Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
corteva agriscience, corteva
De la un an la altul, asistăm la înmulțirea fenomenelor extreme, cum ar fi: secetă, inundații, amplitudini mari de temperatură între zi și noapte. Cu siguranță și în această primăvară vom avea situații similare cu secetă timpurie sau cu precipitații abundente – în ambele situații fiind recomandată erbicidarea în postemergență ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
produse romanesti, cadouri gourmet
Produse exclusiv românești pentru acasă sau cadouri gourmet 🥩 🧀 🍷 ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Domeniul viticol de Drăgași are acum un preț și poate fi achiziționat pentru suma de 1,8 milioane euro! Regiunea este în Drăgășani, județul Vâlcea și are cam 14,5 ha, iar 7,5 hectare din acestea includ plantația de viță de vie. Aest complex cuprinde și o cramă proprie și un conac ...
Read More
MALTA TRAVEL
Intre 16-29 septembrie 2020, marele lanț alimentar Auchan ajută la organizarea celei de-a XII-a editie a Targului de Vinuri. În 2020, a reușit să atragă mai mult de 300 de sortimente de vinuri, selecționate cu grijă în prealabil, iar 70 dintre ele apar pentru prima oară în retail. Cramele romanesti ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

DEGUSTĂ ITALIA?

  • DEGUSTĂ ITALIA?

Degustați Italia? Doar pe bucăți? Sau/și la ea acasă? La a opta ediție – și cred că am participat chiar la toate, a fost la Hotel CARO. În adevăr, cum spuneau Olga (Chirvăsuță) și Anișoara (Condescu), ambele organizatoare, a fost – nimic de zis – un spațiu extrem de generos, cu ceva din curiticică/spațiu în aer liber afectat evenimentului, plus trei săli/compartimente în care să se lăfăie, cu întreg confortul/și spațiu vital, toți invitații.

Și, dintru început, încă o mare bilă albă: le chef care ne-a pregătit, la fața locului/și ochiului nostru (curios și pofticios), spaghete și melcișori, cu șunculiță și brocoli, cu bunătățuri, lângă care să meargă, gospodărește (adică așa cum trebuiește!) vinurile italienești cele de soi…Am terminat cu remarcile pozitive?

Ei bine, să venim și cu negativul.

Trebuie să cântărim îndelung: hotelul CARO e amplasat, numai de vreo doi-trei (câțiva) anișori, în o zonă îngrozitoare, cu (ceva) praf/și (ceva)  – când plouă – glod, la capătul pământului.

În o zonă pustie, fără mijloace de transport (când deguști vinuri, nu poți veni cu mașina, nu???); am venit cu metroul, am făcut o oră și jumate până la obiectiv…E drept că, o dată ajuns acolo, am asistat la cea mai bună ediție, dar și singura din anul 2019. Sperăm că, în anul 2020… Pentru că deja a ajuns să fie un eveniment emblematic pentru perioada în care se desfășoară. Dar parcă era mai bine la PIAȚA ROMANĂ decât în PIPERA, pentru că, dacă îmi este de îngăduit: noi nu facem nici șuruburi, nici condensatori/nici plăci integrate, CA SĂ VIZITĂM ZONELE INDUSTRIALE…Ce mai, trebuie să recunoaștem că a marcat luna noiembrie, deși era, parcă, mai bine (și) în mai, când sunt mai puține evenimente. Și o lună mai prietenoasă cu cei care vor să vină, nu ca urâciosul noiembrie. Însă, de precizat încă un lucru: au fost mai multe ATELIERE DE DEGUSTARE/și o DEGUSTARE TEMATICĂ:cea de CAFEA. Pe când una de GRAPPA (nimic mai italian decât GRAPPA!) ori de BERE (de la bira PERONI la MORRETTI)J?

Sau CHIAR una de ÎNGHEȚATĂ (gelateria???) și de ULEI DE MĂSLINE, presat la rece? Și, acum, gata cu CRONICA SUBIECTIVĂ…Urmează o CRONICĂ OBIECTIVĂ!

  • CRONICA OBIECTIVĂ 🙂

Degusta Italia” a avut loc la Hotel Caro, în urmă cu mai puțin de trei săptămâni, la sfârșitul lunii noiembrie. Evenimentul este organizat, în fiecare an, de Agenția pentru Comerț Exterior – și se desfășoară sub patronajul (înalt!) Ambasadei Italiei în România.

La „Degusta Italia” au avut loc/au încăput (în program) peste 400 de întâlniri de tipul B2B (business-to-business), unde profesioniștii și distribuitorii de alimente din industria horeca au intrat în contact cu peste 50 de mărci alimentare și peste 400 de produse, expuse de peste 30 de firme și de către producători italieni din 14 regiuni ale peninsulei italiene.

Acesta ar fi, doar, un tablou statistic, al desfășurării de forțe.

Anul acesta, la „Degusta Italia” nu au fost – trebuie spus – doar întâlniri de business, ci a fost abordată o tematică care aduce în prim-plan cafeaua, despre cum este ea servită și degustată în Italia, adică acasă, în peninsulă. Este specialitatea casei.

 Evenimentul le-a oferit profesioniștilor ocazia de a învăța câte ceva (în plus/sau mai multJ) despre străvechea cultură italiană a cafelei, dar și de a participa la o sesiune de formare în degustarea cafelei espresso.

„Degusta Italia” face parte din programul celei de-a patra Săptămâni a Bucătăriei Italiene în Lume, care are loc în perioada a doua a lunii noiembrie 2019 în întreaga lume, promovată de Guvernul Italian și de Ministerul Afacerilor Externe și a Cooperării Internaționale.

mihail.galatanu@talk21.com

Filed in: Evenimente, Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2021 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.