Borsec-Romaqua Group Borsec
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Două concerte impresionante, pe data de 9 noiembrie la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni reuniţi din întreaga lume! Bucureşti, 27 martie, 2024 - Universul muzical al celor mai emblematice partituri semnate de celebrul compozitor de muzică de film, HANS ZIMMER, va străluci la Ateneul Român pe data de ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Prolectus
Martell Martell (coniac)   Fondată 1715 Fondator(i) Jean Martell Țara Franța Sediu Cognac Industrie winemaking[*] Produse Brandy Proprietar Pernod Ricard Prezență online www.martell.com Coniac. Când spunem coniac, cred/sper că toată lumea știe că ne referim la cei patru. Combatanți. Principali. Pentru că toată lumea știe că piața de cogan/coniac se ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More
MALTA TRAVEL
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
USAMV BUCUREȘTI: Toamna horticolă universitară În campusul USAMV București, s-a deschis, oficial, TOAMNA. Da. Anotimpul. Adică, mai clar: s-a dat drumul la toamnă, nene. Asta a început firește, luni 3 octombrie, acum vreo două-trei săptămâni, o dată cu debutul anului universitar. Dar a început, în egală măsură, și TOAMNA HORTICOLĂ UNIVERSITARĂ, ...
Read More

EVENIMENTE.ANASTASIA. DOMNIȚA ANASTASIA

Cum ajunge domeniu un nume de fată:

În acest an, DOMENIILE ANASTASIA sunt partener principal la VINTEST


Nu am știut, până acum, că DOMENIILE ANASTASIA își trag numele, ca pe vremuri, ca și în cazul unor vechi domenii franceze (dar și în cele românești, JIDVEI, dacă mă gândesc bine – și, acolo, ANA și MARIA au devenit nume de vinuri). ANASTASIA are un parfum arhaic și, firește, sorginte elină. Iar de anul acesta, de când a devenit partner principal cu mai mulți actori de pe piața de vin, DOMENIILE ANASTASIA au început să și conteze mai mult, pe măsură ce și-a dezvoltat, în mod fericit și oportun, distribuția de produs(e). Până acum, vinurile erau la fel de bune, dar erau orașe în care se dovedeau de negăsit – și, acum, iatăle, au ajuns în magazine de desfacere noi. Să nu uităm că istoricul grupului are doar vreo cinci sau șase ani de când a apărut pe piață cu vinurile sale. La început, timid. Cu un sortiment sau două. MERLOT-ul a stat în capul lucrurilor, așa precum se întâmplă la orice producător serios, arondat domeniului DEALU MARE. Tot de pe la începuturi datează și un prim rose, care a evoluat foarte mult. Ne putem aminti, cu îndreptățită nostalgie, de prima degustare, efectuată într-un salon elegant de pe Calea Călărașilor/în centrul vechi al Bucureștilor, unde un vin greu de glorie/soi, precum MERLOT, se potrivea perfect. Au urmat alte etape, între care nu putem&nu avem dreptul să omitem CHARDONNAY: etapă de parcurs care a devenit, între timp, o BORNĂ – și trebuia musai marcată.De la un producător SFIOS, la început, cu un portofoliu mic de produse, DOMENIILE ANASTASIA s-a rămurit și a devenit un arbore cu o coroană rotundă. Traseul de business al familiei Marin a ajuns, indubitabil, o poveste de success. Și asta pentru că s-a dovedit a fi impecabil, fără nici măcar un mic accident de parcurs. Și, acum, la urma acestei introduceri, a venit vremea să ne amintim ce înseamnă ANASTASIA:și să nu mirăm. Deoarece, în limba vechilor greci, cuvântul ANASTASIS, foarte present și în Biblie, se tălmăcește prin ÎNVIERE. Ca și vița de vie, ca și Bachus, dar și că Iisus Christos, ANASTASIA învie, în fiecare an, mai frumoasă și mai puternică – și dând rod, ca astfel să justifice vorbele Mântuitorului: luați și beți, căci acesta este sângele Meu!ANASTASIA a devenit piatră de hotar, dar și piatră de temelie. Pentru DOMENIILE ANASTASIA, prima etapă s-a încheiat. FAMILIA Marin trec la nivelul următor al jocului. Adică intră în categoria marilor jucători de pe piață, iar acest lucru se va vedea și simți din ce în ce mai mult. (RABBIT MEDIA)

În anul 2008, în viaţa familiei Marin s-a produs cel mai important eveniment,venirea pe lume a micuţei Anastasia. Acest eveniment a dat “naştere” unui alt eveniment în viaţa familiei Marin,înfiinţarea unei plantaţii de vită de vie,de 7 hectare,care poartă numele  “Domeniile Anastasia”.

