Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
Este clar deja că inteligența artificială va conduce industria marketingului în direcții considerate Science Fiction acum câțiva ani. Deși guru ca Elon Musk sau Stephen Hawking ne-au atenționat asupra pericolelor la care ne expunem prin adoptarea tot mai masivă a tehnologiei în viața noastră, omenirea a decis, practic, că e ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Grupul britanic Diageo, numarul unu pe fabricarea bauturilor alcoolice distilate, a incheiat un contract de preluare a companiei Mey Icki din Turcia, cel mai important producător de Raki, fiind băutura tradiţională a tarii din Asia Mica, pentru 3,3 miliarde de lire turceşti (2,1 miliarde dolari). E cea mai importanta tranzactie ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
ALBACHER, dar și BORSEC. Și AQUATIQUE! Am vrut să spun că BEREA și APA MINERALĂ sunt la mare preț, mai cu seamă acum, în luna august, când toată lumea tânjește după o gură de răcoare/ și o gură de prospețime ...
Read More
AVINCIS
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
MALTA TRAVEL
Este clar deja că inteligența artificială va conduce industria marketingului în direcții considerate Science Fiction acum câțiva ani. Deși guru ca Elon Musk sau Stephen Hawking ne-au atenționat asupra pericolelor la care ne expunem prin adoptarea tot mai masivă a tehnologiei în viața noastră, omenirea a decis, practic, că e ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucurestiexpodrink.ro

Decantarea vinului

Haideti sa vorbim azi despre procedura de decantare a vinului. 

  • In primul rand, de ce se decanteaza vinul?

Vinul, din moment ce este o bautura “flexibila” (in sensul ca poate suferi mereu transformari), cere uneori contactul cu aerul si de putin timp pentru a se limpezi, ca degustatorul sa-i simta bauturii toate aromele ei.

Un alt motiv este si filtrarea sedimentelor naturale (cele de pe fund sunt sedimentele), de fapt ce ramane de la struguri. Nu va temeti, ele nu iti fac nimic rau, ele ii dau de fapt aroma vinului respectiv, adica strugurii. Astfel, prin decantare acele sedimente nu mai vin in paharul degustatorului.

ATENTIE: cu toate acestea, daca vinul ia contanct pentru perioade foarte lungi de timp cu aerul (oxigenul), de pilda defectul de dop, acest lucru poate duce la aerarea vinului, ceea ce il distruge in componenta ei (adica ii este afectata aroma).

  • Bine, dar cu ce o facem?

Pai cu decantorul, desigur! De asta se si numeste astfel, ca de acolo vine. Va aratam in dreapta o imagine cu recipientul din sitcla, observati cat de larga e baza, tocmai pentru a putea fi destul loc pentru sedimente si ca acestea sa ramana pe fundul decantorului, nu in pahar. Intelegeti? 🙂

Daca insa nu suntem degustatori, ci producatorii vinului, atunci metodele difera, de pilda ei o fac cu bentonita (desi metodologia este destul de larga)

Maine continuam cu urmatoarea parte din articol, asa ca fiti aproape de noi pentru a va spune si ce vinuri se decanteaza, ca nu orice vin se decanteaza!

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.