Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
Între 22 și 24 noiembrie, la Romexpo, în pavilionul B1, se va organiza a 24-a ediție GoodWine – Bucharest Wine Fair, unul dintre cele mai diverse târguri de vinuri din țară. An de an, aceștia reușesc cu succes să se reinoveze. Precum în anii trecuți, vizitatorii vor putea încerca diverse ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Astăzi o să vorbim despre partea inovatică din industria vinicolă. Au apărut, de curând, câteva vinuri de la Jidvei, Domeniul Bogdan și Crama Ceptura care mi-au atras atenția. De ce mi-au sărit în ochi aceste vinuri și de ce vi le prezint azi în articolul de față? Pentru că trăim ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
corteva
malta, la valletta
Într-o țară micuță, Capitala e de căpătâi :) Am mai fost de cîteva ori în Malta și am reușit, fără urmă de tăgadă, să ne simțim interesul viu față de această țară insulară și acum, căci, de fiecare dată, dacă ești atent, țara se schimbă, încet, APROAPE pe nesimțite - ...
Read More
MALTA TRAVEL
Între 22 și 24 noiembrie, la Romexpo, în pavilionul B1, se va organiza a 24-a ediție GoodWine – Bucharest Wine Fair, unul dintre cele mai diverse târguri de vinuri din țară. An de an, aceștia reușesc cu succes să se reinoveze. Precum în anii trecuți, vizitatorii vor putea încerca diverse ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Ești mai deștept dacă bei vin, decât dacă faci matematică!

Un nou studiu a arătat că dacă te obșinuiești să deguști vinuri, atunci aceasta practică îți va stimula creierul mai mult decât orice altă obșinuință, se scrie într-un raport al oamenilor de ştiinţă americani.

Faptul de a urma toate etapele degustării unui vin, de la faza văzului și până la faza degustării propriu-zise declanșează în creierul tău o multitudine de procese neurologice complexe, după cum ne explică neurologul Gordon Shepherd, de la Universitatea Yale. Aceste procese sunt mult mai eficiente pentru dezvoltarea creierului tău decât ascultarea unei melodii sau chiar decât matematica, argumentează Shepard în cartea sa, “Neuroenology: How the Brain Creates the Taste of Wine”.

În cartea științifică se vorbește despre numeroasele procese neuronale care au loc în timpul degustării, inclusiv despre analiza vizuală a băuturii din sticlă şi pahar, dar şi modul în care percepe corpul nostru lichidul, oxigenul, saliva în combinație cu toate mişcările complexe ale maxilarului, limbii, diafragmei şi gâtului.

Moleculele din vin activează aproape toți receptorii gustului şi mirosului, după cum se explică în raportul publicat din cartea lui Shepherd, iar, în urma semnalelor transmise creierului, acesta declanşează un calcul cognitiv complex care conduce la recunoaştere, memorie, judecată, emoţie şi plăcere. Față de matematică, degustarea vinului implică folosirea mai multor sisteme senzoriale.

Un alt studiu asemănător a fost publicat în jurnalul Frontiers din Human Neuroscience, care arăta că anumite părţi ale creierului somelierilor sunt mai groase comparativ cu ale unui om obişnuit.

 

Filed in: Alcool, Analiză, Diverse, Producatori, Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2019 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.