Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
Un vin cu o vechime extraordinara, toata lumea il cunoaste drept Pinot Gris. Iata ca, italienii s-au cam plictisit de numele asta si, recent, au decis sa-l schimbe in Pinot Grigio. Da, e acelasi lucru. Cumva v-am dat mindblowing? Probabil. A devenit celebru ca Beyonce, peste noapte, dupa ce acestia ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Vinalcool Argeș, producătorul de oțet, vinuri și alcool sanitar care apartine antreprenorului roman Marian Drăgușin, a anuntat ca a incheiat perioada de 7 ani, in care fusese in insolventa si ca-si va relua activitatea, in mod normal, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori București. Conform acestui ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
AVINCIS
Turismul viticol in Romania creste din ce in ce mai mult, prinde vlaga, iar asta se poate observa cel mai bine in numarul cramelor careu au fost construite, special pentru turisti ca sa vina si sa incerce noi vinuri, noi experiente si de a lua la pas podogriile acestora. Avem cu ...
Read More
MALTA TRAVEL
Am fost la un eveniment frumos de degustare de vinuri din Craiova. Am sa va povestesc pe scurt ce am degustat si mi-a atras mai mult atentia. In special, acestea au fost vinurile Pogany. Combinatia a fost, de altfel, superba alaturi de niste branzeturi de la Delaco, de toate felurile ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

STAȚIUNEA SCDVV BUJORU

ȘTIINȚĂ/TEHNOLOGIE

O ECHIPĂ CARE LUCREAZĂ ÎN CERCETARE-DEVOLTARE: ECHIPA LA STAȚIUNEA SCDVV BUJORU

Ea explorează agrotehnica pe două direcții principale: cele ale plantei și solului,agrotehnicaagrotehnica pe două direcții, cele ale plantei și solului.

În acest număr, am ales să prezentăm o echipă care lucrează în cercetare și dezvoltare. Nu este o echipă mare, dar face o muncă discretă, pe care nu o aflăm decât atunci când ajunge pe masa noastră, să ne îndestuleze. Este un travaliu anodin, într-un colțișor de țară românească, dar rodul muncii lor ne este părtaș la delectare.

A sosit momentul să aflați mai multe despre Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Vinicultură și Vinificație Bujoru (pe scurt, SCDVV Bujoru). Vă vom prezenta, în primă instanță, echipa. Este o ECHIPĂ care se ocupă cu CERCETAREA în domeniul viti-vinicol.

ECHIPA CARE LUCREAZĂ ÎN CERCETARE
Pentru că marile realizari se datorează echipelor cu adevărat mici, adică unui număr restrâns de membri. Adică/în primul rând oamenilor care le-au pus în faptă/și le-au făcut posibile, vă prezentăm mai jos – într-un mod cu totul neprotocolar – echipa Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Bujoru:

SPECIFICUL ACTIVITĂȚII DE CERCETARE ȘI DOMENIILE ÎN CARE SE LUCREAZĂ
Ca să fim aplicați, la obiect adică, trebuie să precizăm în ce domenii de lucru are loc activitatea de cercetare desfășurată în cadrul laboratoarelor SCDVV Bujoru; echipa indicată mai sus explorează, de regulă, agrotehnica pe două direcții, cele ale plantei și solului, incluzând și următoarele subdomenii:

  • protecția plantelor;
  • agrotehnica antierozională și tehnici de udare;
  • genetică și ameliorare;
  • material săditor viticol;
  • vinificația, chimia și microbiologia vinului.

*Rezultatele obținute
Proiectele de cercetare desfasurate de specialistii in viticultura si vinificatie din cadrul SCDVV Bujoru au permis crearea de tehnologii noi si modernizarea celor existente, iar eforturile cercetatorilor nostri au fost recunoscute si premiate prin numeroase distinctii si medalii.

Nu in ultimul rand, pentru ca experienta noastra sa le fie si altora de folos, s-au publicat numeroase carti si lucrari stiintifice despre proiectele Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Bujoru.

FIȘĂ DE PREZENTARE:

Denumirea:
STATIUNEA DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU VITICULTURA SI VINIFICATIE BUJORU

Statutul juridic:
INSTITUȚIE PUBLICĂ CU PERSONALITATE JURIDICĂ,

FINANȚARE:
finanţată din venituri proprii, aflată în subordinea Academiei de Stiinţe Agricole și Silvice””Gheorghe Ionescu Siseşti”; Actul de înfiinţare şi alte documente ulterioare: Decret nr. 41/21 februarie 1977; H.G. nr. 517/1999; Legea nr. 290/2002; O.G. 78/2003; Legea 147/2004 H.G. NR. 27/2006; 1.4 Numărul de înregistrare în Registrul potenţialilor contractori: 1650

Adresa:
Tg. Bujor, str. Eremia Grigorescu , nr. 65, cod 805200, jud. Galaţi 1.7 Telefon:0236340640; fax:0236340642, pagina web: www.scdvvbujoru.ro; e-mail: scdvvbujoru@clicknet.ro.

Domeniul de specialitate:
Conform clasificării UNESCO: 31
Conform clasificării CAEN: 7310

Starea unităţii de Cercetare –Dezvoltare:
Misiunea unităţii de cercetare – dezvoltare, direcţiile de cercetare, dezvoltare, inovare: Misiunea unităţii de cercetare – dezvoltare: – să fundamenteze tehnico – ştiinţific sectorul vitivinicol din zona de S-E (Sud-Est) a Moldovei; – să valorifice în producţie rezultatele cercetărilor; – să promoveze soiurile româneşti consacrate în contextul globalizării; – să creeze o infrastructura de cercetare compatibila cu cea europeană care să permită cercetătorilor să lucreze cu aparatură şi echipament performant în condiţii de management de calitate; – să crească capacitatea de inovare, dezvoltare tehnologică şi asimilare în producţie a rezultatelor cercetării pentru îmbunătăţirea competitivităţii economice; – să realizeze posibilitatea calificării şi perfecţionării resursei umane din cercetare; – să atragă tineri cercetători în sfera cercetărilor fundamentale; – să crească colaborarea partenerială în domeniile prioritare care să se concretizeze în tehnologii, produse şi servicii inovative – obţinerea de rezultate ştiinţifice şi tehnologice de vârf, comparabile cu cele de nivel european să crească vizibilitatea cercetării precum şi mobilitatea cercetătorilor.

 

Echipa RABBIT MEDIA

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Producatori, Vinuri Tags: ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.