Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
Mormantul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu
corteva agriscience, corteva
Calitatea furajelor însilozate poate fi păstrată și îmbunătățită cu ajutorul inoculanților furajeri Pioneer®, astfel încât întreaga energie colectată în câmp și conservată în silozuri să ajungă în hrana animalului. Inoculanții Pioneer® au fost testați în ferme în condiții optime de recoltare, iar rezultatele experiențelor arată că aceștia îmbunătățesc calitatea însilozării ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Prolectus
rafinament, eleganta frantuzeasca, nou aperitiv: LILLET, cupaj de vinuri fine, lichioruri din citrice
Tradiția artizanilor francezi este chiar păstrată vie LILLET. Poate, la început, a părut un nume exotic. Mai târziu, lumea s-a învățat cu eticheta însorită pe rafturile supermarketurilor. Și putem spune că s-a învățat chiar repede. La prima vedere, el degajă, cu siguranță, ceva din eleganța cu care ne-au obișnuit francezii ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More
MALTA TRAVEL
În una dintre cele mai mari regiuni vitivinicole din țară va exista un muzeu care va transmite vizitatorilor săi istoria vinului din  România și nu numai. Consiliul Județean Vrancea  a anunțat că are aceste proiect pe lista de realizări până îm 2022. Clădirea unde exista înainte Tribunalul Vrancea, din Focșani, ...
Read More

INTERVIU cu Aurora RANCA: SCDVV MURFATLAR

TOP(TOPWINES.RO): CHESTIONAR BIO:

Vinul BIO

  1. Ce înseamnă un VIN BIO, PENTRU DUMNEAVOASTRĂ, ca producător?
    Vinul BIO, sau mai corect spus ECOLOGIC, provine, in primul rand, din struguri cultivati in sistem ecologic. Adica in plantatia respectiva nu folosim pesticide, erbicide, ingrasaminte chimice. In ultimii ani s-a dezvoltat o industrie a input-urilor ecologice , adica fertifizanti organici, pe baza de alge, humus, microorganisme, etc., substante organice natural care impiedica atacul principalelor  boli si daunatori ai vitei-de-vie precum uleiul de Neem, etract din seminte de citrice, extract de urzica, preparate bacteriene, etc. care ne usureaza munca de pastrare a ueei recolta de struguri sanatoasa in viile ecologice.
    Din strugurii ecologici, respectand anumite reguli, adica limitarea cantitatii de sulf utilizata, folosind drojdii  ecologice, obtinem vinul ecologic, sau BIO, asa cum il gasim denumit in magazine.
  2. Aveți CERTIFICARE și ce fel de?
    Pentru a fi recunoscut ca si cultivator ecologic, trebuie sa respecti niste pasi bine definiti: inchei contract cu un organism de certificare care te va monitoriza pe tot parcursul procesului de productie si care iti va elibera un certificate de conformitate. Apoi te inscrii la directia Agricola teritoriala si la APIA pentru a beneficia de subventii acordate special pentru producatorii ecologici. Toti acesti pasi sunt respectati, conform regulamentelor europene specifice.
  3. Are loc o analiză a vinurilor dvs ?
    In momentul in care doresti sa vinzi vin ecologic, acesta este analizat in ceea ce priveste reziduurile de pesticide de catre un laborator independent si in baza unui bulletin de analiza, organismul de certificare elibereaza un document care certifica calitatea de ecologic a vinului. In acsest mod, putem vinde vin ecologic in toata comunitatea europeana.
  4. Ajută statul PRODUCĂTORII BIO/sau nu?
    Prin mecanismul de subventii, producatorii ecologici sunt sprijiniti prin alocarea unor sume pe hectar, dar, trebuie sa precizam ca aceste sume (479 euro/ha) sunt insuficiente pentru a incuraja intrarea in acest sistem sau mai ales, ramanerea fermierilor in sistem, avandu-se in vedere ca exista pierderi de productie, in functie de ani, de pana la 50-60%.
  5. De pe ce suprafețe recoltați struguri BIO ?
    Noi cultivam in sistem ecologic 54 hectare de vie  plantate cu soiurile pentru vinuri albe Columna si Chardonnay si soiuri pentru vinuri rosii: Feteasca neagra, Mamaia, Cabernet Sauvignon si Pinot noir.
    Obtinem aproximativ 200 tone de struguri ecologici pe care ii procesam separat de cei conventionali.
  6. Sunt recunoscute, pe plan european, STANDARDELE în certificare ?
    Pentru a obtine un astfel de produs – Vinul ecologic-  trebuie sa respectam doua regulamente europene: Reg. CE 824/2007 – aplicat tuturor produselor ecologice in general si Reg. CE 203/2012 – dedicat special obtinerii vinurilor ecologice. Aceste regulamente indica substantele admise in agricultura ecologica si pentru vinificarea strugurilor ecologici, normele de pastrare, etichetare si  comercializare a acestor produse.
  7. CÂT de dificil este să produci struguri și vinuri BIO?
    Depinde, pe de o parte, de soiul cultivat in acest sistem, de rezistenta lui genetica la factori de mediu stressanti, precum ger, seceta, atac de boli si daunatori si pe de alta parte, depinde de evolutia principalilor factori climatici precum temperatura aerului, precipitatiile cazute in anumite faze de dezvoltare, elemente climatice exceptionale precum geruri tarzii de primavara, grindina. In anii moderat secetosi, asa cum intanim de obicei la Murfatlar, putem spune ca este ceva mai usor de aplicat acest sistem.
  8. SECTORUL viti-vinicol VI SE PARE îndeajuns stimulat/SAU ar fi loc de mai bine?
    Fata de alte sectoare, acesta se “misca destul de bine”. Totusi, cand este vorba de promovarea vinului romanesc inafara tarii avem mult de lucrat , mai ales la mentalitatea ca fiecare se descurca asa cum poate…
Filed in: Vinuri Tags: , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 4349 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.