Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
Pentru ca branzeturile frantuzesti merg mana in mana cu vinul, ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi in privinta acestora. Da, stim ca unii dintre voi, poate, nu le suportati mirosul, dar sunt, credeti-ma, super delicioase. Si pe mine ma dezgusta la inceput crusta aia de la suprafata de culoarea ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
ALEXANDRION CENTENAR SEAMĂNĂ CU SKENDERBEU?   Seamănă noul produs al grupului ALEXANDRION, dedicat CENTENARULUI ROMÂNIEI, cu – de altfel - celebra etichetă NEAGRĂ  a produsului SKENDERBEU, care făcea furori, în EPOCA DE AUR, pe la noi? Știut este, sub comunism, au existat câteva băuturi care au făcut vogă în lumea ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
AVINCIS
Turismul viticol in Romania creste din ce in ce mai mult, prinde vlaga, iar asta se poate observa cel mai bine in numarul cramelor careu au fost construite, special pentru turisti ca sa vina si sa incerce noi vinuri, noi experiente si de a lua la pas podogriile acestora. Avem cu ...
Read More
MALTA TRAVEL
Dupa ce RO-Wine / The International Wine Festival of Romania, alaturi de Laboratoarele Giotto Consulting, anuntasera ca urmeaza sa organizeze un concurs, prin care castigatorul va avea o bursa de studiu de 10 mii de euro. In sfarsit, castigatorul a fost anuntat, iar acesta este arădeanul Alexandru Szikler, inginer viticol ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

DORU DE LA DEALU DORULUI

DORU HUSARCIUC

Portret de proprietar, podgorean, viticultor etc

Și, odată ajunși aici, îmi dau, deodată (brusc) seama: nu am făcut, până acum, nici un portret al omului. Protagonistul este Doru. De la Dealu Dorului. Sună bine, nu-i așa? Simt că acum chiar am nimerit-o: DORU DE LA DEALU DORULUI. Zis și Husarciuc.

Scund sau mediu de înălțime? Mai degrabă mediu. Dar îndesat. Îndeajuns de îndesat încât să poartă căra coșercile cu struguri. Adicătelea materia primă pentru vinificație. Însă pe dinăuntru? Pe dinăuntru, timid, adică sfios, adică înzestrat cu foarte mult bun-simț. Un om dotat cu voință, capabil de performanță. Și, ca să judecăm fructul, face niște vinuri extraordinare.

BIBLIOTECA DE GUSTURI ȘI VINURI
În săptămânile și lunile de vară, oferta Dealu Dorului este, în primul rând, axată pe albe: Dealul Dorului Riesling Italian – dar și pe… Rose. Însă credem că rose-ul de la Dealu Dorului este de cursă lungă:merge tot timpul anului.

Caracterizare/Dealul Dorului Rose:
Un vin care strălucește în culori de zmeură cu scântei roșcat violete, cu arome de cireșe și fructe de pădure. Este un vin demisec, cu o dulceață ușoară și un gust plin de viață.

Așa  și-l definește chiar producătorul. Dar noi cum l-am defini. În primul rând, un vin care are mare drag la femei. Și mare trecere. Că sunt codane ori femei în toată firea, vinul rose de la Dealu Dorului se dovedește imbatabil. Pentru orice gust, adică – mai cu seamă pentru cele mature.

Mai ales că vinul Rose de la Dealu Dorului este, deocamdată, în cel puțin două variante: sec și demisec. Și în două colori diferite.  Nuanțe, cel puțin, fiidcă – întotdeauna – în arcul de cerc al culorilor SOMON și FOȚĂ DE CEAPĂ au loc să se înscrie două nuanțe aproape identice dar  nu tocmai identice. Vinurile rose de la Dealu Dorului par a fi chiar la egală distanță (dar echidistanța pefectă, desigur, nu există) între SOMON și FOIȚĂ DE CEAPĂ.

Câteva cuvinte despre Dealul Dorului Riesling italian:
Un vin galben fructuos, cu arome de plante și fân proaspăt cosit și un parfum de citrice. Însoțește ideal mesele ușoare, carne albă și pește, vă ajută să vă relaxați.
În săptămâna 06.07-10.07 la Magazinul Bibliotheka puteți achiziționa un pachet de trei sticle la preț de 54 ron.

LA FESTIVALUL PAPRICASULUI ȘI AL VINULUI
Dacă am fi fost la Buzias, pe 8-9 octombrie, anul acesta, presupunem: am fi văzut un festival inedit. Pentru că, hei, lume, atenție, nu ați vizitat niciodată un FESTIVAL AL PAPRICAȘULUI. Care se desfășoară la Buziaș, chiar în patria vinului de la Dealu Dorului. Și unde vinurile lui Doru Husarciuc sunt/au fost vioara întâi, sus-numita cramă beneficiind de un spațiu generos.
Vânătorii și vizitatorii s-au bucurat de vinurile noastre asezonate cu preparate vânătorești din carne de mistreț, căprior, batal și ied !
Șeful și stăpânul ceaunelor a fost domnul Nelu Otescu, care nu e prima dată când ne încântă și gâdila papilele cu preparate deosebite.
Mulțumită partenerilor din Grupa de Vânătoare Buziaș  evenimentul a devenit realmente posibil. De bucurat s-au bucurat toți participanții la eveniment. Și mai știm că vinurile de la Dealu Dorului se potrivesc de minune vânatului, fie că e mistreț ori căprioară/ciută sfioasă. Ne gândim aici, în mod special, la guralivul Merlot sau la mai sobru Burgund Mare. La ele, carnea sălbatică și bine alergată, din pădure, se cam lovește la marele fix.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.