Te certi des cu partenerul tau? Nu te panica, e normal! Cel putin la aceasta concluzie au ajuns majoritatea studiilor intreprinse, care dovedesc
faptul ca acest proces este unul care duce spre fericire si buna credinta, adica spre formarea unui echilibru in relatie care la randul ei mentine cuplu in viata si impreuna (studiul are o durata de cel putin 10 ani). Desigur ca noi cand spunem cearta ne referim la una “constructiva”, in sensul ca prin ea se rezolva problemele adevarate, si nu prin tacere. De asemenea, daca partenerul tau (si tu implicit) invatati sa nu va enervati si sa va tineti in frau nervii, in sensul ca acest conflict nu trebuie sa degenereze spre ceva mai grav.
Astfel, acest studiu a avut ca subiect 145 de relatii in care acestia erau ajutati prin diferite sfaturi ca cei doi parteneri sa-si rezolve probleme. Rezultatul a fost surprinzator: cei care si-au transmis cel mai mult au fost si cei cu cel m
ai mult succes. Una dintre ideile din spatele acesteia este ca certurile te fac sa fii contra celuilalt, desi poate ti la respectivul om, iar intelegerea argumentelor celuilalt duc in final spre asumarea lor.
Acuma urmand si diferite sfaturi pe care le vom da pentru a invata cele de mai sus mentionate. O idee ar fi ca in momentul in care doresti sa vorbesti despre probleme tale sa nu deraiezi de la subiect sau sa duci la situatia in care sa degenereze spre un conflict real (cum ar fi despartirea), ci doar sa expui problemele, urmand ascultarea. Mai ales ca exista si multe culturi care promoveaza ideea de ascultare (budhism, hinduism si majoritatea celor din Orientul Indepartat), pentru ca acest lucru ajuta la formarea unui dialog constructiv.
Ramaneti aproape de noi, in urmatorele zile vom publica si alte articole asemanatoare (pe aceasta tema).
Alte articole pe aceeasi tema:
http://topbrands.com.ro/francisc-kasziba-este-mecanicul-anului-in-romania%E2%80%A8/
http://www.drinkfood.ro/2016/12/12/pomul-de-craciun-si-cum-a-ajuns-in-casele-oamenilor/