Borsec-Romaqua Group Borsec
made in japan, life style, levi’s, brand
Este vorba despre un produs sofisticat  Anul 2024 a fost dominat – putem spune – cel puțin în vara trecută de cpșecțiile LEVI-S pe 2024, primăvarî și vară, grefate pe culoare și tehnici de broderie pe denim japonez. Asta dacă vî veți întreba, cumva, ce caută în TOP BRANDS, la ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Prolectus
mou tai, și mistica moutai, baijiu
MOUTAI este mai mult un mit decât o băutură, putem spune și așa. Mai mult o legendă decât un mit și o băutură, sau o băutură plus o legendă la pachet. În primul rând, pare mai misterioasă decât prevede legea. :) (CRISTIAN GĂLĂȚANU, NICOLETA GĂLĂȚANU) Ni s-a revelat/Ni se dezvăluie ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
ammouliani, o insula cat grecia, salonic
În primul rând, Ammouliani poate fi numele unei mari iubiri. Ammouliani, insula, este cunoscută și sub numele de Amoliani, și este o insulă situată în unitatea regională Halkidiki, Grecia, la 120 km de Salonic. Din punct de vedere administrativ, face parte din unitatea municipală Stagira-Akanthos. Până aici, sentințe seci, propoziții ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
-->
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
USAMV BUCUREȘTI: Toamna horticolă universitară În campusul USAMV București, s-a deschis, oficial, TOAMNA. Da. Anotimpul. Adică, mai clar: s-a dat drumul la toamnă, nene. Asta a început firește, luni 3 octombrie, acum vreo două-trei săptămâni, o dată cu debutul anului universitar. Dar a început, în egală măsură, și TOAMNA HORTICOLĂ UNIVERSITARĂ, ...
Read More

Studiu Google: Potențialul adoptării inteligenței artificiale în administrația publică din România

Aproape 70% dintre funcțiile publice ar putea beneficia de automatizarea oferită de instrumentele AI

___

Inteligența artificială generativă are potențialul de a spori eficiența sectorului public din România și a crește calitatea serviciilor oferite, îmbunătățind experiența cetățenilor în contact cu serviciile publice, reiese din studiul „Oportunitatea adoptării inteligenței artificiale în administrația publică din România”, realizat de Implement Consulting Group la iniţiativa Google. Raportul arată că mai mult de două treimi din posturile din administrația publică românească ar putea beneficia de pe urma adoptării instrumentelor AI, în timp ce, în prezent, aproape un sfert din instituțiile publice din România au investit deja în soluții AI.

660 milioane euro, valoare adăugată în următorii 10 ani

Inteligența artificială generativă poate aduce beneficii la toate nivelurile administrației publice din România. Raportul estimează valoarea acestor beneficii la 660 milioane de euro, reprezentând potențialul de creștere a valorii adăugate brute la finalul unei perioade de 10 ani. Acest potențial poate fi atins în urma creșterilor de productivitate a muncii în sectorul public pe care le va aduce o adoptare pe scară largă[1] a AI-ului, prin îmbunătățirea calității și vitezei serviciilor publice, precum și realocarea de resurse către operațiuni cu valoare ridicată.

Inteligența artificială are potențialul de a îmbunătăți majoritatea funcțiilor din administrația publică, de la cele interne până la cele care interacționează direct cu cetățenii. AI poate îmbunătăți serviciile pentru cetățeni prin soluții personalizate și în timp real, poate eficientiza operațiunile administrative prin creșterea acurateței și reducerea timpilor de procesare, și poate oferi factorilor de decizie informații bazate pe date pentru a lua decizii mai rapide și mai bine fundamentate.

Utilizarea AI-ului generativ în sectorul public

Un procent de 69% dintre locurile de muncă din administrația publică românească[2] au potențialul de a utiliza inteligența artificială generativă în operațiunile derulate, ceea ce va crește eficiența și va permite angajaților să se concentreze pe rezolvarea problemelor complexe, se arată în concluziile raportului. În plus, 8% dintre locurile de muncă pot beneficia de automatizarea prin AI a peste jumătate din sarcinile curente, eliberând astfel timp pentru activități cu valoare adăugată mai mare. În același timp, 24% dintre locurile de muncă din sectorul public, respectiv cele care implică în principal interacțiuni directe cu oamenii sau sarcini fizice, vor rămâne neschimbate din cauza potențialului redus de utilizare a AI.

Studiul arată că o parte dintre angajații din administrația publică din România folosesc inteligența artificială generativă, însă este mai mult o opțiune personală de utilizare a tehnologiei, întrucât adopția la nivelul instituțiilor rămâne încă la un nivel incipient. Datele unui sondaj[3] realizat în rândul angajaților din administrația publică din România indică faptul că 54% dintre ei folosesc instrumente AI, în timp ce doar 23% dintre instituțiile din instituțiile din care fac parte au investit în soluții AI. Principalele bariere în adopția inteligenței artificiale, menționate de către cei din sectorul public, sunt lipsa competențelor în utilizarea instrumentelor AI, costul acestor instrumente și îngrijorările privind securitatea.

Raportul complet poate fi descărcat de aici. La această adresă se găsește un infografic / rezumat al raportului pe România. 

Implement Consulting Group este o companie scandinavă de consultanță în management, fondată în 1996, cu peste 1700 de consultanți în Scandinavia, Germania, Elveția și Statele Unite ale Americii.


[1] Adoptarea pe scară largă a inteligenței artificiale generative în administrația publică din România înseamnă că instrumentele AI sunt utilizate în aproximativ o treime din sarcinile unde ar putea fi aplicate (adoptare potențială tehnică).

[2] Administrația publică din România cuprinde angajații din întreg sectorul public, inclusiv educație publică, apărare / armată, funcționari publici și personal cleric. Sursa datelor pentru numărul angajaților din sectorul public din România: https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/lfsa_eisn2__custom_13395541/default/table?lang=en

[3] Rezultatele sunt obținute în urma unui sondaj calitativ realizat online de compania specializată Public First în octombrie 2024, în rândul a 314 respondenți.

Filed in: Comunicat de presa Tags: ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 4663 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.