Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
USAMV BUCURESTI Conferinţa Internaţională a Universităţii de Știinţe Agronomice și Medicină Veterinară din București "Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură" O VIAȚĂ PENTRU AGRICULTURĂ A avut loc între 7 - 9 iunie 2018, Bucureşti, România O VIAȚĂ pentru Agricultură. Ce ziceți? Merită? Cu siguranță că merită. La o adică, e ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
berea, apa minerală. mare preț
ALBACHER, dar și BORSEC. Și AQUATIQUE! Am vrut să spun că BEREA și APA MINERALĂ sunt la mare preț, mai cu seamă acum, în luna august, când toată lumea tânjește după o gură de răcoare/ și o gură de prospețime ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
ALBACHER, dar și BORSEC. Și AQUATIQUE! Am vrut să spun că BEREA și APA MINERALĂ sunt la mare preț, mai cu seamă acum, în luna august, când toată lumea tânjește după o gură de răcoare/ și o gură de prospețime ...
Read More
AVINCIS
ammouliani, insula fericirii
AMMOULIANI, INSULA FERICIRII LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ: acestea sunt cuvintele-cheie! Ammouliani are toate șansele să fie considerată, de către turiști, ca o întruchipare a insulei fericirii. Liniște, siguranță, tot ce îți poți dori. O insulă care întruchipează Grecia eternă, chiar antică/patriarhală. Un alt avantaj:că nu este invadată de turiști. Deși are ...
Read More
MALTA TRAVEL
USAMV BUCURESTI - > Conferinţa Internaţională a Universităţii de Știinţe Agronomice și Medicină Veterinară din București "Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură" O VIAȚĂ PENTRU AGRICULTURĂ A avut loc între 7 - 9 iunie 2018, Bucureşti, România O VIAȚĂ pentru Agricultură. Ce ziceți? Merită? Cu siguranță că merită. La o ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucurestiexpodrink.ro

Vinuri dulci sau vinuri de desert?

Vinurile dulci mai poarta si denumirea de vinuri de desert, care, de altfel, au fost prea mult timp eliminate de pe lista mea de subiecte de discutat – de pe topwines. Asa ca, in sfarsit, m-am decis sa vorbesc putin despre ele.

Ok. stiti de ce, in primul rand, nu prea am abordat pana acum aceasta tema? Pentru ca exista la nivelul mentalitatii romanesti ideea ca vinurile dulci sunt de “prosti” sau de “femei” (am spus-o finut, caci needucatii au un mod mai bun de-ai desemna). Nu, draga prietene, vinurile dulci nu sunt mai proaste/mai bune decat alte feluri de vin, doar pentru ca au o alta cantitate de zahar (caci, in fond, asta le diferentiaza, in prima faza).

In primul rand ca vinurile de desert au potential mai ridicat de invechire si pot avea, chiar, un rafinament aparte, de exemplu: Sauternes, Eiswein sau Trockenbeerenauslese. Nu vreti sa stiti prin ce proces se trec astfel de soiuri, inainte de a fi consumate, de experti.

Chiar daca eu le-am pus in marea categorie a vinurilor licoroase, ele, in realitate, au clasificare lor. Este, de pilda, in functie de tehnologia de fabricatie si de cantitatea de zahar pe care o au.. In Franta ele reprezinta: vins liquoreux, vins moelleux, vins de liqueurs si vins doux naturelles.  
Vins liquoreux -, sunt vinuri care trec de pragul de 50 de grame de zahar la litru si care NU au alcool adaugat. Concentratia in alcool a acestor vinuri e de 13-22 %. Continutul de zahar din vin e eterogen de la caz la caz. Un Sauternes, de altfel, are in jur de 100 de grame de zahar la litru, un Tokaji Eszancia poate fi chiar si de 500 de grame.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.