Alira.ro | Datini de vinIubesc Vinul Romanesc
CONFERINȚA VINTEST  Conferința de Presă a salonului VINTEST s-a desfășurat în pinacoteca Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Adică acolo unde se va desfășura și VINTEST, la AR-HI-TEC-TU-RĂ. Foarte aproape de acel loc. Am fost înconjurați de vinuri bune – și unele necunoscute, cum ar fi cele de la ...
Citește mai mult
Prolectus
havana club, lime, discover the authentic cuban mojito, mojito
Binecunoscuta marcă HAVANA CLUB și-a axat comunicarea pe formularea unei combinații cât se poate de tradiționale. Care antrenează și mult glosata LIME. Sună așa: DISCOVER THE AUTHENTIC CUBAN MOJITO! Chiar așa: vă întreb, vă place MOJITO? Răspunsul este, firește, implicit: încă un pahar de MOJITO ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
AVINCIS
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
MALTA TRAVEL
CONFERINȚA VINTEST  Conferința de Presă a salonului VINTEST s-a desfășurat în pinacoteca Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Adică acolo unde se va desfășura și VINTEST, la AR-HI-TEC-TU-RĂ. Foarte aproape de acel loc. Am fost înconjurați de vinuri bune – și unele necunoscute, cum ar fi cele de la ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Hai să vorbim despre învechirea distilatelor!

Modificările componentelor culorii sunt, de asemenea, relevante pentru capacitatea chipsurilor de a realiza învechirea rapida a distilatelor. (PRIMUL ARTICOL CLICK AICI)

       Dintre componentele culorii măsurate, mai importante sunt valorile modificarilor parametrilor a si b. Luminozitatea <<L>>, deşi importantă pentru caracterizarea distilatelor, poate fi totuşi modificată sau mai bine zis îmbunataţită – prin diferite tratamente de limpezire.

       Componenta <<a>>  roşu-verde (fig. 4) a culorii variază de la valori pozitive (+0,2) la proba martor, la valori negative cuprinse între 1 la Md+ şi 2,3 la Lj. Comparativ cu aceste valori, distilatele învechite în mod tradiţional în butoaie de steajar au prezentat valori cuprinse între 1 la distilatul de 2 ani şi 4,7 la distilatul invechit timp de 7 ani.

       Componenta <<b>> galben-albastru a culorii (fig. 5) variază de la 13,3 pentru proba Nt la 23,2 pentru proba Ft, comparativ cu martorul (D) care are o componentă galben de numai 0,4. Distilatele învechite tradiţional la butoaie de stejar au prezentat valori ale parametrului <<b>> cuprinse între 1,4 la distilatul de 2 ani şi 30,9 la distilatul de 7 ani.

 

 

 

 

 

 

 

Luminozitatea probelor a prezentat valori cuprinse între 91,7 la proba Ft şi 96,1 la proba Nt, comparativ cu martorul care a avut luminozitatea de 99,4.

Probele de distilat învechite traditional au prezentat valori cuprinse între 99,8 (B2) şi 94,1 (B7).

Deşi valorile obţinute pentru probele menţinute pe chips-uri sunt mai mici decât ale probei martor, se aminteşte ca valorile luminozitaţii, respectiv limpidităţii probei pot fi crescute prin tehnici de limpezire.

Tehnologia prezentată – ne referim la chipsuri – are loc/este administrată la cantități (mai) mari adică la/în butoaie cu capacități situate între două sute și cinci sute de litri, în medie.

Interesant rămâne de știu că legislația actuală este cea care impune durata de învechire (prin procedeul chipsare), în sensul că ea trebuie să fie de minimum un an (douăsprezece luni).

 

Echipa Rabbit

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 1956 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.