Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
Mormantul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu
corteva agriscience, corteva
Cultivatorii de cereale britanici au acum fungicidul Univoq™ pe bază de Inatreq™, o moleculă activă de ultimă generație Corteva Agriscience a anunțat astăzi că Marea Britanie a aprobat omologarea unui produs pe bază de Inatreq™ active. Univoq™ pe bază de Inatreq™ activ, aprobat acum pentru comercializare și utilizare în Marea ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
produse romanesti, cadouri gourmet
Produse exclusiv românești pentru acasă sau cadouri gourmet 🥩 🧀 🍷 ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI 2021: O PRIVIRE DE ANSAMBLU Pentru că anul 2020 nu a fost cel mai fericit an cu putință, cauzele sunt știute/în primul rând, așa-numita criză sanitară, ne pregătim, cu entuziasm/și toate forțele, pentru anul viitor. Am putea, credem să ne luăm revanșa în 2021. O REVANȘĂ care nu numai să ...
Read More
MALTA TRAVEL
În una dintre cele mai mari regiuni vitivinicole din țară va exista un muzeu care va transmite vizitatorilor săi istoria vinului din  România și nu numai. Consiliul Județean Vrancea  a anunțat că are aceste proiect pe lista de realizări până îm 2022. Clădirea unde exista înainte Tribunalul Vrancea, din Focșani, ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Alimentele care ne scapă de depresie și de durerile stomacului

“În ton cu vremea de afară, azi este despre starea de spirit și alimentația în sezonul rece. În sezonul rece ne simţim mai obosiţi, mai trişti şi mai lipsiţi de energie decât de obicei. Temperaturile scăzute, zilele mai scurte şi mai întunecoase şi faptul că petrecem mai puţin timp afară ne fac să ne simţim aşa, iar în sezonul rece există riscul să se acutizeze diferite stări emoţionale neplăcute.”, deschide stirea noastră de azi, Cori Grămescu.

Mai jos am detaliat alimentele care ne sunt recomandate în sezonul rece. Să ne deschidem inimile către o stare de spirit nouă și mai bună! Un vechi proverb spune că suntem ceea ce mâncăm, nu uitați!

TOP 8 alimente care ne oferă starea de bine:

  1. Legume verzi – spanac, mangold, kale, ştevie, toate legumele cu frunze verzi au atribuții antiinflamatorii, au antioxidanţi şi minerale care pot contribui la îmbunătăţirea stărilor severe de depresie, după cum arată și unele studii medicale.
  2.  Alune de pădure – consumate crude, ele reprezintă o sursă faorte bună de acizi graşi Omega 3, care contribuie la funcţionarea corectă a sistemului hormonal şi a celui nervos.
  3.  Avocado – este una dintre cele mai bune surse de  grăsimi sănătoase mononesaturate şi de vitamine K, B, C şi E şi contribuie la normalizarea şi eficientizarea activităţii neuronale.
  4.  Ciuperci – echilibrează flora intestinală, reglează secreţia de insulină şi favorizează procesul de secreţie a serotoninei, substanţă care ne menţine fericiţi şi echilibraţi.
  5.  Ceapă, usturoi şi praz – au proprietăți anti-inflamatorii şi antimicrobiane, contribuind la funcţionarea celulelor producătoare de serotonină la nivel intestinal şi au şi un puternic efect anti-inflamator şi anti-tumoral.
  6.  Roşii – au acid folic şi acid alfa-lipoic, cele două contribuind la stabilizarea metabolismului, reglarea insulinei şi elimină excesul de homocisteină, un aminoacid care reduce producerea unor neurotransmiţători esențiali pentru stabilitatea emoţională.
  7.  Leguminoase şi seminţe – reprezintă o sursă bună de grăsimi sănătoase, fibre şi substanţe ce reglează nivelul glicemiei, aşa că au un rol de suport în menţinerea unei stări emoţionale pozitive şi echilibrate.
  8. Fructe de pădure – sunt pline de antioxidanţi şi polifenoli, au caracter antioxidant, sunt bune pentru sistemul nervos şi reglează nivelul zahărului în sânge. Oferă o tona de vitamina C şi protejează neuronii împotriva stresului oxidativ, contribuind deci la păstrarea senzației de bine

O dietă care cuprinde alimentele mai sus menționate întăreşte organismul şi elimină stările negative.

Filed in: Analiză, lifestyle Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2021 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.