Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
corteva agriscience, corteva
Corteva premiază cu 12 000 $ proiectele dedicate securității alimentare Lansat în România la data de 1 iulie 2020 de către Corteva Agriscience, TalentA, programul gratuit pentru dezvoltarea competențelor profesionale în managementul afacerilor și agricultură pentru femeile inovatoare din mediul rural, și-a aflat câștigătoarele: Elena Carson, Violeta Corina Moraru și ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
jacob‘s, creek, lillet, jacobs
În plină vară, să ne răcorim cu un vin. Și, apropo de MARILE RELAXĂRI, SĂ NE RELAXĂM cu un vin. Nu oricare, ci unul de calitate. Iar aici aveți de ales între: ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Crama transilvăneană Villa Vinèa și Muzeul Național al Țăranului Român au introduc pe piață la mijlocul lui septembrie Vinul Muzeului Țăranului – valabil în 3 opțiuni pentru pasionați: Fetească Regală 2018, Rosé Pinot Noir 2019, Fetească Neagră 2018. Ele pot fi achiziționate de la Galeria de Artă a Țăranului, magazinul ...
Read More
MALTA TRAVEL
Dacă vă plac evenimentele mai fancy și doriți să vă impresionații prietenii (sau partenerii de afaceri/viitori), atunci aveți posibilitatea de a organiza în București/Ilfov un astfel de eveniment. Aici vă puteți alege brânzeturi, mezeluri și vinuri rafinate. Bufetul și platourile au incluse: brânzeturi românești, internaționale sau mixte, proaspete sau maturate, acompaniate ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Domeniile Ostrov-LA STAND

În noiembrie a avut loc, ca de obicei, GOOD WINE. La stand, am întâlnit-o pe Oana Belu. Ea ne-a spus: scrie despre stand. Și fotografiază. Merită. E drept, era la stand cu cele mai bune vinuri. Și împreună cu Lucian Velciu, bineînțeles. Erau, amândoi, îmbrăcați cu haine de gală, arătând –și prin vestimentație sau atitudine, importanța pe care o dau ei, ca gazde, evenimentului.

Standul era plin, astfel încât cu greu am putut sta de vorbă cu ei. Așa am putut constata, cu ușurință, că este unul dintre cele mai asaltate standuri de la târg, ceea nu e chiar puțin lucru. Am încercat să stăm de vorbă cu cei care se aflau la stand în acele ceasuri, pentru a afla motivele afluenței de public la standul DOMENIILE OSTROV.

LA STAND SE TRAG CONCLUZIILE ADEVĂRULUI
Din sondajul nostru de opinie (sui-generis), au rezultat patru explicații principale. Prima ar fi existența unor game de vinuri foarte variate. Așa ne-au răspuns cei prezenți, în acele momente. Și este pefect adevărat. Sunt  CETATEA DUROSTORUM, PĂCUIUL LUI SOARE, DOMENIILE OSTROV, ISTROS, NAIADA – și DOMENIILE OSTROV RESERVE, CANARAUA FETII, COSSA DI VINO. Fiecare simbolizează câte ceva. ISTROS este un simbol al Dunării înseși. DOMENIILE OSTROV RESERVE simbolizează cea mai bună recoltă și cea mai bun producție, din anii în care vinul excelează în cupe/adică se întrece pe sine însuși. CETATEA DUROSTORUM simbolizează o cetate antică care avea să dea, ulterior, naștere numelui Dristor, de care se leagă multe tradiții românești. PĂCUIUL LUI SOARE este o cetate aflată pe un ostrov, cu o denumire neaoș românească.

PREȚURILE NEVEROSMILE PENTRU VINURILE DIN CEL PUȚIN DOUĂ GAME
A doua explicație pentru afluxul de vizitatori la stand a constat în  prețurile foarte prietenoase pe care le au vinurile. În adevăr, vinurile de la Ostrov se pot cumpăra și la neverosimilele prețuri de 24 de lei (ne gândim, bunăoară la vinurile ALBE din gama NAIADA), sub 20 de lei și chiar mai jos (aici ar fi cazul să nominalizăm vinurile din gama DOMENIILE OSTROV).
În relație cu acest argument, trebuie să punem și calitatea vinurilor. O mare recrudescență o cunoaște și vinul ROSE. Drept care are o cerere mărită la degustare. Am stat la stand și am observat că 40% cel puțin din cereri vizează și degustări de ROSE.

