Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
A avut loc un eveniment realizat de Wine and Streetfood Festival la Palatul Parlamentului in perioada 20-22 aprilie (in premiera, pentru prima oara!).  Premiera? De ce? Pentru ca Palatul Parlamentului  nu prea primeste astfel de evenimente dedicate vinului, in interior, cu atat mai mult nu ofera in general un eveniment ...
Citește mai mult
Prolectus
Ferma viticola este chiar o idee super buna de afacere. De ce? Haideti sa ne expunem argumentele mai jos. Cererea este in primul rand foarte mare, mult prea mare, mai ales ca se cauta vinurile de calitate, nu posirci! In mod special trebuie sa va folositi de fondurile europene, cu ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
AVINCIS
Turismul viticol in Romania creste din ce in ce mai mult, prinde vlaga, iar asta se poate observa cel mai bine in numarul cramelor careu au fost construite, special pentru turisti ca sa vina si sa incerce noi vinuri, noi experiente si de a lua la pas podogriile acestora. Avem cu ...
Read More
MALTA TRAVEL
A avut loc un eveniment realizat de Wine and Streetfood Festival la Palatul Parlamentului in perioada 20-22 aprilie (in premiera, pentru prima oara!).  Premiera? De ce? Pentru ca Palatul Parlamentului  nu prea primeste astfel de evenimente dedicate vinului, in interior, cu atat mai mult nu ofera in general un eveniment ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

DEALU DORULUI – ATRACȚII TURISTICE

Poate că n-ați văzut niciodată locul de care vorbim. Dealul Dorului, Buziaș. Dar puteți să vi-l închipuiți Și eu am să ajut să vi-l închipuiți. Să spunm că ieșiți din Timișoara și vă îndreptați spre Sud. La douăzeci de kilometri și mai bine, se desfășoară un loc care ar putea avea, din start, potențial, turistic. Este drumul înconjurat de vii pe ambele părți.
Și dacă ați vedea panta de coborâș în vie, ați încremeni, în primul minut, de emoție. O curbă atît de admirabilă, pe care noi am coborât, demonstrează, inestricabil, că Pământul este rotund 🙂 .

Înconjurată de vii, pe o parte și pe alta. Gata să te impresioneze chiar din primul moment.
Sala de degustare se găsește chiar în vie, este antecamera/preludiul tehnologiei. Să tot stai acolo și să deguști generații de vinuri 🙂 .
noi-vin-rosu-demisec

DEALU-DORULUI-1

ÎN PANTHEONUL DE LA VINVEST/ÎN 2015, DEOPOTRIVĂ CA ȘI 2014
Așa cum ne-a obișnuit – în ultimii ani, Crama Dealul Dorului a participat la VINVEST 2015Timișoara. VINVEST 2015 Evaluare. Editia a XII-a a Salonului International de vinuri. La finalul salonului, DEALU DORULUI a cucerit noi sufragii. Și a fost prețuit la evaluarea care s-a făcut după ce ultimele ecouri ale salonului s-au stins. Timisoara, 7 Aprilie 2015: numele eroului/Dealu Dorului deja se clasicizează. MUSCATUL și BURGUNDUL sunt deja primite în  PANTHEONUL de la VINVEST.

DEALU-DORULUI-2

Vinurile de la Dealu Dorului au făcut senzație la Timisoara/VINVEST, Capitala vinului in 2014.
Timp de 12 ani publicul timisorean a fost educat sa iubeasca vinul și să-l înteleagă, așa că atunci când a fost pus în fața unei oferte mature, cum e cea a vinurilor de mare calitate de la Dealu Dorului, a dovedit că este pregătit să o asimileze.
Într-un salon care se adresează, cu prioritate, CONSUMATORULUI FINAL și care, ulterior, difuzează mesajul său la hipermarket, supermarket sau HoReCa (hoteluri, restaurante, catering), publicul, cu siguranță, va recunoaște vinurile degustate în cadrul salonului.
Evenimentul în sine, de târg/salon/festival, are la bază inițierea în arta degustării vinurilor și promovarea culturii vinului în zona de vest a țării, căreia și Dealu Dorului aparține.
noi-vie-crama

DEALU-DORULUI-3

DOUĂ CATEGORII DE VINURI PE CARE VĂ PROPUNEM, DE DATA ASTA, SĂ LE DEGUSTAȚI

  • MUSCAT OTTONEL, PARFUM DISCRET, NOTĂ PARTICULARĂ
    În cadrul periplului de turism la Dealu Mare, puteți testa acest MUSCAT OTTONEL, obținut prin  hibridarea soiurilor Muscat de Saumur și Chasselas Dore.
    Este cel mai notabil pentru utilizarea sa în vinuri de desert din Austria, România, Croația și Serbia, și vinurile uscate din Alsacia și Ungaria.
    În Alsacia, denumirea soiului Muscat d’Alsace este permisă pentru soiurile Muscat Ottonel, Muscat Blanc à Petits cereale. Soiul este acum răspândit pe scară largă în Bulgaria, România, Ungaria.
  • ROSÉ, sec, 14 %, 2013
    Structura si complexitatea acestui vin din struguri de Cabernet Sauvignon, se datorează exclusiv influenței terroir-ului,  făcându-ul unic în felul său. Culoarea atractivă roz–somon, aromele explozive de cireșe și de fructe de pădure definesc acest  vin.
    noi-butoaie
    DEALU-DORULUI-4
    Temperatura: păstrare: 13oC, servire 10-12oC.
    Se poate servi ca aperitiv, înainte de masă. Este, de altfel, și un vin de sezon.
    Se poartă, acum, o multitudine de rose-uri de la culoarea FOIȚĂ DE CEAPĂ până la culoarea SOMON (o culoare mult mai închisă decât standardul deschis). Culoarea SOMON ne semnalează că vinul a fost ținut ceva mai mult pe boască decât în cazul  culorii FOIȚĂ DE CEAPĂ.
    De asemeni, STANDARDUL FOIȚĂ DE CEAPĂ presupune intruziunea unei nuanțe de galben care nu se mai regăsește în cadrul vinului cu un standard mai viu, SOMON.CABERNET SAUVIGNON, fiind un soi cu tărie recunoscută, hotărât, imprimă și o tărie mai mare, paisprezece grade. Dar, atenție, și o culoare mai categorică, el, rose-ul, apropiindu-se, într-o mai mare măsură, de vinul roșu.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.