Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
Misterul istoric al Cinei cea de Taină este unul dintre cele mai interesante și abordate subiecte vreodată. Astăzi vom prezenta câteva dintre ideile prezentate de-al lungul timpului. - Ce a fost la Cina cea de Taină? - Se spun foarte multe despre Cina cea de Taină. Se cunoaște, de pildă, ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Cum se intampla in tara noastra si nu numai, in ultima perioada a avut loc o creștere a interesului consumatorilor pentru produsele autohtone, adica cele realizate de producătorii locali. In pas cu aceasta noua miscare a pietei, Mega Image a decis sa urmeze si in acest an, pentru al șaselea ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
corteva
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
MALTA TRAVEL
INDAGRA FOOD & CARNEXPO – Târgul internaţional pentru industria alimentară - are loc în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, în Pavilionul B2 al Centrului Expozițional ROMEXPO, fiind cel mai important eveniment dedicat industriei alimentare din România. Manifestarea se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și este organizată de ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Ești mai deștept dacă bei vin, decât dacă faci matematică!

Un nou studiu a arătat că dacă te obșinuiești să deguști vinuri, atunci aceasta practică îți va stimula creierul mai mult decât orice altă obșinuință, se scrie într-un raport al oamenilor de ştiinţă americani.

Faptul de a urma toate etapele degustării unui vin, de la faza văzului și până la faza degustării propriu-zise declanșează în creierul tău o multitudine de procese neurologice complexe, după cum ne explică neurologul Gordon Shepherd, de la Universitatea Yale. Aceste procese sunt mult mai eficiente pentru dezvoltarea creierului tău decât ascultarea unei melodii sau chiar decât matematica, argumentează Shepard în cartea sa, “Neuroenology: How the Brain Creates the Taste of Wine”.

În cartea științifică se vorbește despre numeroasele procese neuronale care au loc în timpul degustării, inclusiv despre analiza vizuală a băuturii din sticlă şi pahar, dar şi modul în care percepe corpul nostru lichidul, oxigenul, saliva în combinație cu toate mişcările complexe ale maxilarului, limbii, diafragmei şi gâtului.

Moleculele din vin activează aproape toți receptorii gustului şi mirosului, după cum se explică în raportul publicat din cartea lui Shepherd, iar, în urma semnalelor transmise creierului, acesta declanşează un calcul cognitiv complex care conduce la recunoaştere, memorie, judecată, emoţie şi plăcere. Față de matematică, degustarea vinului implică folosirea mai multor sisteme senzoriale.

Un alt studiu asemănător a fost publicat în jurnalul Frontiers din Human Neuroscience, care arăta că anumite părţi ale creierului somelierilor sunt mai groase comparativ cu ale unui om obişnuit.

 

Filed in: Alcool, Analiză, Diverse, Producatori, Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2019 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.