Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
Mormantul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu
chardonnay, jacob’s creek, lillet
CHARDONNAY DE LA JACOB’S CREEK Deși acreditat ca un soi cu noblețe franțuzească, CHARDONNAY și-a găsit în Lumea Nouă – ne gândim acum la continentul numit Australia, un loc minunat pentru finețea și vigoarea sa, la JACOS-S CREEK. LILLET LILLET denumește o casă fondată în 1872, deci – ca vechime  ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Prolectus
produse romanesti, cadouri gourmet
Produse exclusiv românești pentru acasă sau cadouri gourmet 🥩 🧀 🍷 ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
cazare in ammouliani, cazare ammouliani
CUM sunt cazările în insula Ammouliani, aproape de locul sfânt al Muntelui Athos? Minunate, la fel ca în toată Grecia. Vă prezentăm, acum, câteva, care să le țineți minte pentru sezonul care apropie cu o viteză uimitoare spre vertiginoasă. STUDIOURILE PHILIPS Cazare beneficiind de acreditare EOT). Proprietara are trei fete, ...
Read More
MALTA TRAVEL
În una dintre cele mai mari regiuni vitivinicole din țară va exista un muzeu care va transmite vizitatorilor săi istoria vinului din  România și nu numai. Consiliul Județean Vrancea  a anunțat că are aceste proiect pe lista de realizări până îm 2022. Clădirea unde exista înainte Tribunalul Vrancea, din Focșani, ...
Read More

Cum protejăm vița de vie cu cel mai eficient fungicid

  • Vești bune: (re)vin ploile !!! Protecția viței de vie cu pachetul Zorvec™ Zelavin® Bria

Conform prognozelor meteo emise de către Administrația Națională de Meteorologie și Hidrologie din România,  în perioada imediat următoare vom avea două perioade cu precipitații local însemnate cantitativ, primul în intervalul de timp  19-20 mai, iar următorul între 24-29 mai. Temperatura aerului va fi apropiată de media multianuală, respectiv temperaturi maxime între 20-26 °C  și minime de 10-12°C.

Plecând de la aceste informații ce privesc factorul climatic, observăm că acest val de instabilitate atmosferică se suprapune pe cea mai importantă perioadă de formare și dezvoltare a viței de vie, BBCH 61-începutul înfloritului, atunci când sensibilitatea organelor vegetative ale butucilor este foarte sensibilă.

Pentru producerea infecției primare sunt necesare: 10°C  temperatura minimă a aerului măsurată dimineața, 10 mm de ploaie căzută în ultimele 24-48 de ore și 10 cm lungimea lăstarului. Atunci când ”Regula de 30” este îndeplinită,  oosporii au capacitatea de germinare, emițând zoospori responsabili de producerea infecțiilor primare.

În perioada de incubație întâlnim și primele semne de pe aparatul vegetativ. ca urmare a descompunerii țesuturilor foliare, luând aspect pe partea superioară a frunzei de ”pete undelemnii”.

La sfârșitul perioadei de incubație (temperatura de 24°C duce la o perioadă de incubație de doar 4 zile) dacă timp de 4 ore nocturne avem umiditatea relativă a aerului peste 92%, iar temperatura medie depășeste  13°C, pe dosul ”petelor undelemnii” apare puful micelian albicios sub formă de conidii cu conidiofori. Ciuperca fiind policiclică, în cursul anilor ploioși, poate produce între 50-60 de infecții secundare.

Pentru combaterea manei viței de vie, produsă de către ciuperca Plasmopara viticola, vă recomandăm cel mai nou și eficient fungicid, Zorvec™ Zelavin®.  

are efecte multiple asupra ciclului de viață al agentului patogen (acțiune preventivă, curativă, eradicantă și antisporulantă), având o eficacitate sporită de lungă durată. De asemenea, acesta protejează frunzele tratate pe măsură ce cresc și se dezvoltă, inclusiv frunzele nou formate.

este absorbit rapid în interiorul stratului ceros epicuticular al plantei, în mai puțin de o oră de la aplicare, oferind o rezistență mai mare la spălare. Pentru acest motiv, chiar și în situația în care apar precipitații imediat după aplicarea produsului Zorvec™ Zelavin®, nu este necesară repetarea tratamentului.

este o combinație în co-pack de Oxathiapiprolin și Folpet, cu o activitate biologică remarcabilă împotriva patogenilor, cu o excelentă activitate translaminară și sistemică acropetală. Oxathiapiprolin aparţine clasei chimice Piperidinil Triazol Izoxazoline și este prima substanţă activă, din aceasta grupă nouă, care combină acţiunea biochimică și genetică, pentru a controla ciclul de viață al agenților patogeni.

Recomandăm administrarea  Zorvec™ Zelavin® Bria preventiv, în bloc de 2 aplicări consecutive, efectuate la interval de 10 zile, primul tratament la începutul înfloritului (BBCH 61), urmat de al 2-lea tratament la sfârșitul înfloritului (BBCH 69).

    Avantaje

  • Noul standard în combaterea eficientă a manei viței-de-vie.
  • Protecție de lungă durată, inclusiv protecția lăstarilor noi.
  • Control fiabil, chiar și în condiții de mediu dificile, exclude repetarea tratamentului în caz de ploaie.
  • Rezistența la spălare.
  • Aplicat preventiv => 2 aplicări succesive la interval de 10 zile.
  • Timp de pauză, 14 zile.
  • Management de încredere al rezistenței, performanța produsului este păstrată pe termen lung.
  • Protejează calitățile strugurilor și vinului, fără să influențeze procesele de maturare sau fermentare.
Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 1958 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.