DRAGOSTEA PENTRU MICUȚA ANASTASIA, DAR ȘI, DEOPOTRIVĂ, DRAGOSTEA PENTRU VIN

De la dragostea pentru micuţa Anastasia la pasiunea pentru obţinerea vinurilor de cea mai bună calitate este un drum scurt, dar realizarea lui înseamnă multă trudă şi abnegaţie.

Începutul a fost făcut cu un Merlot 2009, vin obţinut de pe 1.2 ha din via bătrână păstrată şi modernizată, când ,cu mult curaj,echipa care a contribuit la obţinerea lui,l-a prezentat la  Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara,în anul 2011.  Aprecierile deosebit de favorabile obţinute din partea juriului(format din membrii Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România),concretizate printr-un punctaj de medalie de argint(86 de puncte), au dat un impuls în continuarea investiţiilor, atât în plantaţiile de vită de vie cât şi în crama şi sectoarele auxiliare.

Efortul a fost răsplătit, an de an, atât prin obţinerea de medalii şi diplome la diverse târguri şi concursuri naţionale şi internaţionale cât şi prin aprecierea publicului consummator, cu diverse ocazii,ca de exemplu:

În 14 iulie 2012,în parcul Ghica din Sinaia, a avut loc o complexă manifestarecultural-muzeistica,cu tema “Ştiinţa viei,arta vinului” , organizată de către Muzeul Judeţean de Ştiinţele NaturiiPrahova,în colaborare cu  Centrul Cultural “Carmen Silva- Clubul Seniorilor şi Domeniile Anastasia. Cu această ocazie au avut loc prezentări,dezbateri şi mai ales degustări ale vinurilor prezentate de” Domeniile Anastasia”,care au fost deosebit de appreciate,atât de public cât şi de presă prahoveana (ex,pe www.actualitateaprahoveana.ro, în ziarul Prahova   etc.)
An de an,vinurile au fost apreciate la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale.


GAMA PREMIUM, VINURI ÎNVECHITE LA BARIC

În anul 2012,la Salonul Internaţional de Vinuri – VINVEST  Timişoara şi la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti a fost prezentat noul sortiment de vinuri din gama Premium, învechite la baric. Cabernet  Sauvignon 2011 a fost apreciat la ambele evenimente  cu medalie de argint, iar Merlot 2009 şi Chardonnay 2011 au primit punctaj de peste 80 de puncte.

 

ARGINT PENTRU CABERNET SAUVIGNON

Tot în 2012, la Concursul Naţional de Vinuri de la Alba Iulia,STRUGURELE DE AUR şi la Concursul Naţional de Vinuri de la Focşani, BACHUS,Merlot 2009 a obţinut medalii de aur, iar Chardonnay 2011 ,o medalie de argint.

În anul 2013, la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti,Cabernet Sauvignon a obţinut punctaj de medalie de argint iar Chardonnay 2012, la Expo-Drink Bucureşti,a primit  diploma de ‘Vinul anului 2013’ premiu dat de participantii la târg. Cabernetul Sauvignon 2011 şi-a păstrat locul de onoare  şi în cadrul Salonului Internaţional de Vinuri –VINVEST  Timişoara, primind o nouă medalie de argint .

În 2013, pentru a veni în sprijinul consumatorului, care numai prin încercări poate deosebi un vin bun de unul mai puţin bun,au fost organizate degustări la Good Point Iaşi , în prezenţa unor personalităţi în domeniu precum Dr.Valeriu V Cotea, prof. universitar, preşedintele comisiei de oenologie a OIV,Dr.Craciunescu Gheorghe,oenolog, de peste 40 de ani în domeniu,degustător expert,membru în juriu în cadru a numeroase concursuri naţionale şi internaţionale – şi alţii.
Un alt eveniment de aceeaşi anvergură a avut loc şi la Târgu Mureş,unde Domeniile Anastasia şi-a deschis propriul magazin.

