Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
rose de ostrov, rose, ostrov
Versatilitatea acestui Rose consta in lejeritatea cu care se asociază cu cele mai sofisticate preparate culinare, precum si cu cele tradiționale. Este recomdandat și pentru un consum independent în sezonul cald, răcit la o temperatură optimă, de până la 15 grade.  Versatilitatea acestui Rose consta in lejeritatea cu care se ...
Citește mai mult
corteva
Prolectus FGCR
havana club, club havana
Este că vă era dor de un strop de HAVANA. Ce întruchipează, mai bine ca ea, spiritul cubanez? Și, dincolo de sunetul aparte de rom, haideți să mai adăugăm o rețetă exotică/meridională. Cu lime, bineînțeles de BIENSUR :) ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
ammouliani, grecia eterna, grecia fascinanta
Grecia eternă, Grecia fascinantă: UN PRELUDIU LA MUNTELE ATHOS Trebuie să legi, ÎNTOTDEAUNA, călătoriile tale de un reper, pentru ca lumea să le înțeleagă. Iar Ammouliani se relaționează, inevitabil, la Muntele Athos, ca la o autoritate (zeitate) tutelară. Asemeni oricărui muritor ortodox, am visat să pot intra, măcar nițeluș de puțintel, ...
Read More
MALTA TRAVEL
15 iulie - 25 iulie ANUNT IMPORTANT Suntem din ce in ce mai aproape de cele 2 zile cu muzici foarte bune! Fiind vorba despre Piata Constitutiei si despre amplasarea unei scene considerabile, vom avea ceva deranj pentru traficul rutier, din cauza si datorita miscarilor care se vor petrece in ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

BEAU VINUL DOMENIULUI BOGDAN

VINUL ȘI NATURA

PENTRU CĂ E CEL MAI BUN. ADICĂ E CEL MAI CURAT 🙂
Orice mare vin/grand vin, cum zic francezii – sau vin de marcă, are o calitate esențială. Pentru care este băut. Are o însușire aproape magică, deși – uneori – simplă.

Pentru care se poate scrie un testimonial remarcabil. Vinul DOMENIULUI BOGDAN este fructul AGRICULTURII BIODINAMICE. Un nou concept, în lumea vinului, intră în forță pe piața românească.

Beau vinul Domeniului Bogdan, fiindcă este cel mai bun, adică (am vrut să spun) cel mai curat….Adică un adevărat vin BIO. Și asta pentru  că este BIODINAMIC.

O STARE DE BINE
Mai rar așa o intrare în lumea vinurilor. Cu un concept la fel de puternic. Care se sprijină pe o filozofie de viață. Pe un bien-etre, adică o stare de BINE, cum spun francezii, tot în relație cu vinul.

Este cel mai puternic îndemn (unul temerar) pe care l-am auzit vreodată, în branșa vinurilor. Și, dacă ați uitat, cumva, semnificația USP, ea înseamnă: UNIQUE SELLING PROPOSITION,  adică sentința care concentrează în ea chintesența valorilor pe care le reprezintă/vinde produsul.

UN VIN MARCA BOGDAN MIHALCEA
Pe scurt, ea este cea mai importantă, cea mai adevărată propoziție valabilă pentru produs.

Așadar, reluăm, pentru & întru ținere de minte: beau vinul Domeniului Bogdan (adică al lui Bogdan Mihalcea, operă colectivă, tocmită preună cu echipa), deoarece este cel mai bun, adică e cel mai curat – și, în consecuție, cel mai adevărat.

Este un vin biodinamic.

Bine, dar de ce este asta o calitate?

NATURA ÎNTR-UN PAHAR CU VIN
Fiindcă biodinamica este dinamica interioară a vinului. Adică a fermentației.

Iar vinul Domeniului Bogdan este ca natura, aduce sănătate și stare de bine tuturor. De altfel, sloganul, cel puțin cel de până acum, este concludent: NATURA ÎNTR-UN PAHAR CU VIN.

Vinul este o ființă vie, singura lichidă CARE EVOLUEAZĂ. Izvorâtă din natură.

Ea implică hrănirea solului numai cu substanțe naturale. Principiul se poate enunța: natura hrănește natura. Sau, mai bine zis: NUMAI NATURA HRĂNEȘTE NATURA.

Al doilea principiu este: cunoaște astronomia ca să știi să acționezi în conformitate cu universul. La momentele în care trebuie să acționezi asupra plantei/VIȚA DE VIE sau/și a PRODUSULUI/vinul.

Fazele lunii, numărul de ore de soare, momentul pârgului și momentul culesului, acestea trebuie cunoscute și luate în considerație ca esențiale în facerea vinului.

CÂTE CEVA DESPRE RUDOLF STEINER
El este părintele agriculturii bio
Rudolf Steiner este părintele conceptului AGRICULTURII BIODINAMICE, precum este și al altor concepte: PEDAGOGIA WALDORF etc. Un geniu, un mare inițiat, un vizionar (clarvăzător), cu o intuiție de zile mari. El a teoretizat prima dată ceea ce se numește azi, cu un alt termen, AGRICULTURA BIO. Ea a apărut mai mult ca o reacție la AGRICULTURA INDUSTRIALĂ/INDUSTRIOASĂ (decât la agricultura intensivă, concept modern care operează începând cu ultimii o sută cincizeci de ani din istorie). BIO reprezenta răspunsul ecologic/natural/logic la CHIMIZARE și chiar la MECANIZAREA EXCESIVĂ. Exploatarea lacomă a pământului era haotică, pe principiul: cât mai multă recoltă/cât mai mulți bani, CU ORICE PREȚ. Or Steiner restabilea echilibrul. Dar cine era acest Steiner? Continuarea, în nr. viitor…Sperând, deja, că v-am ațâțat curiozitatea, vă invităm să ne urmăriți și în episodul care urmează.  🙂

Filed in: Producatori, Vinuri Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2019 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.