Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
corteva agriscience, corteva
De la un an la altul, asistăm la înmulțirea fenomenelor extreme, cum ar fi: secetă, inundații, amplitudini mari de temperatură între zi și noapte. Cu siguranță și în această primăvară vom avea situații similare cu secetă timpurie sau cu precipitații abundente – în ambele situații fiind recomandată erbicidarea în postemergență ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
produse romanesti, cadouri gourmet
Produse exclusiv românești pentru acasă sau cadouri gourmet 🥩 🧀 🍷 ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Domeniul viticol de Drăgași are acum un preț și poate fi achiziționat pentru suma de 1,8 milioane euro! Regiunea este în Drăgășani, județul Vâlcea și are cam 14,5 ha, iar 7,5 hectare din acestea includ plantația de viță de vie. Aest complex cuprinde și o cramă proprie și un conac ...
Read More
MALTA TRAVEL
Intre 16-29 septembrie 2020, marele lanț alimentar Auchan ajută la organizarea celei de-a XII-a editie a Targului de Vinuri. În 2020, a reușit să atragă mai mult de 300 de sortimente de vinuri, selecționate cu grijă în prealabil, iar 70 dintre ele apar pentru prima oară în retail. Cramele romanesti ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Vinul lui Cuza va fi produs la un conac din Ștefănești

Un important antreprenor urmează să modernizeze o plantație pentru livadă și o mică podgorie cu viță-de-vie de 2,5 hectare, unde se va produce Vinul lui Cuza.

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, urmează să realizeze o investiție importantă în domeniul viticulturii, lucru care este și o premieră pentru o instituție de învățământ superior din Moldova. Deja a început plantarea a 2.5 hectare cu viță-de-vie în regiunea Stațiunea de Cercetare Științifică și Practică Studențească „Vasile Băcăuanu”, din Ștefănești, județul Botoșani.

Sute de mii de euro vor ajuta la modernizarea unui conac istoric, pentru amenajarea unei livezi și a unei mici podgorii.

Totodată, în acest loc se va amenaja și un iaz care va avea un scop specific, într-o zonă naturală superbă.

În cel mult  ani, instituția va avea una dintre cele mai frumoase și moderne construcții din România și un loc special amenajat, având ca destinație un Institut de Cercetare Științifică la cele mai înalte standarde.

”Am început plantarea a 2.5 hectare cu viță-de-vie, toată zona este reamenajată. Am împrejmuit totul”, ne spune prof. univ. dr. Tudorel Toader.

  • Conacul și Vinul lui Cuza

Cu toate că este un monument istoric și face parte din patrimoniul românesc, având o arhitectură aparte, conacul a fost complet nefolosit după Revoluție.

Construit în mijlocul unui peisaj superb, conacul de la Ștefănești n-a mai fost modernizat după 1989. În doar un an, actualul șef al instituției care deține întreaga proprietate a decis modernizarea sa. Se pun bazele unei livezi, unei culturi de vițe de vie, ce va avea la început o producție modestă, dar și reabilitarea unui conac superb.

„Am făcut pași importanți în această perioadă la Stațiunea de la Ștefănești. Astfel, deja a fost intabulată proprietatea, s-a plantat un rând de tuia și s-a amenajat un iaz. Am plantat 500 de pomi fructiferi pentru livadă. Aici va fi o mică podgorie și vom avea «Vinul lui Cuza».

Vom demara și procedurile de restaurare ale conacului de la Ștefănești. O vom face ca la carte. Va fi ceva superb și cu respectarea arhitecturii inițiale. Destinația acestui loc va fi pentru viitorul sediu al Institutului de Cercetare Științifică. Va fi unul dintre cele mai moderne din țară și Europa de Est”, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Întreaga investiție se va ridica la câteva sute de mii de euro.

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2021 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.