Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
Am mai prezentat si in alte randuri metode prin care puteti verifica daca un vin este bun sau nu, respectiv daca este de calitate, ori nu este. Iata, deci, ca topwines.ro revine cu alte idei, mai usoare si mai eficiente in detectarea "falselor" printre vinuri. Desigur ca toti vrem sa ...
Citește mai mult
Prolectus
Vinalcool Argeș, producătorul de oțet, vinuri și alcool sanitar care apartine antreprenorului roman Marian Drăgușin, a anuntat ca a incheiat perioada de 7 ani, in care fusese in insolventa si ca-si va relua activitatea, in mod normal, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori București. Conform acestui ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
AVINCIS
Turismul viticol in Romania creste din ce in ce mai mult, prinde vlaga, iar asta se poate observa cel mai bine in numarul cramelor careu au fost construite, special pentru turisti ca sa vina si sa incerce noi vinuri, noi experiente si de a lua la pas podogriile acestora. Avem cu ...
Read More
MALTA TRAVEL
ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior va organiza un eveniment aflat la cea de-a cincea editie: “Italian Wine & Food Day” care va avea loc la Hotel Marshal Garden din București (Sala Panoramic) pe data de miercuri 23 mai 2018, începând cu orele 10.00. De ce punem asta pe topwines.ro? Pentru ca e degustare ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Nu vrei să îmbătrânești? Bea vin roșu!

Daca beti 2 pahare pe zi (pentru bărbați) și un pahar pe zi (pentru femei), atunci veti descoperi imediat efectul vinului, mai ales al celui roșu sec, respectiv cel asupra inimii și vaselor de sânge. Ba chiar, recent, s-a mai dovedit si ca acesta duce la o crestere a speranței de viață și la prevenirea unor forme de cancer

Printre aceste beneficii magice mentionam si ca: majoreaza elasticitatea vaselor de sânge și colesterolul bun, pastreaza sănătatea creierului și scade riscul de demență, mentine nivelul glicemic normal, ajută la digestie și crește speranța de viață. Previne cancerul, inclusiv cel pulmonar, mamar și de prostată. Antioxidantii sunt baza.

Totusi vinul rosu are cel mai mare efect asupra inimii. Aparatul cardiovascular, inr urma vasodilatației coronariene, care scade riscul de cardiopatii și accidente vasculare, precum și a cantității de vitamina C din compoziție, cu rol antioxidant. Ambele: alcoolul si polifenolii (antioxidanții) incearca sa pastreze tonusul vaselor, cu ajutorului crearii oxidului nitric, ce, iarasi, ajuta la prevenirea aterosclerozei.

„Deși nu este dovedit 100%, vinul roșu are efect de dizolvare a grăsimilor nocive din sânge și contribuie la procesul de aterogeneză, implicat în infarct miocardic, accident vascular etc. Băut în exces, are efect contrar, de depunere a grăsimilor, în special a trigliceridelor”, susține medicul nutriționist și diabetolog Eduard Adamescu.

„Evitați-le pe cele dulci, licoroase. Le puteți bea doar pentru gust, dar efectele benefice nu sunt aceleași”.

Un alt lucru interesant de mentionat este ca resveratrolul din vin are multe trasaturi antiinflamatorii, care duc la menținerea sănătății generale, mai ales ca anumite boli sunt atribuite inflamațiilor. Deși consumul excesiv de alcool este considerat un factor de risc pentru hipertensiune, studiile au demonstrat că maximum două pahare de vin roșu, consumate în timpul meselor, scad presiunea arterială. Datorită efectului de creștere a secreției de insulină și reducere a glicemiei, nutriționiștii recomandă consumul de vin în cantitate moderată celor care suferă de forme ușoare și medii de diabet. Având în compoziție vitamina C și P, vinul are efect vasoprotector, reducând riscul de complicații, precum arteriopatia diabetică.

Resveratrolul, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum (de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic decât vitamina C), este dovedit a fi și un protector eficient împotriva demenței.

Antioxidanții din vinul roșu ar explica de ce speranța de viață a francezilor e mai mare: au o alimentație mai ușoară și cosumă vin în cantități mici”, ne mai spune nutriționistul.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.