Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc
Balla Géza, administratorul societății Wine Princess, a castigat de curand un titlu foarte important la noi in Romania, „Oenologul anului 2018“, acesta fiind acrodat de Academia Maghiara a Vinului. Nu este doar o distinctie extrem de importanta pentru noi romanii si, implicit, industria de la noi, dar este si o dovada ...
Citește mai mult
corteva Prolectus FGCR
Antreprenorul care a infiintat compania si fabrica de produse distilate, Silviu Zetea, a anuntat, de curand, ca bauturile lui pot fi cumparate numai la comandă. Mare parte din cumparatori sunt romani, lucru de care ar trebui sa fim mandri, caci ce poate fi mai frumos decat romanii care sustin productia romaneasca de ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
Ajuns la cea de-a 41-a ediţie, Târgul de Turism al României I (TTR) se desfășoară în perioada 21 – 24 februarie, concomitent cu ROMHOTEL – Expoziția internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante – în Pavilioanele B1 și B2 din Centrul Expozițional ROMEXPO. Târgul de Turism al ...
Read More
MALTA TRAVEL
Balla Géza, administratorul societății Wine Princess, a castigat de curand un titlu foarte important la noi in Romania, „Oenologul anului 2018“, acesta fiind acrodat de Academia Maghiara a Vinului. Nu este doar o distinctie extrem de importanta pentru noi romanii si, implicit, industria de la noi, dar este si o dovada ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti expodrink.ro

Via și grătarul

Grătarul e un motiv bun, in final, pentru a te aduna sa mananci, nu? Mai ales ca acesta a devenit un fel de activitate inerenta romanilor la capitolul alimentatie. Acuma, de ce scriu acest articol? Pentru ca desi merge atat de bine cu vinul orice e ars pe gratar, sa stiti ca nu e deloc sanatos.

Ganditi-va ca, de exemplu, 200 de grame de carne, praparată la grătar, la cărbunii incinsi, reprezinta echivalentul cantităţii de gudron din 10 pachete de ţigări. Asa ca…din nefumator devii fumator. Daca nu ma credeti intrebati orice chimist, si la fel va va raspunde.

Mai mult, daca utilizati anumite feluri de lemn sau anumiti cărbuni, este si mai nesanatos totu, din cauza modului in care au fost realizati.

  • Cum poti pregati carnea intr-un mod sanatos

Insa, avem si o veste buna: te putem scapa de aceste consecinte negative.

Din nefericire, cea mai nesanatoasa carne e cea preparata la cărbuni, cu toate acestea, poti dimiua efectul daca folosesti lemn de esenţă tare. Efectul negativ este si mai mult redus daca utilizezi coceni de porumb. Cel mai greu este cu o coardă de viță de vie, dar si ea este o optiune.

Aceasta din urma o pueti lua de la viticultori, deoarece ei se lipsesc de el, pentru a creste producția de struguri. Ideea principala in discutie este de a scadea cat mai mult posibil cantiatea emisa de gudron.

De asemenea, in cazul in care ai ideea sau folosesti uleiul la început de grătar, pentru a ajunge pe carne mai rapid, sa stii ca nu se va intampl asta, deoarece arderea abia a inceput si este mult prea devreme pentru asa ceva.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2019 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.