Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
În continuarea articolului de ieri, urmează să publicăm partea a II a. Astfel, ieri am arătat câteva dintre vinurile cele mai bune, ca raport calitate - preț, vinurile fiind foarte variate, pot fi din diferite regiuni, am explicat regiunile și motivele pentru care le oferim acest titlu (greu de oferit, ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
CRONICĂ DE EVENIMENT/TÂRG DE VIN - GOOD!WINE :)  La a opta ediție, semnul infinitului Goodwine, 2019. Vreme mohorâtă, de noiembrie, luminată – doar – dinăuntru, de strălucirea serafică a vinului. Alături, în B2, e târgul celălalt, de carte. Să fim drepți, el îi aduce vizitatori și celui de vin (mai mulți), ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
corteva
sunrise, ammouliani, grecia, muntele athos
AMMOULIANI  AVENTURI ÎN GRECIA, LÂNGĂ MUNTELE ATHOS Aventuri în Grecia trăiau, încă de demult, românii, ehe, de pe vremea palicarilor. De pe când era un spațiu comun Balcanii, de pe vremea când machidonii, românii macedoneni hălăduiau prin Pind, pe-aici ne cam făceau veacul. Dar și după 1989, adică din 1990 ...
Read More
MALTA TRAVEL
Asociaţia CFA Romania, parte a CFA Institute (SUA) – asociaţia profesioniştilor din domeniul investiţiilor, va desfășura pe perioada 2019 – 2020, cea de-a 8-a ediţie „CFA Institute Research Challenge”, mai exact faza națională. “Ne bucura faptul că Purcari Wineries Public Company Limited, simbol bursier WINE, a acceptat invitaţia noastră de ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Ești mai deștept dacă bei vin, decât dacă faci matematică!

Un nou studiu a arătat că dacă te obșinuiești să deguști vinuri, atunci aceasta practică îți va stimula creierul mai mult decât orice altă obșinuință, se scrie într-un raport al oamenilor de ştiinţă americani.

Faptul de a urma toate etapele degustării unui vin, de la faza văzului și până la faza degustării propriu-zise declanșează în creierul tău o multitudine de procese neurologice complexe, după cum ne explică neurologul Gordon Shepherd, de la Universitatea Yale. Aceste procese sunt mult mai eficiente pentru dezvoltarea creierului tău decât ascultarea unei melodii sau chiar decât matematica, argumentează Shepard în cartea sa, “Neuroenology: How the Brain Creates the Taste of Wine”.

În cartea științifică se vorbește despre numeroasele procese neuronale care au loc în timpul degustării, inclusiv despre analiza vizuală a băuturii din sticlă şi pahar, dar şi modul în care percepe corpul nostru lichidul, oxigenul, saliva în combinație cu toate mişcările complexe ale maxilarului, limbii, diafragmei şi gâtului.

Moleculele din vin activează aproape toți receptorii gustului şi mirosului, după cum se explică în raportul publicat din cartea lui Shepherd, iar, în urma semnalelor transmise creierului, acesta declanşează un calcul cognitiv complex care conduce la recunoaştere, memorie, judecată, emoţie şi plăcere. Față de matematică, degustarea vinului implică folosirea mai multor sisteme senzoriale.

Un alt studiu asemănător a fost publicat în jurnalul Frontiers din Human Neuroscience, care arăta că anumite părţi ale creierului somelierilor sunt mai groase comparativ cu ale unui om obişnuit.

 

Filed in: Alcool, Analiză, Diverse, Producatori, Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2020 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.