Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
Un vin cu o vechime extraordinara, toata lumea il cunoaste drept Pinot Gris. Iata ca, italienii s-au cam plictisit de numele asta si, recent, au decis sa-l schimbe in Pinot Grigio. Da, e acelasi lucru. Cumva v-am dat mindblowing? Probabil. A devenit celebru ca Beyonce, peste noapte, dupa ce acestia ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Vinalcool Argeș, producătorul de oțet, vinuri și alcool sanitar care apartine antreprenorului roman Marian Drăgușin, a anuntat ca a incheiat perioada de 7 ani, in care fusese in insolventa si ca-si va relua activitatea, in mod normal, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori București. Conform acestui ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
AVINCIS
Turismul viticol in Romania creste din ce in ce mai mult, prinde vlaga, iar asta se poate observa cel mai bine in numarul cramelor careu au fost construite, special pentru turisti ca sa vina si sa incerce noi vinuri, noi experiente si de a lua la pas podogriile acestora. Avem cu ...
Read More
MALTA TRAVEL
Am fost la un eveniment frumos de degustare de vinuri din Craiova. Am sa va povestesc pe scurt ce am degustat si mi-a atras mai mult atentia. In special, acestea au fost vinurile Pogany. Combinatia a fost, de altfel, superba alaturi de niste branzeturi de la Delaco, de toate felurile ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Ce vinuri se decantează?

Acuma, dupa cum am promis, in cea doua parte a articolului vorbim si despre vinurile care trebuie sa se decanteze sau lasate la limpezit. >>CLICK AICI PT A VEDEA PRIMA PARTE A ARTICOLULUI DACA NU L-ATI VAZUT<<

  • Vinurile care au nevoie de decantare

In primul rand ca numai vinul rosu se decanteaza, deci nu si vinul alb sau rose! ATENTIE ca e important! In general se recomanda la vinurile vechi, de pilda cele de colectie, dar si vinurile rosii cu tanini puternici.

  • Cum decantam

Ei, asta e culmea! Cum decantam…pai turnam direct in decantor toata sticla si se tine acolo in jur de jumate de ora sau chiar si o ora. Astfel, resturile de la vinificare nu se vor mai afla in paharul tau. Unele decantoare au, de asemenea, si un filtru, pentru cand se toarna vinul din decantor in pahar. Va rugam sa nu folositi si alte recipiente, deoarece decantorul este gandit in mod special pentru ca toate sedimentele sa se depuna intr-un timp cat mai scurt si pentru a avea parte de o experienta full a vinului.

PONT: nu agitati vinul la turnare (si in general nu este politicos sa agiti vinul cand torni cuiva in pahar, nu o sa vedeti niciodata un somelier facand un astfel de lucru). De asemenea, inclinati decantorul cand turnati si nu lasati recipientul sus-mentionat la soare, nici unde este racoare.

In plus, dupa decantare nu se mai REfoloseste vinul, pentru ca si-a pierdut deja aroma (in urma oxigenarii, intelegeti?) si atunci nu mai are niciun sens servirea ei pentru o a doua oara.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.