Borsec-Romaqua Group Borsec
Organizarea unei degustări de whisky acasă poate fi o experiență rafinată și memorabilă, iar alegerea paharelor potrivite joacă un rol esențial în aprecierea completă a băuturii. Paharele din cristal Bohemia sunt recunoscute pentru designul lor elegant și capacitatea de a evidenția aromele fine ale whisky-ului. În acest ghid, îți vom ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Prolectus
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
Havana Club Romania
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
USAMV BUCUREȘTI: Toamna horticolă universitară În campusul USAMV București, s-a deschis, oficial, TOAMNA. Da. Anotimpul. Adică, mai clar: s-a dat drumul la toamnă, nene. Asta a început firește, luni 3 octombrie, acum vreo două-trei săptămâni, o dată cu debutul anului universitar. Dar a început, în egală măsură, și TOAMNA HORTICOLĂ UNIVERSITARĂ, ...
Read More

TRENDING & BLENDING

LUMEA HORECARILOR. READY TO DRUNK. PAPILA NOSTALGICĂ… OARE CÂT DE NOSTALGICĂ?

Ne așteaptă VERMUTERII ȘI MESCALERII! 🙂

Aud că, la toate cotele distracțiilor, în ultima perioadă a crescut GIN-ul, ca opțiune, între băuturi. Sub toate formele posibile: cu gheață, fără, în compoziții/cocteiluri etc. Și, în egală măsură, piața băuturilor READY-TO-DRINK. Eram gata să scriu: READY-TO-DRUNK! 🙂 …Și PAPILA NOSTALGICĂ… Adică, să fie, cumva, retro? Se poartă retro? 🙂 Da, dar și conceptul: FĂRĂ ALCOOL e la modă. Ca să vezi și ochilor să nu-ți crezi: VODCĂ, GIN, FĂRĂ ALCOOL!…Wow! Au apărut chiar și lanțuri de BARURI fără alcool, mai ales în Vestul Europei, ce mai, e un trend – și asta de-a binelea! Asta se întâmplă mai cu seamă la VEGANI! Da, dar chiar vodcă fără alcool???!!! Nu este de-a dreptul curios? Și chiar am mai auzit că vom reuși să scăpăm de sucurile mixate. Trendul fără alcool se menține. Am asistat la o declarație publică și mai gogonată: că însăși Patriarhia României cumpără vin fără alcool. Cum, când are propria ei vie? Da, așa ar fi, mi s-ar putea confirma trendul, ar putea fi pentru unele nunți din post. Sau chiar și la nunțile de pocăiți se întâmplă, se poate întâmpla. Să mai consemnăm și nostalgia băuturilor care revin. Unde revin? În formă. La modă. În prim-plan. Un exemplu ar fi chiar NEGRONI. Un cocteil, dar și un vermut, că  merge cu un gin, dar și cu CAMPARI, păi ăsta ce mai e? ce să fie, un bitter – și îmi aduce în nări, dar și pe buze, gustul cojilor de portocală…

Și, hei, o nouă constatare a trendului lucrurilor: bucătăria intră/pătrunde din ce în ce mai mult în bar. Totul este/sau amenință să fie HOMEMADE. Hait, că și ăsta e un trend… Alt curent din Vest, care, să consemnăm, va ajunge – inevitabil – și la noi, ca toate curentele: vin vermuturile…Vermuterie!

VARA SE ÎNTOARCE ȘI APEROL SPRITZ! 🙂

Dar, iaca, vin și se întorc și mescalurile…În MESCALERIE. Și, mai ales, să înveți să ții un pahar frumos în mână…nu ca pe o bâtă! Ăsta ar fi curentul calofil. Pentru că, negreșit, există și curentul anti-calofil. Hei, vești bune, o dată cu vara se întoarce și curentul APEROL SPRITZ. Daa, din acela, frumos, cu pahare balon, umflate, ca peștii…peștii de sticlă…Și au început și gin-urile să se toarne în COPPA, ca la înghețate. Să fiți mult-iubiți. Și am auzit și de GALA DESERT BRUNCH…ehei, ce știți dumneavoastră, finetzuri de vară. Și concertele…Da, dar apar și vinurile noi. Cu trendurile lor. Cum, tot pe seci? Da, tot pe seci… La modă, acum, vara, e CAVA. Și SPUMANTE, dar și SPUMOASE. Asta ca să nu mai vorbim de ȘAMPANIE. Dar, să dăm Cezarului ce e al Cezarului…cel mai dorit în prezent este PROSECCO. Care înlocuiește, la mare, și BEREA, ce vine în valuri…sau măcar o completează. Cel puțin, cât mai este SEZON (f)ESTIVAL… 🙂

Citat:

Să mai consemnăm și nostalgia băuturilor care revin. Unde revin? În formă. La modă. În prim-plan. Un exemplu ar fi chiar NEGRONI. Un cocteil, dar și un vermut, că  merge cu un gin, dar și cu CAMPARI, păi ăsta ce mai e? ce să fie, un bitter – și îmi aduce în nări, dar și pe buze, gustul cojilor de portocală…

Filed in: Producatori, Vinuri Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2025 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.