Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
Domeniul vitivinicol de la noi din tara ar avea sansa de a primi mai multe fonduri europene care se ridica la aproape 240 de milioane de euro, in perioada 2019 - 2023, pentru restructurarea si reconversia plantatiilor viticole, promovarea vinurilor si asigurarea recoltei, dupa cum se arata intr-un nou HG ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Grupul britanic Diageo, numarul unu pe fabricarea bauturilor alcoolice distilate, a incheiat un contract de preluare a companiei Mey Icki din Turcia, cel mai important producător de Raki, fiind băutura tradiţională a tarii din Asia Mica, pentru 3,3 miliarde de lire turceşti (2,1 miliarde dolari). E cea mai importanta tranzactie ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
MALTA TRAVEL
Peste doar câțiva ani ‚inteligenţa artificială’ va fi un subiect lipsit de senzațional, căci binomul om-mașină va fi cea mai lucrativă formă de colaborare, întâlnită la tot pasul. Astăzi, un exemplu de succes pe piața românească este compania UiPath care a dezvoltat alături de Google o soluție bazată pe inteligență ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucurestiexpodrink.ro

Berea fara alcool poate reduce infectiile

fds

Berea fara alcool poate reduce infectiile

tractului respirator superior

 

 

Bucuresti, 30 octombrie 2014: Un studiu realizat de catre Johanes Scherr, profesor la Universitatea Tehnica din Munich, (Departamentul de Preventie si Medicina Sportiva) si prezentat in premiera in cadrul Simpozionului International Beer&Health, care a avut loc in septembrie la Bruxelles, a demonstrat ca un consum de bere fara alcool poate avea efecte antiinflamatorii si poate reduce infectiile tractului respirator superior.

Desfasurat in 2014, pe parcursul a 15 saptamani, studiul a evidentiat ca polifenolii care se regasesc in mod natural in berea fara alcool pot avea proprietati anti-oxidante, anti-patologice si anti-inflamatorii, ceea ce poate reduce incidenta bolilor tractului respirator superior. Cercetarea germana a mai relevat faptul ca polifenolii din berea fara alcool pot imbunatati recuperarea celulelor musculare cardiace dupa un efort intensiv si prelungit.

Aceste descoperiri sunt valoroase pentru sportivi si persoane care depun un efort fizic sustinut, deoarece in urma unei activitati intense si prelungite pot rezulta cresteri ale biomarker-ilor care semnaleaza o activitate inflamatorie, disfunctii ale sistemului imunitar, cat si un nivel ridicat de risc in ceea ce priveste infectiile, in special cele ale tractului respirator superior.

Studiul de fata demonstreaza posibilele efecte benefice ale consumului de bere fara alcool, pentru inima si tractul respirator. Polifenolii care se regasesc in mod natural in alimente precum fructele si legumele sau in bauturi precum berea fara alcool au intr-adevar o influență pozitivă asupra organismului uman. Astfel, berea fara alcool este o bautura-aliment bine venita pentru cei care depun mult efort fizic, nu doar prin efectul de hidratare a organismului, dar și prin aportul de polifenoli.”, a declarat Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

In cadrul studiului, pentru testarea infectiilor tractului respirator superior au fost inclusi 277 de alergatori la maraton, avand o stare buna de sanatate, cu varsta medie de 42 de ani, iar pentru analiza cresterii biomarkerilor reprezentand activitatea imflamatorie au fost analizati 102 alergatori barbati participanti la maratoane, cu aceeasi varsta medie.

http://www.beerandhealth.eu/site/page.php?doc_id=35

Centrul de Studii despre Bere Saanaatate si Nutritie

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie este o entitate cu caracter stiintific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar in cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, careia ii revine si calitatea de Presedinte in cadrul Centrului de Studii despre Bere, Saanaatate si Nutritie, dr. Alin Popescu, medic primar in medicinaa sportivaa si consultant in probleme de nutritie, detinand calitatea de Secretar general, si dr. Mihaela Begea, doctor in stiinte ingineresti.

Infiintat in luna decembrie a anului 2011 si lansat oficial in data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Saanaatate si Nutritie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii stiintifice si diseminarea informatiilor in domeniu in randul comunitaatii medicale si a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetaarii de la noi din taraa, Centrul finanteazaa anual studii de cercetare in domeniu, sub formaa de burse acordate studentilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de varsta. Sesiunile de acordare a burselor de cercetare au ajuns deja la cea de-a treia editie.

In iulie 2013, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Saanaatate si Nutritie au fost faacute publice rezultatele primei cercetaari in domeniu de la noi din taraa. Astfel, potrivit acestui studiu, consumul moderat de bere poate imbunaataati memoria si nivelul de atentie.

Toate detaliile privind structura si componenta Centrului de Studii despre Bere, Saanaatate si Nutritie pot fi gaasite la adresa: www.beresanatatenutritie.ro.

Pentru mai multe informatii:

Lidia Pitulea, The Public Advisors

E-mail: lidia.pitulea@publicadvisors.ro

Tel: 0733 300 777

 

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: BERE, Sanatate Tags: , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.