Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc
merinde pentru suflet, carti distillate de citit
MICHAEL CONNELLY, CHIPUL DUR AL DESPĂRȚIRII SUSANALOPEz RUBIO, INTRAȚI ÎN EL ENCANTO STELIANȚURLEA, UN PLAN ATÂT DE BINE PUS LA PUNCT IOANA GRECEANU, NODURI, VERIGI ȘI RĂSUCIRI FLORINDUMITRESCU, DODII DAN-SILVIU BOERESCU, DIN LUMEA LUI MATACHEMĂCELARUL MANUSCRISELE DE LA MAREA MOARTĂ HENRI CHARLES PUECH, DESPRE GNOZĂ ȘI GNOSTICISM FRANz CUMONT, ASTROLOGIE ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
GUVERNUL PARALEL ÎN STATUL PERPENDICULAR 🙂 Un candidat neobișnuit: vine din industria de consum Recent, cu doar câțiva ani în urmă, una dintre cele mai importante publicații economice din România găsea de cuviință să facă un GUVERN PARALEL. Ca o instituție posibilă/potențială, alternativă la guvernare. Am deschis ziarul la PAGINILE REGALE ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
ammouliani, grecia, peninsula halkidiki, sfântul munte athos
O  insulă din Grecia, mai precis din peninsula Halkidiki, dar aflată la intrarea în Sfântul Munte Athos, este cea mai nouă – și îndrăznesc să spun – cea mai surprizătoare intrare din outcoming. Ruși, sârbi, bulgari și români (re)constituie topul turiștilor care ajung la Ammouliani, dar – atenție – nu ...
Read More
MALTA TRAVEL
Începe Târgul de Turism al României!   Între 15 şi 18 noiembrie 2018, în Pavilionul B2 al Centrului Expoziţional ROMEXPO, va avea loc ediţia aniversară a Târgului de Turism al României. În 1997, ROMEXPO a inclus în portofoliul său un târg dedicat specialiștilor din industria turismului și pasionaților de călătorii ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti expodrink.ro

Cum asortăm vinul cu desertul

In acest articol aflam raspunsul la intrebarea fundamentala: cum trebuie sa fie vinul, mai dulce, ori ba, fata de desert? Tot specialiștii sunt cei care ne dau raspunsul, un raspuns afirmativ, cu un mic amendament: depinde si de gustul tau.

Am intalnit foarte des oameni care nu ar combina EVER ciocolata cu altceva decat vinul roșu si credeti-ma ca sunt sanse mari sa gasiti nuante foarte bune de vin alb, roze sau chiar un vin spumant inauntru, care sa va faca sa cumparati produsul respectiv.
De cele mai multe ori, noi recomandam si sa invatati pe cont propriu, pentru ca chiar asa e: incercati sa va ganditi astfel, cum ar gandi un somelier, dar cum ar gandi, in acelasi timp, si EUL meu? Este important, deci, sa avem in vedere cand luam un vin de acest gen, urmatoarele:
  • Felul de ciocolată;

Ciocolata albă sau ciocolata cu lapte sunt cele mai usoare dintre toate, la capitolul combinat, ciocolata neagră, insa, meh, ar fi cam complicat, pentru ca depinde foarte mult de vin, intrucat aceast ii aduce un aport important de tărie, lucru care-i poate schimba/altera gustul.

  • Modul in care consumam ciocolata – calda sau rece

Nu cred, personal, ca aici ar fi prea mare diferenta, adica o ciocolata fierbinte, in mod cert, parca merge mult mai bine cu vinul, fata de una rece, dar mare diferenta nu o sa fie. Depinde si de la persoana la persoana, sa stiti.

  • Mai adaugam si altceva, in plus?

Daca vom avea un platou cu cireșe, atunci da: ar fi de recomandam sa adaugam un vin roșu mai dulce, ca Mirachi Merlot. Mare diferenta, de pilda, intre Cabernet Sauvignon si Merlot, intrucat cel din urma este ceva mai finut, mai dulce, tocmai de aceea ciocolată amăruie ii va potenta aromele.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 3508 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.