Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
Daca nu ai ce face intr-o zi de vineri si i-ai promis iubitei ca o duci undeva, intr-un loc frumos si te tot bate la cap sa o faci, pai atunci are topwines.ro o idee: de ce sa nu o duci la castelul de cioco? Nu, glumesc, nu e chiar ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Vinalcool Argeș, producătorul de oțet, vinuri și alcool sanitar care apartine antreprenorului roman Marian Drăgușin, a anuntat ca a incheiat perioada de 7 ani, in care fusese in insolventa si ca-si va relua activitatea, in mod normal, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori București. Conform acestui ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
AVINCIS
Turismul viticol in Romania creste din ce in ce mai mult, prinde vlaga, iar asta se poate observa cel mai bine in numarul cramelor careu au fost construite, special pentru turisti ca sa vina si sa incerce noi vinuri, noi experiente si de a lua la pas podogriile acestora. Avem cu ...
Read More
MALTA TRAVEL
Daca nu ai ce face intr-o zi de vineri si i-ai promis iubitei ca o duci undeva, intr-un loc frumos si te tot bate la cap sa o faci, pai atunci are topwines.ro o idee: de ce sa nu o duci la castelul de cioco? Nu, glumesc, nu e chiar ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cine e mai sănătos: vinul alb sau roșu?

Desigur ca noi mereu ne tinem promisiunile: haideti sa vedem si care este diferenta dintre vinul alb sau rosu. Dar, ca intotdeauna, recurgem mai intai la stiinta, caci, deocamdata cel putin, e tot ce avem pentru a ne obtine raspunsurile viabile. >>> DACA NU AI CITIT PRIMUL ARTICOL DE IERI CLICK AICI BENEFICIILE VINULUI ALB <<<

Astfel, daca vom raportam 1 pahar de vin rosu la 1 pahar de vin alb, dar si folosindu-ne si de informatiile furnizate de Departamentul de Agricultura din SUA, cele doua sunt eterogene in sensul ca:

  • alb: mai putine calorii
  • rosu: in general mai putin zahar natural (0.9g contra 1,4g)
  • rosu: are 4% din doza zilnica sfatuita de fier si 5% din cea de magneziu, iar nivelul pentru vinul alb sunt de 2 si 4%
  • alb: scade riscul de mahmureala, fata de cel rosu (pentru ca este si mai slab din punct de vedere al procentului de alcool pe care-l contine)
  • alb: nu pateaza dintii, pe cand rosu pateaza
  • rosu: are in jur de 8,4 mg de colina, lucru care ajuta la dezvoltarea sanatoasa a creierului si a metabolismului, iar cel alb doar 6,3 mg
  • rosu: scade sansele de a dezvolta cataracta, datorita lutinei si zeaxantinei (7%)
  • rosu: are 3,4% fosfor, care ajuta rinichii sa filtreze substantele toxice, pe cand cel alb contine 2,6%

Prin urmare, daca ar fi sa calculam se pare ca cel rosu are cele mai multe beneficii si e si mai sanatos, cel putin asa ne arata studiului Departamentului de Agricultura din SUA, dar, oricum, ambele au un numar de beneficii apropiate, atunci cand sunt consumate moderat.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.