Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
Cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST are loc în acest weekend la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara și va fi una specială pentru iubitorii de vin. Cei care vor călca pragul Salonului se vor bucura de peste 250 de sortimente de vin, printre care unele ...
Citește mai mult
corteva Prolectus FGCR
Tonnellerie Margo va participa la VINVEST 2019! Compania a fost infiintata in 2002 şi are in proprietate 10 hectare în localitatea Şicula, unde este sediul social, precum şi un punct de lucru în localitatea Beliu, cu un teren mai mic de 2,5 hectare, dar si numeroase hale de lucru cu mai ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
MALTA TRAVEL
Cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST are loc în acest weekend la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara și va fi una specială pentru iubitorii de vin. Cei care vor călca pragul Salonului se vor bucura de peste 250 de sortimente de vin, printre care unele ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti expodrink.ro

Serile VINUM HUNGARIKUM

Serile Vinum Hungaricum

Din decembrie 2012 VINUM HUNGARIUM a început – în colaborare cu Organizaţia Somelierilor din România 2011 și Asociația Erdélyi Gondolat – degustările vinurilor maghiare la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. În fiecare lună acestia aduc vinurile din câte o regiune viticolă sau este prezent la București un producător să-și prezinte vinurile. În cele aprope 40 de degustări realizate până acum au avut de trei ori prezente câte un producător (Karádi-Berger și Budaházy-Fekete din Erdőbénye și Hétszőlő din Tokaj) din cea mai titrată regiune viticolă din Ungaria, Tokaj.

14433086_550391058477842_7412606125699385966_n

VINUM HUNGARIKUM

Pe 3 octombrie 2016, luni, ora 19.30 la Institutul Maghiar din București (str. Gina Patrichi – fosta Orlando nr. 8) va avea loc o degustare de vinuri ale cramei Barta din Mád, regiunea Tokaj.

„Dacă strugurii sunt cultivaţi ecologic, atunci şi vinul să se facă prin metode cât mai naturale şi mai tradiţionale.” – sintetizează filozofia cramei directorul fermei, Barta Károly. Enologul cramei este Homonna Attila, pe două dintre vinurile sale având deja ocazia să le fi savurat la degustarea Budaházy-Fekete, de anul trecut. Iată ce declară cei de la cramă despre producerea vinului: „Ne-am propus să păstrăm într-o formă cât mai originală acest terroir deosebit, pentru generaţiile viitoare. Şi pentru că domeniul a „dormit” în perioada utilizării nelimitate a chimicalelor, solul a rămas intact până astăzi. În cultivarea viţei de viei ne străduim să aplicăm metode organice, iar vinurile le facem cu intervenţii tehnologice minime şi cu puritate maximă. Potrivit acestei concepţii vinurile noastre fermentează aproape exclusiv în mod spontan, bazându-ne pe munca drojdiilor naturale din struguri şi pivniţă. Considerăm un aspect important ca vinurile noastre să reflecte calităţile individuale ale podgoriei, iar solul, podgoria, condiţiile meteo caracteristice anului, precum şi personalitatea lucrătorilor noştri să se distileze într-un produs unic şi irepetabil.”


Cu această ocazie se vor degusta vinurile urmatoare:


Egy Kis Furmint, 2014
Öreg Király dűlő furmint, 2012
Öreg Király dűlő furmint, 2013
Egy Kis Édes Furmint, 2015
Öreg Király dűlő furmint, cules târziu2010
Öreg Király dűlő Szamorodni, 2013
Öreg Király dűlő fordítás, 2008
Prezentarea vinurilor va fi făcută de:
Barta Károly, director de fermă și Péntek István, sommelier.

IMPORTANT DE RETINUT e ca preţul de 50 RON include volumul de degustare a vinurilor şi gustările.
Locurile sunt limitate la 40 de persoane. Inscrierile sunt asteptate până cel târziu luni, 30 septembrie ora 16, la adresa de e-mail: secretargeneral@osr2011.ro.

Alte articole pe aceeasi tema:

https://topwines.ro/vinum-hungarium/

https://topwines.ro/interviuri-esentiale-valeriu-stoica/

https://topwines.ro/dealu-dorului-somelier/

https://topwines.ro/dealu-dorului-somelier/

https://topwines.ro/un-vin-care-se-invecineaza-cu-marea/

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Evenimente, Vinuri Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2019 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.