Alira.ro | Datini de vinIubesc Vinul Romanesc
Anul acesta, Purcari, una dintre cele mai importante crame din Romania, au decis sa se listeze pe Bursa de Valori Bucuresti in primul trimestru din acest an, urmand ca aproape jumatate din firma sa fie comercializata de invetitori. La acest anunt, actionarii de la IFC (divizia de investitii a Bancii Mondiale), Horizon Capital si Victor ...
Citește mai mult
Prolectus
Moartea unui BRAND DE ȚARĂ: REGELE MIHAI AL ROMÂNIEI   Nu avem prea  multe la capitolul BRAND DE ȚARĂ. Și chiar dacă am avea...Dacă lucruri mici precum ar fi magiunul de Topoloveni, brânza de Ibănești și cârnații de Pleșcoi fac parte din brandul de țară, cum nu ar face parte ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
AVINCIS
Daca aveti chef sa descoperiti unele dintre cele mai bune vinuri din lume, atunci topwines va recomanda un sejur de 4 nopti la Bolognia si Toscana, cu cazare la hoteluri de 4 stele, totul pentru doar 179 euro/persoana/sejur. Perioada de vacanta este 22 - 26 aprilie. Taxa de aeroport este inclusa. E ...
Read More
MALTA TRAVEL
Stiti, la inceputul acestui articol ma gandaem: sa fac, sa nu fac o introducere? Pana la urma am zis ca ar merita sa fac una. Why not? Pai, in primul rand, trebuie sa stiti ca targurile de vin sunt pentru TOTI, pentru TOATA LUMEA. NU trebuie sa fii profesionist ca ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

APETIT DE DRĂGĂȘANI!

 

DRAGĂ ȘANIJ

Îți scriu prima epistolă din Oltenia (eterna Terra Nova, cum dzice poetul).

Am fost la Drăgășani într-un tur de orizont asupra localităților apropiate. Ne-au plăcut autenticitatea oamenilor și spiritul veșnic viu, optimist, cât și simțirea curat și definitiv românească a locului. Asta ca și concluzii preliminare. Ce nu ne-a plăcut nu o să spunem.:)

Sau numai vom aminti…

 

Am văzut MUZEUL VINULUI, iar un oraș ca Drăgășaniul trebuie musai să-l aibă. Deocamdată cam auster, dar pe viitor exponatele se vor înmulți și vor atesta (tot mai mult) documentar localitatea, căci vinul stă stâlp de foc și mărturie vie, mai mult ca orice, aici.

  • FIERĂRIȚA CU FUIORUL, PARDON, NICOVALA EI

Am văzut o fierăriță pe viu și casa ei, între meșteșuguri, meșteșug de supraviețuireJ. La CASA FIERARULUI șezum și ne mirarăm, cu cea mai oltenească dintre mirări.

Apoi am fost și la KILOMETRUL ZERO (owner Eugeniu Diaconescu, inginer de profesie, om stilat și spirit preocupat de internet, vânătoare și proprietar de prăjiturele minunate & delicioase, ku kare ne-am delectat).

 

  • CINCI TENORI, UN AVOCAT ȘI-UN PROF DE BIO(LOGIE)!

 

Am fost și la o conferință cu CINCI PRIMARI CÂNTÂND CA ȘI TENORII (și un avocat, în pielea distinsului domn Veronel Rădulescu din Padina).Constantin Drăghici, Carmen Lixandru, care din Amărăști, care din Glăvile, care din Pesceana/Valea Pesceanei, care din Șutești (localitate cu nume șugubăț-predestinat. Care din Râpa Cărămizii/Roiești, care din BURIDAVA sau LUSIDAVA(LUXIDAVA?), CARE DIN Valea Nimoiului (unde oamenii nu-s moi). Purtător de cuvânt, Corneliu-Victor Drăghici.

Cel mai autentic a fost don-profesor de Biologie, care , la 82 de ani, ne-a ținut, uscățiv, piept la beutură, la mâncare și la sporovăială.

Un high-light, alături de KILOMETRUL ZERO, s-a dovedit AVINCIS WINERY. Dar aici poate sunt subiectiv, pentru că iubesc vinurile AVINCIS.

Am văzut și domeniile Cramei ISĂRESCU, dar , din motive misterioase, nu am reușit să intrăm. Ne-am mulțumit să punem reperul pe hartă și să contemplăm domeniul. Mi-am promis să revin. Rămâne un obiectiv pentru altădată/la anul viitor.Dar vinurile isăresciene promit, cu siguranță – și am văzut, în supermarket, că nu sunt chiar ieftine: ceea ce, deja, constituie o poziționare pe piațăJ.

  • AVINCIS, SAU GUSTUL ÎNVINGĂTORILOR

Dar să revenim la AVINCIS. Ca de obicei, printre fruntașe. Acolo, da, am avut ce vedea. DOMNUL DE ROUĂ (în alb) ne-a așteptat. Am gustat din cultura lui Ghislain (domnița sa de rouă era în Columbia, împreună cu kids), am trecut prin focul ROZEURILOR obținute din roșii și ne-am hodinit întru trainic-taninos(&tainic) NEGRU DE DRĂGĂȘANI.

Stalker credincios, dar mai distrat decât PROFESORUL DISTRAT, ne-a fost Forin Albu, cu codiță, fermecător de zăpăcit, ca întotdeaunaJ.

 

Mihail Gălățanu

Alte articole pe aceeasi tema:

 http://www.drinkfood.ro/2016/12/27/breaking-news-iohannis-nu-o-vrea-pe-shhaideh-in-stat/

http://www.drinkfood.ro/2016/12/24/in-sfarsit-e-oficial-ion-iliescu-sub-acuzatie/

http://www.drinkfood.ro/2016/12/23/subventii-solicitarile-pentru-exploatatiile-agricole-sunt-terminate/

http://agricult.ro/2016/12/19/subventii-fermierii-vor-avea-marite-mai-mult-ca-niciodata-subventiile/

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.