Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
Domeniul vitivinicol de la noi din tara ar avea sansa de a primi mai multe fonduri europene care se ridica la aproape 240 de milioane de euro, in perioada 2019 - 2023, pentru restructurarea si reconversia plantatiilor viticole, promovarea vinurilor si asigurarea recoltei, dupa cum se arata intr-un nou HG ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Grupul britanic Diageo, numarul unu pe fabricarea bauturilor alcoolice distilate, a incheiat un contract de preluare a companiei Mey Icki din Turcia, cel mai important producător de Raki, fiind băutura tradiţională a tarii din Asia Mica, pentru 3,3 miliarde de lire turceşti (2,1 miliarde dolari). E cea mai importanta tranzactie ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
MALTA TRAVEL
Peste doar câțiva ani ‚inteligenţa artificială’ va fi un subiect lipsit de senzațional, căci binomul om-mașină va fi cea mai lucrativă formă de colaborare, întâlnită la tot pasul. Astăzi, un exemplu de succes pe piața românească este compania UiPath care a dezvoltat alături de Google o soluție bazată pe inteligență ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucurestiexpodrink.ro

De ce să citim eticheta vinului?

De ce trebuie sa ne uitam pe eticheta? Pentru ca:

 

De obicei sticla de vin are doua etichete: pe fata si pe spatele sticlei, respectiv (asa se numesc) eticheta si contraeticheta. Numele si diferite calitati vizuale ale vinului sunt menite sa placa consumatorului, pe cand, cea de-a doua, prezinta informatii mult mai multe.

Iata, mai exact, la ce ne referim:

  • Marca si numele producatorului
  • de unde vine, respectiv regiunea in care a fost crescut soiul
  • procentul de alcool
  • cantitatea
  • societatea care-l fabrica/importa
  • Numarul lotului
  • sulfitii

Cum ne dam seama de calitatea vinului

  1. Vin de masa – nu este de cea mai buna calitate, de asta si se numeste vin de masa, cu o cantitate de alcool in general mica, 8,5 -9,5 %
  2. Vin de calitate mai buna (scrie pe eticheta VS, IG sau VSIG) cu indicatie de provenienta geografica – cu o cantitate de alcool in general de 9,5% vol si cu regiunea in care a fost imbuteliat vinul si soiului
  3. Vin cu denumire de origine controlata (pe eticheta exista mentiune DOC) are una dintre cele mai mari calitati, cu 11% vol si strugurii culesi pentru vin au cel puitin 190 grame la litru in zaharurile lui
  4. Vin cu denumire de origine controlata pe mai multe trepte de calitati (DOCC) tot printre cele mai inalte calitati, cu 11,5%. Alaturi de el, pot fi si:
  • cules la maturitate deplina – DOCC – CMD – cel putin 196 gr/l in zahar
  • cules tarziu – DOCC – CT – cel putin 220 gr/l in zahar
  • cules la innobilarea boabelor – DOCC – CIB – cel putin 240 gr/l si se numeste astfel pentru ca strugurii au prins un mucegai nobil

 

NU AM TERMINAT AICI ARTICOLUL! Mai vorbim si urmatorul…fiti pe faza, maine!

 

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.