Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
Pentru ca branzeturile frantuzesti merg mana in mana cu vinul, ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi in privinta acestora. Da, stim ca unii dintre voi, poate, nu le suportati mirosul, dar sunt, credeti-ma, super delicioase. Si pe mine ma dezgusta la inceput crusta aia de la suprafata de culoarea ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
ALEXANDRION CENTENAR SEAMĂNĂ CU SKENDERBEU?   Seamănă noul produs al grupului ALEXANDRION, dedicat CENTENARULUI ROMÂNIEI, cu – de altfel - celebra etichetă NEAGRĂ  a produsului SKENDERBEU, care făcea furori, în EPOCA DE AUR, pe la noi? Știut este, sub comunism, au existat câteva băuturi care au făcut vogă în lumea ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
AVINCIS
Turismul viticol in Romania creste din ce in ce mai mult, prinde vlaga, iar asta se poate observa cel mai bine in numarul cramelor careu au fost construite, special pentru turisti ca sa vina si sa incerce noi vinuri, noi experiente si de a lua la pas podogriile acestora. Avem cu ...
Read More
MALTA TRAVEL
Dupa ce RO-Wine / The International Wine Festival of Romania, alaturi de Laboratoarele Giotto Consulting, anuntasera ca urmeaza sa organizeze un concurs, prin care castigatorul va avea o bursa de studiu de 10 mii de euro. In sfarsit, castigatorul a fost anuntat, iar acesta este arădeanul Alexandru Szikler, inginer viticol ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cum asortăm vinul cu desertul

In acest articol aflam raspunsul la intrebarea fundamentala: cum trebuie sa fie vinul, mai dulce, ori ba, fata de desert? Tot specialiștii sunt cei care ne dau raspunsul, un raspuns afirmativ, cu un mic amendament: depinde si de gustul tau.

Am intalnit foarte des oameni care nu ar combina EVER ciocolata cu altceva decat vinul roșu si credeti-ma ca sunt sanse mari sa gasiti nuante foarte bune de vin alb, roze sau chiar un vin spumant inauntru, care sa va faca sa cumparati produsul respectiv.
De cele mai multe ori, noi recomandam si sa invatati pe cont propriu, pentru ca chiar asa e: incercati sa va ganditi astfel, cum ar gandi un somelier, dar cum ar gandi, in acelasi timp, si EUL meu? Este important, deci, sa avem in vedere cand luam un vin de acest gen, urmatoarele:
  • Felul de ciocolată;

Ciocolata albă sau ciocolata cu lapte sunt cele mai usoare dintre toate, la capitolul combinat, ciocolata neagră, insa, meh, ar fi cam complicat, pentru ca depinde foarte mult de vin, intrucat aceast ii aduce un aport important de tărie, lucru care-i poate schimba/altera gustul.

  • Modul in care consumam ciocolata – calda sau rece

Nu cred, personal, ca aici ar fi prea mare diferenta, adica o ciocolata fierbinte, in mod cert, parca merge mult mai bine cu vinul, fata de una rece, dar mare diferenta nu o sa fie. Depinde si de la persoana la persoana, sa stiti.

  • Mai adaugam si altceva, in plus?

Daca vom avea un platou cu cireșe, atunci da: ar fi de recomandam sa adaugam un vin roșu mai dulce, ca Mirachi Merlot. Mare diferenta, de pilda, intre Cabernet Sauvignon si Merlot, intrucat cel din urma este ceva mai finut, mai dulce, tocmai de aceea ciocolată amăruie ii va potenta aromele.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.