Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
rose de ostrov, rose, ostrov
Versatilitatea acestui Rose consta in lejeritatea cu care se asociază cu cele mai sofisticate preparate culinare, precum si cu cele tradiționale. Este recomdandat și pentru un consum independent în sezonul cald, răcit la o temperatură optimă, de până la 15 grade.  Versatilitatea acestui Rose consta in lejeritatea cu care se ...
Citește mai mult
corteva
Prolectus FGCR
havana club, club havana
Este că vă era dor de un strop de HAVANA. Ce întruchipează, mai bine ca ea, spiritul cubanez? Și, dincolo de sunetul aparte de rom, haideți să mai adăugăm o rețetă exotică/meridională. Cu lime, bineînțeles de BIENSUR :) ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
ammouliani, grecia eterna, grecia fascinanta
Grecia eternă, Grecia fascinantă: UN PRELUDIU LA MUNTELE ATHOS Trebuie să legi, ÎNTOTDEAUNA, călătoriile tale de un reper, pentru ca lumea să le înțeleagă. Iar Ammouliani se relaționează, inevitabil, la Muntele Athos, ca la o autoritate (zeitate) tutelară. Asemeni oricărui muritor ortodox, am visat să pot intra, măcar nițeluș de puțintel, ...
Read More
MALTA TRAVEL
15 iulie - 25 iulie ANUNT IMPORTANT Suntem din ce in ce mai aproape de cele 2 zile cu muzici foarte bune! Fiind vorba despre Piata Constitutiei si despre amplasarea unei scene considerabile, vom avea ceva deranj pentru traficul rutier, din cauza si datorita miscarilor care se vor petrece in ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

REVINO 2019, PRIMELE IMPRESII RETROSPECTIVE, LA CALD

REVINO 2019, PRIMELE IMPRESII RETROSPECTIVE, LA CALD

 

La cald, REVINO ediția 2019, 11-13 mai, a fost în nota obișnuită. Parcă nu foarte mare lucru s-a fost schimbat, în comparație cu celelalte ediții, edițiile anterioare.

Cele care mi-au furat ochiul au fost, totuși, CRAMA RASOVA, cu ale ei duble TORTUGA (roșii și albe), dar cam scumpe (scump, domne, halatul!…:)), dar și VITIS METAMORFOSIS, cu toate vinurile (să le remarc).

Totuși, dacă ar fi cazul să aleg un singur vin, nu cred că aș putea, fiind destul de multe, care ar concura pentru titlul de vin al anului, REVINO 2019, pe care să îl inscripționez pe sticlă.

Parcă, totuși, ceva mai puține crame, semn că bazinul tuturor evenimentelor (includem aici TOATE EVENIMENTELE, deci și GOODWINE, și VINVEST/VINTEST) s-a mai împuținat.

  • SALONUL (ÎȘI) CONTINUĂ PRINCIPALA MISIUNE

Și pe mai departe, salonul își continuă principala misiune, aceea de a promova vinurile de calitate, cramele mici și mijlocii (dar, în principiu, și cele mariJ), consumul de vin (musai bun!) – și turismul viticol.

Ediția din acest an a ReVino Bucharest Wine Fair a găzduit 36 de expozanți, producători și importatori de vinuri din România și de peste hotare.

  • PESTE 230 VINURI LA DEGUSTARE

Au fost la degustare peste 230 de vinuri liniștite, dar și spumante – și cărora li s-a putut afla povestea chiar de la proprietarii sau de la sommelierii/și enologii cramelor în care au fost produse.

Zilele de sâmbătă și duminică sunt, de regulă, dedicate celor care vor să afle mai multe informații despre vinurile românești și internaționale de calitate.

  • MATERIALE INFORMATIVE PE ZONA DE TURISM

Sau mai vor și să afle cum pot vizita cramele din România, asta de la biroul de turismul viticol.

Am remarcat și prezența materialelor informative, relativ la zonele vitivinicole.

Programul pentru public a fost, mai ales, sâmbătă și duminică, 11 și 12 mai, între orele 12.00 – 20.00, iar bilete se pot achiziționa, la fiecare ediție, online.

Ziua de luni, 13 mai, a fost dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa (atunci, de altfel, am fost și noi), astfel încât specialiștii din industrie să aibă posibilitatea unui atmosfere profesionale de degustare și de afaceri.

Doritorii s-au putut înregistra pe pagina oficială pentru a beneficia de invitație.

Salonul de vinuri a avut în completare și masterclassuri educative cu diferite teme prezentate de specialiști, enologi sau proprietari de crame.

 

Filed in: Evenimente, Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2019 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.