Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc
Foarte usor! Conteaza, in primul rand, daca doriti sa cumparati un vin PENTRU consum sau PENTRU delectare! Sa stiti ca e o mare diferenta, atat de pret, cat si de calitate (logic). Apoi, depinde si IN CE MOMEMENT dorim sa-l deschidem, precum şi de CU CINE esti la masa. „Producătorii ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Diageo, care este numarul 1 global pe piaţa de băuturi alcoolice premium, a realizat o tranzactie prin care si-a cedat 19 branduri din fondul său de comert firmei americane Sazerac, contra 550 de milioane de dolari. Obiectul vizat sunt brandurile Diageo, respectiv: Seagram’s VO, Seagram’s 83, Seagram’s Five Star, Myers’s, ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
Evenimentul “Degusta Italia” de pe 20 noiembrie (azi), organizat de către Agenția Italiană de Comerț Exterior sub patronajul Ambasadei Italiei în cadrul programului celei de-a Treia Săptămâni a Bucătăriei Italiene în Lume, vrea sa promoveze în tara noastra produsele italienești de calitate superioara din categoria food&wine. F.A.P.I., Frantoi Artigiani e ...
Read More
MALTA TRAVEL
VINVEST, impreuna cu Asociația de Cultură și Promovarea Vinului VINVEST, va organiza in ziua de marți, pe data de 4 decembrie 2018, la ora 11.00, o conferința de presă ce pregateste evenimentul „Vintest 2018- VIN LA EXPO! Iubesc vinul românesc”. Salonul este dedicat promovării soiurilor românești de vin, cu ocazia Centenarului Marii ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti expodrink.ro

Via și grătarul

Grătarul e un motiv bun, in final, pentru a te aduna sa mananci, nu? Mai ales ca acesta a devenit un fel de activitate inerenta romanilor la capitolul alimentatie. Acuma, de ce scriu acest articol? Pentru ca desi merge atat de bine cu vinul orice e ars pe gratar, sa stiti ca nu e deloc sanatos.

Ganditi-va ca, de exemplu, 200 de grame de carne, praparată la grătar, la cărbunii incinsi, reprezinta echivalentul cantităţii de gudron din 10 pachete de ţigări. Asa ca…din nefumator devii fumator. Daca nu ma credeti intrebati orice chimist, si la fel va va raspunde.

Mai mult, daca utilizati anumite feluri de lemn sau anumiti cărbuni, este si mai nesanatos totu, din cauza modului in care au fost realizati.

  • Cum poti pregati carnea intr-un mod sanatos

Insa, avem si o veste buna: te putem scapa de aceste consecinte negative.

Din nefericire, cea mai nesanatoasa carne e cea preparata la cărbuni, cu toate acestea, poti dimiua efectul daca folosesti lemn de esenţă tare. Efectul negativ este si mai mult redus daca utilizezi coceni de porumb. Cel mai greu este cu o coardă de viță de vie, dar si ea este o optiune.

Aceasta din urma o pueti lua de la viticultori, deoarece ei se lipsesc de el, pentru a creste producția de struguri. Ideea principala in discutie este de a scadea cat mai mult posibil cantiatea emisa de gudron.

De asemenea, in cazul in care ai ideea sau folosesti uleiul la început de grătar, pentru a ajunge pe carne mai rapid, sa stii ca nu se va intampl asta, deoarece arderea abia a inceput si este mult prea devreme pentru asa ceva.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 7878 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.