Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
domeniile anastasia, somelier, crama anastasia, dealu mare
Crama de la Domeniile Anastasia este, poate, una dintre cele mai mari realizări ale lui Marin N. Constantin din ultimii ani. Acum un an, când am intrat pe poartă la Domeniile Anastasia, primul lucru de care proprietarul (the owner) mi-a vorbit a fost CRAMA. Și, drept lucru, crama arată foarte ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Vinalcool Argeș, producătorul de oțet, vinuri și alcool sanitar care apartine antreprenorului roman Marian Drăgușin, a anuntat ca a incheiat perioada de 7 ani, in care fusese in insolventa si ca-si va relua activitatea, in mod normal, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori București. Conform acestui ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
AVINCIS
Turismul viticol in Romania creste din ce in ce mai mult, prinde vlaga, iar asta se poate observa cel mai bine in numarul cramelor careu au fost construite, special pentru turisti ca sa vina si sa incerce noi vinuri, noi experiente si de a lua la pas podogriile acestora. Avem cu ...
Read More
MALTA TRAVEL
Am fost la un eveniment frumos de degustare de vinuri din Craiova. Am sa va povestesc pe scurt ce am degustat si mi-a atras mai mult atentia. In special, acestea au fost vinurile Pogany. Combinatia a fost, de altfel, superba alaturi de niste branzeturi de la Delaco, de toate felurile ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Serile Vinum Hungaricum

Inca din decembrie 2012 au debutat degustările vinurilor maghiare la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. Organizatorii au reusit de atunci sa aduca luna de luna vinurile din diferite regiuni viticole ale Romaniei ori, daca era un producator in Bucuresti, sa arate publicului vinurile sale. Oricum, in septembrie urmeaza sa se organizeze o vizita la podgoria Tokaj, o alta, mai bine spus. Podgoria Tokaj a fost cea dintai podgorie închisă, stabilit astfel in anul 1737, iar din 2002 a intrat in patrimoniul UNESCO, avand un pamant intins de 6202 de hectare.

Soiuri tradiţionale din Tokaj sunt: furmint, hárslevelű, muscat galben, kövérszőlő (grasă), zéta, kabar – mai ales ca au fost declarate si D.O.C. Tokaj. De altfel, nu degeaba fac parte din UNESCO, pentru ca vinurile de aici au ceva special, in mare parte mineral, ele au si o aciditate şi structură neobisnuita, dar sigura; printre ele sunt si vinuri uşoare, dar si unele corpolente pentru cină, altele, insa, foarte bune pentru un taifas de amiaza.

Evenimentul va avea loc in ziua de luni, 18 septembrie 2017, inceapnd cu ora 19:30  la Institutul Maghiar din Bucureşti  (str. Gina Patrichi – fosta Orlando 8).

Istoria Cramei Pajzos incepede din anul 1991, cand a fost infiintata de cei 12 investitori, foarte importanti fiind: 1. Jean-Michel Arcaute (1947–2001) patron fiind al mai multe crame: Château Clinet (Pomerol), La Croix du Casse (Pomerol), Beau Soleil (Pomerol) şi Jonqueyres (Bordeaux);

Nr. 2 este patronul de azi si inginerul agronom Jean-Louis Laborde (1947–). În 1998 a cumpărat Château Clinet (Pomerol) de la Asigurătorul GAN, iar la sfârşitul anului 1999 Crama Megyer. În anul 2000 a devenit unicul acţionar al Cramei Megyer şi acţionar majoritar la Pajzos. Vinurile Pajzos au devenit de atunci foarte cunoscute în restaurante de renume din lume, inclusiv la cine festive exclusiviste.

Se vor degusta vinurile:

Pajzos Furmint T 2016
Pajzos Furmint Selection 2015
Pajzos Hárslevelű Selection 2015
Megyer Száraz Szamorodni 2011
Megyer Hárslevelű Late Harvest 2015
Megyer Fordítás 2013
Pajzos 5 puttonyos Aszú 2011
Pajzos 5 puttonyos Aszú 2006
Prezentarea vinurilor va fi făcută de:
Laurent Comas, din partea Pajzos-Megyer, și Péntek István, sommelier.

Preţul de 50 RON include volumul de degustare a vinurilor şi gustările. 

Locurile sunt limitate la 40 de persoane. Inregistrarile se pot face pana pe data de 18 septembrie, ora 10, la adresa de e-mail: secretargeneral@osr2011.ro.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Evenimente, Vinuri Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 8535 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.