Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
Pentru ca branzeturile frantuzesti merg mana in mana cu vinul, ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi in privinta acestora. Da, stim ca unii dintre voi, poate, nu le suportati mirosul, dar sunt, credeti-ma, super delicioase. Si pe mine ma dezgusta la inceput crusta aia de la suprafata de culoarea ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
ALEXANDRION CENTENAR SEAMĂNĂ CU SKENDERBEU?   Seamănă noul produs al grupului ALEXANDRION, dedicat CENTENARULUI ROMÂNIEI, cu – de altfel - celebra etichetă NEAGRĂ  a produsului SKENDERBEU, care făcea furori, în EPOCA DE AUR, pe la noi? Știut este, sub comunism, au existat câteva băuturi care au făcut vogă în lumea ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
AVINCIS
Turismul viticol in Romania creste din ce in ce mai mult, prinde vlaga, iar asta se poate observa cel mai bine in numarul cramelor careu au fost construite, special pentru turisti ca sa vina si sa incerce noi vinuri, noi experiente si de a lua la pas podogriile acestora. Avem cu ...
Read More
MALTA TRAVEL
Dupa ce RO-Wine / The International Wine Festival of Romania, alaturi de Laboratoarele Giotto Consulting, anuntasera ca urmeaza sa organizeze un concurs, prin care castigatorul va avea o bursa de studiu de 10 mii de euro. In sfarsit, castigatorul a fost anuntat, iar acesta este arădeanul Alexandru Szikler, inginer viticol ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucurestiexpodrink.ro

Cele mai importante LUCRĂRI pentru un APICULTOR!

Din moment ce se apropie luna iunie, ne-am gandit ca acum este cel mai bine sa vorbim despre…APICULTURA! Desigur, la ce altceva ne puteam gandi? E clar ca albinele au cea mai activa perioada in aceste momente, iar de aceea, noi am ales cele mai importante lucrari de care trebuie sa tineti cont, dvs. ca apicultor de seama.

Chiar daca, tot in acelasi interval au loc si culesul: salcâmilor II si III, teiul, coriandrul, muştarul, facelia, rapiţa de primăvară, in cazul fructelor de padure samd; cea mai importanta activitate de care trebuie sa se tina cont este cea a teiul şi floarea-soarelui.

Teiul are 3 specii care sunt luate cel mai mult in seama, din punct de vedere al dezvoltarii şi al interesului producatorului, (teiul cu frunza mare, cel pucios si cel argintiu), la toate trebuei sa fiti atenti in privinta momentului infloririi, ele fiind distincte in iunie-iulie. Totodata, tot acestea ofera cele mai mari cantitati de “fructe”.

Pentru a avea o productie cat mai mare si mai reusita de miere, trebuie sa combinati mai multe culesuri, culesuri care sa nu necesite cheltuieli prea mari. In acest fel veti reusi sa obtineti mai multa miere, cu investitii mai mici.

Cea mai mare grija trebuie sa o aveti cu privire la familiile de albine, la care sunt necesare indeplinirea tuturor lucrarilor pentru prelucrarea culesurilor, dar si incercarea de a reduce cat mai mult posibil factorii care induc roirea.

Pentru atingerea acestui scop, urmariti lista:

  1. cat mai multe lucrări de recoltare şi extracţie a fagurilor cu miere. Grija mare la procentul de apa din miere, care trebuie sa fie de cel mult 18,5-19 % si, de asemenea, se vor culege doar fagurii cu miere căpăciţi minim 1/3 din suprafaţa
  2. Evitarea roirii naturale prin intermediul: crearea spaţiului necesar dezvoltării şi a fagurilor artificiali/goi, inceputul culesului, inlaturarea botcilor doar pentru familiile aflate într-o etapa tarzie a frigurilor roitului, inlocuirea locurilor familiilor care au activitate exagerata de roire, cu  familiile mai slabe (ori crearea de roiuri artificiale)
  3. schimbarea fagurilor vechi cu unii artificiali; astfel, in timp, cu dezvoltarea generaţiilor de puiet se vor reduce nivelul diametral de celule, creand dezavantaje in privinta atingerii unor dimensiuni normale de catre albine, dar şi in privinta eficientei lor.
  4. familiilor de albine, inainte de transport, li se va cerceta stadiul lor, alcatuirea stupilor, dar si analizarea posibilitatii folosirii culesului, moment in care va avea loc si o echipare potrivita. Albinele slabe sau cu boli nu vor mai fi duse la pastoral. Tot in aceasta etapa trebuie sa se gaseasca locul potrivit pentru pastoral, impreuna cu drumurile lor de acces, organizarea unui studiu profund, dar suficient cu privire la acţiunea efectiva de pastoral şi a modulului de transportare.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Agricultura, Analiză Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.