Alira.ro | Datini de vinIubesc Vinul Romanesc
CONFERINȚA VINTEST  Conferința de Presă a salonului VINTEST s-a desfășurat în pinacoteca Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Adică acolo unde se va desfășura și VINTEST, la AR-HI-TEC-TU-RĂ. Foarte aproape de acel loc. Am fost înconjurați de vinuri bune – și unele necunoscute, cum ar fi cele de la ...
Citește mai mult
Prolectus
havana club, lime, discover the authentic cuban mojito, mojito
Binecunoscuta marcă HAVANA CLUB și-a axat comunicarea pe formularea unei combinații cât se poate de tradiționale. Care antrenează și mult glosata LIME. Sună așa: DISCOVER THE AUTHENTIC CUBAN MOJITO! Chiar așa: vă întreb, vă place MOJITO? Răspunsul este, firește, implicit: încă un pahar de MOJITO ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
AVINCIS
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
MALTA TRAVEL
CONFERINȚA VINTEST  Conferința de Presă a salonului VINTEST s-a desfășurat în pinacoteca Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Adică acolo unde se va desfășura și VINTEST, la AR-HI-TEC-TU-RĂ. Foarte aproape de acel loc. Am fost înconjurați de vinuri bune – și unele necunoscute, cum ar fi cele de la ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

De ce vinurile vă pot provoca dureri de cap

Bei un vin si, in loc sa te relaxezi, iti dai seama ca te apuca o durere puternica de cap? Nu e problema, nu e ceva grav, ba chiar, uneori “normal”, in sensul in care “vina” apartine vinului. Asa ca, sunt 3 principale cauze pentru aceasta durere: taninurile, zaharul sau histaminele. Haideti sa trecem prin ele si sa vedem, impreuna care este treaba.

  • 1. Taninurile

Taninurile ar putea fi o cauza, ei reprezinta compuşi naturali, ce se gasesc in cojii de struguri, seminţe sau tulpini. Unul dintre semnele ca beti un vin taninos este sentimentul ca bautura iti face gura punga, iar efectul lor este inevitabil, daca vinul este rosu. In schimb, nu toti primim durerile de cap.

Sunt considerati, ba chiar, naturali, dupa cum spuneam, pentru ca au efect antioxidant. Totusi, exista un mod usor pentru a vedea daca taninurile va produc durerea de cap. Dupa ce ati baut vinul rosu, faceti astfel: faceti-va un ceai negru si infuzati plicutelul de ceai intre 5-10 min (ceaiul respectiv continute multi tanini). Daca, dupa ce ati baut ceaiul, va luat durerea de cap, atunci e de recomandat sa nu beti foarte des acest tip de vin.

  • 2. Zahărul

De altfel, durerea de cap se poate datoria si combinatiei “mortale” de zahar + alcool. Daca nu beti suficienta apa (dupa cum bine stiti, pentru a procesa mai rapid alcoolul, e nevoie sa beti multe lichide), atunci corpul o sa inceapa sa-si ia necesarul din alte parti ale organismului, chiar si din creier. Dupa ce corpul nu mai are de unde sa ia apa din cap, incepe durerea de cap.

Solutia este simpla: incercati sa nu mai beti asa mult vinuri dulci sau albe, demiseci. Cel mai recomandat in acest caz este un vin sec. Uneori, dupa ce bei apa durerea de cap se poate sa se opreasca, desi nu este garantat 100% acest lucru. Vinurile ieftine nu vi le recomand, de asemeni, pentru ca producatorii, pentru a avea costuri mai mici, introduc mult zahar in procesul fermentatiei, ca sa creasca procentajul de alcool (desigur ca nu toti fac asta, dar majoritatea, da).

  • 3. Histaminele

Aceasta substanta intra in actiune in momentul in care avem o reactie alergica si produc diferite probleme, precum: nas curgător, ochi uscaţi şi durere de cap. Ultimele studii au mai dovedit si ca alimentele maturate, alaturi de vinul rosu (care si el poate fi maturat, numti si “baricat”) provoaca eliberarea histaminelor, de unde apar, astfel, si sus-mentionatele simptome. Solutia aici e cea mai simpla: inghiti un blocant de histamina inainte de a incepe sa beti.

Gata! Asta e! Sper ca v-a placut articolul nostru si va mai asteptam si zilele urmatoare cu si mai multe stiri/articole din domeniu! Aveti grija, mai ales, de sanatatea voastra!

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: lifestyle, Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 1908 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.