Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
USAMV BUCURESTI Conferinţa Internaţională a Universităţii de Știinţe Agronomice și Medicină Veterinară din București "Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură" O VIAȚĂ PENTRU AGRICULTURĂ A avut loc între 7 - 9 iunie 2018, Bucureşti, România O VIAȚĂ pentru Agricultură. Ce ziceți? Merită? Cu siguranță că merită. La o adică, e ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
berea, apa minerală. mare preț
ALBACHER, dar și BORSEC. Și AQUATIQUE! Am vrut să spun că BEREA și APA MINERALĂ sunt la mare preț, mai cu seamă acum, în luna august, când toată lumea tânjește după o gură de răcoare/ și o gură de prospețime ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
ALBACHER, dar și BORSEC. Și AQUATIQUE! Am vrut să spun că BEREA și APA MINERALĂ sunt la mare preț, mai cu seamă acum, în luna august, când toată lumea tânjește după o gură de răcoare/ și o gură de prospețime ...
Read More
AVINCIS
ammouliani, insula fericirii
AMMOULIANI, INSULA FERICIRII LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ: acestea sunt cuvintele-cheie! Ammouliani are toate șansele să fie considerată, de către turiști, ca o întruchipare a insulei fericirii. Liniște, siguranță, tot ce îți poți dori. O insulă care întruchipează Grecia eternă, chiar antică/patriarhală. Un alt avantaj:că nu este invadată de turiști. Deși are ...
Read More
MALTA TRAVEL
USAMV BUCURESTI - > Conferinţa Internaţională a Universităţii de Știinţe Agronomice și Medicină Veterinară din București "Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură" O VIAȚĂ PENTRU AGRICULTURĂ A avut loc între 7 - 9 iunie 2018, Bucureşti, România O VIAȚĂ pentru Agricultură. Ce ziceți? Merită? Cu siguranță că merită. La o ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucurestiexpodrink.ro

Brânzeturi franțuzești fine și vinuri

Pentru ca branzeturile frantuzesti merg mana in mana cu vinul, ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi in privinta acestora. Da, stim ca unii dintre voi, poate, nu le suportati mirosul, dar sunt, credeti-ma, super delicioase. Si pe mine ma dezgusta la inceput crusta aia de la suprafata de culoarea putregaiului, dar cand am mancat din ea mi-am zis imediat ca trebuie sa mai tai inca 2 bucati. Nu cred ca este nevoie sa mai mentionez ca Franta este natiunea cu cea mai mare varietate de branzeturi din toata lumea (cam 250 de sortimente). 

 

SFAT: cand achizitionati branzeuturile din retail acestea trebuie sa aiba pe ambalaj scris sigla AOC, care confirma, de fapt, ca aceasta a fost realizata din lapte provenit din zona specifica acelui sortiment.  Va recomandam Monoprix deoarece au niste preturi mult mai avantajoase.

  • Branzeturile proaspete

Probabil cele mai ok ca miros si gust sunt cele proaspete, nefermentate, care au in mare parte apa si au mai putine grasimi. Mirosul este, de altfel, foarte fin si se mananca tartinate sau cu lingurita, ca iaurtul. Daca vrei ceva ce deja am incercat noi poti incerca Brousse pe un biscuite sarat, alaturi de café au lait.

  • Branzeturile cremoase in crusta naturala

Acestea se consuma in general la sfarsitul unei mese, – ca un fel de desert -, indiferent de ce tip de mancare ai consumat inainte. Cele in crusta naturala sunt produse din lapte de vaca si lasate la maturat pentru 1 luna, de aceea ele par ca ar avea mucegai. Cu toate acestea, cand incepi sa mananci din ele observi ca pe dinauntru sunt albe, cremoase si foarte bune.

  • Branzeturile cremoase fara crusta

Oribil miros, dar absolut oribil – va spun sincer. Totusi, tot aceasta ii confera o personalitate aparte. Francezii il realizeaza sub numele de Chaumes, produsa din lapte crud (cea mai buna). Crusta care se formeaza este eliminata si se lasa la maturat o perioada destul de mare, lucru care-i atribuie un miros “placut” (?!). Epoisses este un alt tip de branza, dar pentru care varecomand sa va pregatiti narile. Consuma-le alaturi de niste biscuiti sarati.

  • Branzeturile presate

Daca ati ajuns pana aici fara sa va tineti de nari cand mancati sus-mentionatele branzeturi, inseaman ca sunteti oficiali trecuti de perioada de training (pregatire). Sunteti gata sa vedeti cum sunt si sortimentele mai putin mirositoare, care, in general, se consuma alaturi de un pahar de vin. Da, este vorba si despre Cheddar , in ciuda faptului ca de-a lungul timpului sortimentul a suferit mai multe transformari/variante, insa cea frantuzeasca, ca sa retineti, nu este prea iute. Un alt exemplu este si Cantal, pe care va sfatuiesc sa o incercati cu un Pinot Noir.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: lifestyle, Vinuri Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.