Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
Domeniul vitivinicol de la noi din tara ar avea sansa de a primi mai multe fonduri europene care se ridica la aproape 240 de milioane de euro, in perioada 2019 - 2023, pentru restructurarea si reconversia plantatiilor viticole, promovarea vinurilor si asigurarea recoltei, dupa cum se arata intr-un nou HG ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Grupul britanic Diageo, numarul unu pe fabricarea bauturilor alcoolice distilate, a incheiat un contract de preluare a companiei Mey Icki din Turcia, cel mai important producător de Raki, fiind băutura tradiţională a tarii din Asia Mica, pentru 3,3 miliarde de lire turceşti (2,1 miliarde dolari). E cea mai importanta tranzactie ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
MALTA TRAVEL
Peste doar câțiva ani ‚inteligenţa artificială’ va fi un subiect lipsit de senzațional, căci binomul om-mașină va fi cea mai lucrativă formă de colaborare, întâlnită la tot pasul. Astăzi, un exemplu de succes pe piața românească este compania UiPath care a dezvoltat alături de Google o soluție bazată pe inteligență ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucurestiexpodrink.ro

Interviuri esențiale: VALERIU STOICA

FIECARE STICLĂ DE VIN ARE PROPRIA PERSONALITATE

  1. Valorile fundamentale din 1995 ale STOICA ȘI ASOCIAȚII (întemeiată împreună cu doamna Cristiana Irinel Stoica), integritate, forță(curaj), fildelitate, le aplicați și în vin/oenologie?
    Sunt valori care întemeiază tot ceea ce facem în viticultură şi în oenologie, pe domeniul Vila Dobruşa şi Crama Avincis. Producem, în cea mai mare parte, vinuri cu denumire de origine controlată (DOC), adică respectăm nu numai ansamblul bogat de norme juridice şi tehnice, naţionale şi europene, ci şi principiile morale pe care podgorenii le-au învăţat din legătura lor milenară cu viţa de vie, cu pământul şi cu cerul acesteia. E nevoie de mult curaj pentru a începe şi a împlini în fiecare an aventura unui nou millesim. Mai presus de toate este fidelitatea faţă de terroir-ul podgoriei Drăgăşani şi faţă de iubitorii vinurilor Avincis.

    Interviuri-esentiale-1

  1. V-am văzut, în poze de epocă, în 2007, pe domeniul Dobrușa, îmbrăcat în cizme până la genunchi, în noroiul șantierului. Ați pus umărul direct la configurarea planului ce va descrie, mai târziu, domeniul viticol? De unde începe și unde se termină implicarea dumneavoastră?
    Domeniul Vila Dobruşa este, în egală măsură, un proiect viticol, vinicol şi cultural, o imagine a sufletului familiei noastre, în care am dori să se vadă armonia dintre a fi, a face şi a avea. Cei care beau vinurile Avincis şi, mai ales, cei care ne vizitează pot depune mărturie despre această armonie. Este o poveste începută de familia noastră în urmă cu mai mult de un veac, şi care, sperăm, va fi continuată de generaţiile următoare.
  1. Cum se poate conduce cu o mână o societate de avocați și cu cealaltă una enologică?
    Cu pasiune, cu înţelegere, cu generozitate, cu bucuria fiecărei zile şi a fiecărei clipe.
  1. Rămâneți în istorie ca artizanul reunificării dreptei/ în special liberale. Cât de unificați mai sunt liberalii (și oamenii de dreapta, în general) astăzi?
    Dreapta e diversă, dinamică şi greu de unificat pe termen lung într-o singură formulă. Este nevoie de inteligenţă, de imaginaţie şi de voinţă puternică pentru a găsi şi a înfăptui în fiecare ciclu electoral cea mai eficientă formulă de unificare a dreptei. PNL este cadrul formal cel mai potrivit de unificare  a dreptei, dar îi mai trebuie lideri cu viziune şi credibilitate pentru a preveni o nouă divizare, deja anunţată de experienţe tulburi ca PMP sau USB.
  1. Descrieți portretul-robot al vinului care vă place.
    Nu există un asemenea portret-robot şi nici nu mi-ar plăcea să existe. Este suficient ca vinul să fie bun, adică să nu aibă defecte, să respecte tipicitatea soiului sau a cupajului şi trasabilitatea, adică fidelitatea faţă de parcela de viţă de vie din care provine, să aibă echilibru şi complexitate. Fiecare sticlă de vin are propria personalitate, fără de care nu ar exista bucuria descoperirii unei noi savori şi liniştea redescoperirii unor savori cunoscute.

    Interviuri-esentiale-2

  1. Ce soiuri noi vă gândiți să asimilați la AVINCIS?
    Fetească Neagră. Cred însă că, dintre toate soiurile roşii autohtone, Negru de Drăgăşani este cel mai expresiv, cel mai savuros şi cel mai puternic.
  1. Cred că dezvoltarea turismului vitivinicol la cramă rămâne un deziderat continuu pentru dumneavoastră…
    Vinurile Avincis pot fi băute cu plăcere oricând şi oriunde. Totuşi, domeniul Vila Dobruşa – cu viile înconjurătoare, cu ansamblul de arhitectură care îmbină tradiţia şi modernitatea, cu amenajarea peisagistică în consonanţă cu liniştea atemporală a Văii Oltului şi a pădurii Mamu, cu orizontul pierdut în munţi de la Retezat până la Piatra Craiului, cu apropierea înălţătoare a mănăstirilor, a bisericilor din lemn şi a schiturilor vâlcene – este ambianţa ideală pentru a simţi deplin aromele şi gusturile vinurilor Avincis. Oenoturismul nu este doar turism, ci şi calea iniţiatică în misterele viţei de vie şi ale vinului.
  1. Ați vinificat vreodată cu mâna dumneavoastră? Ce vin a ieșit?
    În copilărie, l-am asistat pe tatăl meu la muncile viei, la culesul strugurilor şi la vinificaţie. Vinul făcut împreună cu el are, în memorie, aroma şi gustul paradisului pierdut. Experienţa mea ca podgorean pe domeniul Vila Dobruşa este o căutare şi o regăsire a iubirii de pământ moştenită de la părinţii mei, Alexandru şi Stana.

A consemnat Mihail Gălățanu

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.