 

DEGUSTĂRI CU STUDENȚI FRANCEZI. LA DISPOZIȚIA MASTERANZILOR DIN MONTPELLIER

Degustări au avut loc şi la cramă,unde în iulie,au poposit pentru degustare şi aprofundare a cunoştinţelor în domeniu,studenţi masteranzi din cinci ţări, din cadrul Centrului Internaţional de Studii Superioare şi Științe Agronomice Montpellier.

În 2014,cu noul sortiment de vin din gama Premium, Merlot Rose 2013,am primit două medalii de argint,una la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti, şi una la Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara 2014.La Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara,Cabernet Sauvignon 2011 şi-a păstrat locul binemeritat de vin medaliat,primind din nou medalia de argint.

În iulie 2014,la cramă au revenit studenţii masteranzi din cadrul Centrului Internaţional de Studii Superioare şi Științe Agronomice Montpellier,ocazie cu care a avut loc o degustare interactivă şi un interesant schimb de experienţă.

În urma unor degustări în cadrul a două locaţii ale restaurantului Da Vinci din Ploieşti,a urmat o fructuoasă colaborare.

Pentru a ne face cunoscute produsele noastre şi în afara graniţelor,am luat parte la degustări organizate de ambasade,precum cea din Austria şi Elveţia,dar şi concursuri de vinuri,precum cele de la Verona şi Bergamo Italia.

Tehnologia folosită la cultura viței de vie, dotările centrului de vinificație, stocare și condiționare, noile investiţii semnificative  făcute pentru construirea  unei pivniţe destinate păstrării baricurilor şi vinurilor îmbuteliate, în suprafaţa de 500 mp,pe o adâncime de 6 m, unde vinurile vor găsi condiţii naturale, la parametri optimi de temperatură şi umiditate  ,   precum și priceperea echipei Domeniilor Anastasia, ne dau speranța că vinurile noastre vor crește din punct de vedere calitativ și că vom ajunge astfel să ne realizăm obiectivul: numai vinuri de mare marcă.

 

Echipă. Pentru a împlini visul familiei MARIN

Pentru a împlini visul familiei Marin este nevoie de oameni curajoşi şi fideli tradiţiei, aşa cum este şi titularul acestei exploataţii. De aceea, au fost atraşi oameni care iubesc viţa şi vinul, temerari pasionaţi, care lucrează în echipă ca într-o adevărată familie – oenologi, ingineri viticultori, economişti.

Marin Constantin
pasiune şi dragoste, capul familiei – proprietar

Liviu Matei
chibzuinţă şi luciditate – economist

Ing. Ioan Matei
de patruzeci de ani în mijlocul viilor – şef producţie

Ing. Mladin Paraschiv
complicat, stilat, versatil – oenolog

Ing. Ana Șerban
povestea vinului pe înțelesul tuturor – oenolog

Ramona Negoiță
minuțiozitate și experiență – laborant

Alexandru Voica
tinere vlăstare – viticultor şi vinificator, student la Facultatea de Horticultură, București

Andrei Voica
îndrăgostit de vie – viticultor

 

LEGENDE FOTO:

  1. Vizita fraţilor Paduraru imagini
  2. Aprecieri : Monica Tatoiu: imagini
  3. Degustare :degustare deleg China,imagini
  4. Imagini de la Good Point d-nu Cotea şi
  5. Poate imagini de început,cu teren…viran
  6. Poate imaginea cu Anastasia (a dat un interviu)

CITAT 1: Începutul a fost făcut cu un Merlot 2009, vin obţinut de pe 1.2 ha din via bătrână păstrată şi modernizată, când ,cu mult curaj,echipa care a contribuit la obţinerea lui,l-a prezentat la  Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara,în anul 2011.  Aprecierile deosebit de favorabile obţinute din partea juriului(format din membrii Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România),concretizate printr-un punctaj de medalie de argint(86 de puncte), au dat un impuls în continuarea investiţiilor, atât în plantaţiile de vită de vie cât şi în crama şi sectoarele auxiliare.

CITAT 2: În anul 2013, la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti,Cabernet Sauvignon a obţinut punctaj de medalie de argint iar Chardonnay 2012, la Expo-Drink Bucureşti,a primit  diploma de ‘Vinul anului 2013’ premiu dat de participantii la târg. Cabernetul Sauvignon 2011 şi-a păstrat locul de onoare  şi în cadrul Salonului Internaţional de Vinuri – VINVEST  Timişoara, primind o nouă medalie de argint.

Inginer enolog ANA ȘERBAN

Filed in: Vinuri Tags: ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2024 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.