Alira.ro | Datini de vinSalonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
Proiectului de cercetare HNV Link – Agricultură cu Înaltă Valoare Naturală: Învățare, Inovare și Cunoaștere a terminat raportul de cercetare "Agricultura cu Înaltă Valoare Naturală (HNV) sub presiunea pieței comune în Dealurile Clujului Est. Viitorul său încotro?". Acest lucru ne ajuta sa intelegem mai multe despre Dealurile Clujului Est si posibilitatea ...
Citește mai mult
Prolectus
Brandy ARARAT - istoria la picioarele tale In timpul Conferinței de la Yalta , Winston Churchill a fost atât de impresionat de brandy -ul armean OFERIT de Iosif Stalin , incat a cerut in  mai multe randuri, ca acesta să fie trimis la el în fiecare an. 400 de sticle de ARARAT au fost expediate către Churchill anual. În cursul unei întâlniri din 2013 ,la vila sa ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
AVINCIS
travel story, malta
Când cunoști Malta, iubești Malta :) MALTA, CETATEA OSPITALIERĂ Malta nu este o insulă, ci o dragoste Când ajungi să cunoști Malta, asta înseamnă că ajungi să iubești Malta. Malta nu e o insulă, nu e o țară, ci o dragoste. Malta se cere nu vizitată, ci iubită. Am ajuns ...
Read More
MALTA TRAVEL
E inca frumos afara si vara pare sa se prelungeasca si in luna septembrie! Asa ca, de ce sa nu profitam de vremea frumoasa si sa vizitam o crama! O crama foarte frumoasa pe nume AVINCIS, Bauer si Stirbey! REVINO va organiza in ziua de sâmbătă, 7 octombrie, o excursie ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Ce vinuri se decantează?

Acuma, dupa cum am promis, in cea doua parte a articolului vorbim si despre vinurile care trebuie sa se decanteze sau lasate la limpezit. >>CLICK AICI PT A VEDEA PRIMA PARTE A ARTICOLULUI DACA NU L-ATI VAZUT<<

  • Vinurile care au nevoie de decantare

In primul rand ca numai vinul rosu se decanteaza, deci nu si vinul alb sau rose! ATENTIE ca e important! In general se recomanda la vinurile vechi, de pilda cele de colectie, dar si vinurile rosii cu tanini puternici.

  • Cum decantam

Ei, asta e culmea! Cum decantam…pai turnam direct in decantor toata sticla si se tine acolo in jur de jumate de ora sau chiar si o ora. Astfel, resturile de la vinificare nu se vor mai afla in paharul tau. Unele decantoare au, de asemenea, si un filtru, pentru cand se toarna vinul din decantor in pahar. Va rugam sa nu folositi si alte recipiente, deoarece decantorul este gandit in mod special pentru ca toate sedimentele sa se depuna intr-un timp cat mai scurt si pentru a avea parte de o experienta full a vinului.

PONT: nu agitati vinul la turnare (si in general nu este politicos sa agiti vinul cand torni cuiva in pahar, nu o sa vedeti niciodata un somelier facand un astfel de lucru). De asemenea, inclinati decantorul cand turnati si nu lasati recipientul sus-mentionat la soare, nici unde este racoare.

In plus, dupa decantare nu se mai REfoloseste vinul, pentru ca si-a pierdut deja aroma (in urma oxigenarii, intelegeti?) si atunci nu mai are niciun sens servirea ei pentru o a doua oara.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2017 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.