Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
Domeniul vitivinicol de la noi din tara ar avea sansa de a primi mai multe fonduri europene care se ridica la aproape 240 de milioane de euro, in perioada 2019 - 2023, pentru restructurarea si reconversia plantatiilor viticole, promovarea vinurilor si asigurarea recoltei, dupa cum se arata intr-un nou HG ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Grupul britanic Diageo, numarul unu pe fabricarea bauturilor alcoolice distilate, a incheiat un contract de preluare a companiei Mey Icki din Turcia, cel mai important producător de Raki, fiind băutura tradiţională a tarii din Asia Mica, pentru 3,3 miliarde de lire turceşti (2,1 miliarde dolari). E cea mai importanta tranzactie ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
MALTA TRAVEL
Peste doar câțiva ani ‚inteligenţa artificială’ va fi un subiect lipsit de senzațional, căci binomul om-mașină va fi cea mai lucrativă formă de colaborare, întâlnită la tot pasul. Astăzi, un exemplu de succes pe piața românească este compania UiPath care a dezvoltat alături de Google o soluție bazată pe inteligență ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucurestiexpodrink.ro

Cum să nu mai cumperi vinuri proaste!

Am mai prezentat si in alte randuri metode prin care puteti verifica daca un vin este bun sau nu, respectiv daca este de calitate, ori nu este. Iata, deci, ca topwines.ro revine cu alte idei, mai usoare si mai eficiente in detectarea “falselor” printre vinuri.

Desigur ca toti vrem sa avem ceva de calitate, bun si sa fie recunoscut astfel de catre consumatori, de aceea, sint multi producatori care se folosesc de tot felul de smecherii pentru a crea aceasta aparenta a calitatii.  Exemplu: vinurile preparate din pulbere, vinurile uleioase (au mai multa glicerina, uitati-va pe eticheta), vinurile alcalinizate (cu aditivi alcalini), amestecurile vinicole cu adaos de coloranti.

Uitati-va intotdeauna pe contraeticheta pentru a fi sigur de ce cumparati.

  • Sticla

Desi nu este o conditie obligatoriu pentru ceva de calitate, totusi am sa-l trec aici, dat fiind ca, in majoritatea cazurilor, un vin bun trebuie sa fie la sticla, nu bag in box sau altceva (exceptie face cel preparat din pulbere).

  • Eticheta

Sa fie fara defecte, asta e conditia principala, fara margini dezlipite, inscriptii incerte si urme de lipici.

Data producerii trebuie sa fie asezata separat de informatiile principale de pe eticheta. Toate caracterele sa se vada clar, nu blurat. Faceti si corespondenta dintre aceasta si dop, cele doua trebuind sa aiba aceleasi caractere.

  • Dopul

In general vinurile bune nu au dopuri de plastic, desi exista si unii producatori care combina: cele de platisc cu cele de pluta, iarasi nu e prea bine. Intotdeauna trebuie sa fie un dop de pluta, este primul semn al unui vin bun. E adevarat ca de asta nu va puteti da in seama in magazin cand luati vinul, dar dupa, cand il deschideti, stiti daca data viitoare sa mai cumparati unul de acest gen sau nu.

De aseemnea, dopul nu trebuie sa se sfarame sub presiunea tirbusonului.

  • Glicerina va ajuta sa stiti daca vinul e facut sau nu din pulbere. Tot ce trebuie sa faceti e sa mai puneti 2 picaturi de glicerina. Daca e natural glicerina se va duce direct la fund (vinul) si isi va pastra culoarea. Daca glicerina se schimba in galben sau rosu, atunci vinul e facut din pulbere clar.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.