Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
Azi vorbim despre cunoscutul brand Ballantine's. Asa, mai intai, inainte de a incepe sa vorbesc despre whisky-urile lor absolut superbe, trebuie sa va spun putin istorie. In primul rand, ca este o gamă de whisky scoțian realizat de grupul francez Pernod Ricard în Dumbarton, Scoția. Ati observat, in acelasi timp, ca am scris "whisky" ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Vinalcool Argeș, producătorul de oțet, vinuri și alcool sanitar care apartine antreprenorului roman Marian Drăgușin, a anuntat ca a incheiat perioada de 7 ani, in care fusese in insolventa si ca-si va relua activitatea, in mod normal, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori București. Conform acestui ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
AVINCIS
Turismul viticol in Romania creste din ce in ce mai mult, prinde vlaga, iar asta se poate observa cel mai bine in numarul cramelor careu au fost construite, special pentru turisti ca sa vina si sa incerce noi vinuri, noi experiente si de a lua la pas podogriile acestora. Avem cu ...
Read More
MALTA TRAVEL
Am fost la un eveniment frumos de degustare de vinuri din Craiova. Am sa va povestesc pe scurt ce am degustat si mi-a atras mai mult atentia. In special, acestea au fost vinurile Pogany. Combinatia a fost, de altfel, superba alaturi de niste branzeturi de la Delaco, de toate felurile ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cum să nu mai cumperi vinuri proaste!

Am mai prezentat si in alte randuri metode prin care puteti verifica daca un vin este bun sau nu, respectiv daca este de calitate, ori nu este. Iata, deci, ca topwines.ro revine cu alte idei, mai usoare si mai eficiente in detectarea “falselor” printre vinuri.

Desigur ca toti vrem sa avem ceva de calitate, bun si sa fie recunoscut astfel de catre consumatori, de aceea, sint multi producatori care se folosesc de tot felul de smecherii pentru a crea aceasta aparenta a calitatii.  Exemplu: vinurile preparate din pulbere, vinurile uleioase (au mai multa glicerina, uitati-va pe eticheta), vinurile alcalinizate (cu aditivi alcalini), amestecurile vinicole cu adaos de coloranti.

Uitati-va intotdeauna pe contraeticheta pentru a fi sigur de ce cumparati.

  • Sticla

Desi nu este o conditie obligatoriu pentru ceva de calitate, totusi am sa-l trec aici, dat fiind ca, in majoritatea cazurilor, un vin bun trebuie sa fie la sticla, nu bag in box sau altceva (exceptie face cel preparat din pulbere).

  • Eticheta

Sa fie fara defecte, asta e conditia principala, fara margini dezlipite, inscriptii incerte si urme de lipici.

Data producerii trebuie sa fie asezata separat de informatiile principale de pe eticheta. Toate caracterele sa se vada clar, nu blurat. Faceti si corespondenta dintre aceasta si dop, cele doua trebuind sa aiba aceleasi caractere.

  • Dopul

In general vinurile bune nu au dopuri de plastic, desi exista si unii producatori care combina: cele de platisc cu cele de pluta, iarasi nu e prea bine. Intotdeauna trebuie sa fie un dop de pluta, este primul semn al unui vin bun. E adevarat ca de asta nu va puteti da in seama in magazin cand luati vinul, dar dupa, cand il deschideti, stiti daca data viitoare sa mai cumparati unul de acest gen sau nu.

De aseemnea, dopul nu trebuie sa se sfarame sub presiunea tirbusonului.

  • Glicerina va ajuta sa stiti daca vinul e facut sau nu din pulbere. Tot ce trebuie sa faceti e sa mai puneti 2 picaturi de glicerina. Daca e natural glicerina se va duce direct la fund (vinul) si isi va pastra culoarea. Daca glicerina se schimba in galben sau rosu, atunci vinul e facut din pulbere clar.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.