Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
În jur de 200 de membri ai corpului diplomatic acreditat la București, senatori și deputați din Parlamentul României au participat pe data de 2 decembrie, în premieră, la un eveniment dedicat valorilor oenologice și culinare românești, la Gala organizată la Palatul Parlamentului cu ocazia ședinței solemne a Senatului dedicată Zilei ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
CRONICĂ DE EVENIMENT/TÂRG DE VIN - GOOD!WINE :)  La a opta ediție, semnul infinitului Goodwine, 2019. Vreme mohorâtă, de noiembrie, luminată – doar – dinăuntru, de strălucirea serafică a vinului. Alături, în B2, e târgul celălalt, de carte. Să fim drepți, el îi aduce vizitatori și celui de vin (mai mulți), ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
corteva
malta, la valletta
Într-o țară micuță, Capitala e de căpătâi :) Am mai fost de cîteva ori în Malta și am reușit, fără urmă de tăgadă, să ne simțim interesul viu față de această țară insulară și acum, căci, de fiecare dată, dacă ești atent, țara se schimbă, încet, APROAPE pe nesimțite - ...
Read More
MALTA TRAVEL
În jur de 200 de membri ai corpului diplomatic acreditat la București, senatori și deputați din Parlamentul României au participat pe data de 2 decembrie, în premieră, la un eveniment dedicat valorilor oenologice și culinare românești, la Gala organizată la Palatul Parlamentului cu ocazia ședinței solemne a Senatului dedicată Zilei ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

REVINO 2019, PRIMELE IMPRESII RETROSPECTIVE, LA CALD

REVINO 2019, PRIMELE IMPRESII RETROSPECTIVE, LA CALD

 

La cald, REVINO ediția 2019, 11-13 mai, a fost în nota obișnuită. Parcă nu foarte mare lucru s-a fost schimbat, în comparație cu celelalte ediții, edițiile anterioare.

Cele care mi-au furat ochiul au fost, totuși, CRAMA RASOVA, cu ale ei duble TORTUGA (roșii și albe), dar cam scumpe (scump, domne, halatul!…:)), dar și VITIS METAMORFOSIS, cu toate vinurile (să le remarc).

Totuși, dacă ar fi cazul să aleg un singur vin, nu cred că aș putea, fiind destul de multe, care ar concura pentru titlul de vin al anului, REVINO 2019, pe care să îl inscripționez pe sticlă.

Parcă, totuși, ceva mai puține crame, semn că bazinul tuturor evenimentelor (includem aici TOATE EVENIMENTELE, deci și GOODWINE, și VINVEST/VINTEST) s-a mai împuținat.

  • SALONUL (ÎȘI) CONTINUĂ PRINCIPALA MISIUNE

Și pe mai departe, salonul își continuă principala misiune, aceea de a promova vinurile de calitate, cramele mici și mijlocii (dar, în principiu, și cele mariJ), consumul de vin (musai bun!) – și turismul viticol.

Ediția din acest an a ReVino Bucharest Wine Fair a găzduit 36 de expozanți, producători și importatori de vinuri din România și de peste hotare.

  • PESTE 230 VINURI LA DEGUSTARE

Au fost la degustare peste 230 de vinuri liniștite, dar și spumante – și cărora li s-a putut afla povestea chiar de la proprietarii sau de la sommelierii/și enologii cramelor în care au fost produse.

Zilele de sâmbătă și duminică sunt, de regulă, dedicate celor care vor să afle mai multe informații despre vinurile românești și internaționale de calitate.

  • MATERIALE INFORMATIVE PE ZONA DE TURISM

Sau mai vor și să afle cum pot vizita cramele din România, asta de la biroul de turismul viticol.

Am remarcat și prezența materialelor informative, relativ la zonele vitivinicole.

Programul pentru public a fost, mai ales, sâmbătă și duminică, 11 și 12 mai, între orele 12.00 – 20.00, iar bilete se pot achiziționa, la fiecare ediție, online.

Ziua de luni, 13 mai, a fost dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa (atunci, de altfel, am fost și noi), astfel încât specialiștii din industrie să aibă posibilitatea unui atmosfere profesionale de degustare și de afaceri.

Doritorii s-au putut înregistra pe pagina oficială pentru a beneficia de invitație.

Salonul de vinuri a avut în completare și masterclassuri educative cu diferite teme prezentate de specialiști, enologi sau proprietari de crame.

 

Filed in: Evenimente, Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2019 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.