Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
Azi vorbim despre cunoscutul brand Ballantine's. Asa, mai intai, inainte de a incepe sa vorbesc despre whisky-urile lor absolut superbe, trebuie sa va spun putin istorie. In primul rand, ca este o gamă de whisky scoțian realizat de grupul francez Pernod Ricard în Dumbarton, Scoția. Ati observat, in acelasi timp, ca am scris "whisky" ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Vinalcool Argeș, producătorul de oțet, vinuri și alcool sanitar care apartine antreprenorului roman Marian Drăgușin, a anuntat ca a incheiat perioada de 7 ani, in care fusese in insolventa si ca-si va relua activitatea, in mod normal, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori București. Conform acestui ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
AVINCIS
Turismul viticol in Romania creste din ce in ce mai mult, prinde vlaga, iar asta se poate observa cel mai bine in numarul cramelor careu au fost construite, special pentru turisti ca sa vina si sa incerce noi vinuri, noi experiente si de a lua la pas podogriile acestora. Avem cu ...
Read More
MALTA TRAVEL
Am fost la un eveniment frumos de degustare de vinuri din Craiova. Am sa va povestesc pe scurt ce am degustat si mi-a atras mai mult atentia. In special, acestea au fost vinurile Pogany. Combinatia a fost, de altfel, superba alaturi de niste branzeturi de la Delaco, de toate felurile ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cum să bei și să nu te îngrași, în același timp! Da, e posibil!

Daca vreti sa beti fara sa va ingrasati, atunci trebuie sa stiti ca exista si acel tip de vin low carb, respectiv acele soiuri care nu cresc indicele glicemic.

Cu cat are mai mult alcool,  cu atat are mai multe calorii, insa mai puțin zahăr. Probabil va ganditi asa: pai cum, ca doar alcoolul da concentratia de zahar. Hm, nu chiar.

E adevarat ca asta e mai multe o regula, dar, ca orice principiu, acesta are si exceptii. Vinurile cu o mai mare concentrație de alcool sunt cele mai vechi, care au fost tinute la fermentatie mai mult. Asta ne duce la concluzia ca organismele microscopice mananca mai multă fructoză și glucoză din struguri.

E important daca va intereseaaza carbohidrații sau nu, iar daca vreti sa fie totu cat mai low carb.

Cat timp are o concentratie de cam 15% atunci totu ar trebui sa fie ok.

Mai jos am realizat si o lista cu cele mai low-carb vinuri:

  • Chianti,
  • Merlot,
  • Cabernet,
  • Sauvignon,
  • Pinot Grigio,
  • Sangiovese, Shiraz

Cel mai bine e rosu sec, la capitolul rosii/alb/roze. Are putini carbs si, mai mult decat atat, are și multe alte avantaje pentru sănătate, considerat ca fiind mult mai bun per total decat albul, de catre specialisti.

Vinul roșu sec previne bolile cardiovasculare, inclusiv cancerul, conform unui studiu. Un vin sec are puțin zahăr, până în 10 gr per litru. Sunt multe care au doar 5 grame de zahăr la un litru. De asta se numesc seci/demiseci/dulci/demidulci – pentru ca fiecare dintre ele definesc cantitatea de zahar pe care o are vinul.

In general, ar trebuie ca aceasta concentrație de alcool sa se afle între 13 și 17%.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.