EXISTĂ O CORELAȚIE ÎNTRE PREȚURI, CALITATE ȘI VARIETATEA GAMELOR DE VIN
Gama de prețuri – a treia observație – trebuie corelată și cu gamele de vinuri. Aș spune că politica OSTROV  are elasticitate și flexibilitate, ca politică de prețuri, dar – în aceeași măsură – și în privința gamelor de vinuri.
Sigur, există vinuri(cu)legendă, precum SAUVIGNON BLANC sau CABERNET SAUVIGNON (din DOMENIILE OSTROV RESERVE), care costă și pe măsură (în cazul CABERNET SAUVIGNON-ului, prețul se duce, fără să forțeze, chiar și spre 40 de lei, dar să nu uităm, totuși, că este un vin medaliat cu aur). Sau, dacă iarăși vrem să ne amintim de un vin de calitate specială, ne putem duce cu gândul la un CHARDONNAY din categoria DOMENIILE OSTROV, la un preț (modest) de 10, 40 lei. Ca să nu mai menționăm un vin cu reale veleități de finețe, precum este PINOT GRIS, la doar 10.40 lei, ca și anteriorul.

PINOT NOIR, SYRAH, DAR ȘI MERLOT ROSE SAU MUSCAT OTTONEL
În siajul aceleiași idei, VINURI DE CALITATE, am putea găsi MERLOT ROSE, la un preț modic/tot 10. 40 lei, dar și MUSCAT OTTONEL, la 10.40 lei. Însă, ehei, dacă vrem să mergem la celălalt pol al prețurilor, putem să ne hotărâm la un PINOT NOIR din gama  CANARAUA FETII, care să aibă prețul cinstit de 90 de lei.
Și ca să evidențiem un soi cu totul rar, mai ales în peisajul nostru românesc, o să ne și oprim la un SYRAH, care se apreciază la 24 de lei.
Rămâne memorabilă ziua când rafinatul somelier DANIEL ZOTTU  ne-a oferit, spre degustare, un CABERNET SAUVIGNON din 2010, din care mai rămăseseră doar două-trei sute de sticle). Cabernet Sauvignon-ul se maturizase în baric, căpătase buchetul prelung al unei intonații plină de noblețe și iriza armonios din paharele noastre.
Am știut, pe clipă, pe dată, că beau unul dintre cele mai bune vinuri pe care le-am savurat vreodată.

DOMENIILE OSTROV- ELEMENTE DE BRAND
Enumerăm, în cele ce urmează, numai câteva elemente de brand, care ar putea fi asociate/atribuite Domeniile Ostrov, unele dintre ele funcționând mai ales datorită așezării geografice.

 1. CEL MAI SUDIC PUNCT DE PE HARTĂ AL ROMÂNIEI UNDE SE FACE VIN
  Asta înseamnă, în traducere, pentru factorii pedoclimatici, că numărul de ore în care soarele mângâie Ostrovul este mai mare decât în oricare altă partă a țării.
 1. CLIMAT ȘI TERROIR SPECIFIC
  Datorită regimului de insulă/petec de pământ aproape rătăcit între ape, beneficiază de o favorizare. Luciul de apă se mută/transferă viilor care se scaldă în lumină, dar au și umiditate bună, și precipitații echilibrate.
 1. VINURI REPREZENTATIVE
  În primul rând, toată gamă de roșii, care ies foarte bine în acest terroir, mai cu seamă:CABERNET SAUVIGNON, MERLOT.
  Dar să luăm aminte și la  aproximativa egalitate între numărul soiurilor albe și soiurilor roșii care se practică aici.

CE SPUNE PRODUCĂTORUL DESPRE SINE ÎNSUȘI:
Istoria, cultura și arta s-au întâlnit la Domeniile Ostrov. Niciodată nu este adevărat acel adevăr subiectiv: … vinul care-mi place mie este cel mai bun. Sau:  vinul cel mai scump este cel mai bun.
Domeniile Ostrov promovează România. www.vinpentrutine.ro Vii, pomi fructiferi, ferma de animale, schituri arheologice, muzeu, expoziții și pensiuni: iată rețeta Domeniile Ostrov.

REVELION LA DOMENIILE OSTROV
Cea mai nouă – și mai senzațională veste – este că în Paradisul Domeniilor Ostrov, se poate face anul acesta Revelionul.
CURTEA DINTRE VII este o pensiune ce propune linște, recrere și sărbători tihnite într-un cadru de un pitoresc deosebit.
În perioada 30-2 ianuarie, pachetul de Revelion cuprinde 4 zile, 3 nopți cazare, pensiune completă, excursii, mese festive, vin, țuică, afinată, coniac, cafea și băuturi alcoolice.
Prețul este de 1.000 lei/persoană/pachet. Copiii între 7-16 ani beneficiază de o reducere de -50%, sub 7 ani de minus 70 %. Rezervările se fac numai cu un avans de 400 lei/persoană.

Telefon:0722-415898/0726-777226,
booking@domeniileostrov.ro.

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2020 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.