Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
Mormantul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu
chardonnay, jacob’s creek, lillet
CHARDONNAY DE LA JACOB’S CREEK Deși acreditat ca un soi cu noblețe franțuzească, CHARDONNAY și-a găsit în Lumea Nouă – ne gândim acum la continentul numit Australia, un loc minunat pentru finețea și vigoarea sa, la JACOS-S CREEK. LILLET LILLET denumește o casă fondată în 1872, deci – ca vechime  ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Prolectus
produse romanesti, cadouri gourmet
Produse exclusiv românești pentru acasă sau cadouri gourmet 🥩 🧀 🍷 ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
cazare in ammouliani, cazare ammouliani
CUM sunt cazările în insula Ammouliani, aproape de locul sfânt al Muntelui Athos? Minunate, la fel ca în toată Grecia. Vă prezentăm, acum, câteva, care să le țineți minte pentru sezonul care apropie cu o viteză uimitoare spre vertiginoasă. STUDIOURILE PHILIPS Cazare beneficiind de acreditare EOT). Proprietara are trei fete, ...
Read More
MALTA TRAVEL
În una dintre cele mai mari regiuni vitivinicole din țară va exista un muzeu care va transmite vizitatorilor săi istoria vinului din  România și nu numai. Consiliul Județean Vrancea  a anunțat că are aceste proiect pe lista de realizări până îm 2022. Clădirea unde exista înainte Tribunalul Vrancea, din Focșani, ...
Read More

Vinul lui Cuza va fi produs la un conac din Ștefănești

Un important antreprenor urmează să modernizeze o plantație pentru livadă și o mică podgorie cu viță-de-vie de 2,5 hectare, unde se va produce Vinul lui Cuza.

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, urmează să realizeze o investiție importantă în domeniul viticulturii, lucru care este și o premieră pentru o instituție de învățământ superior din Moldova. Deja a început plantarea a 2.5 hectare cu viță-de-vie în regiunea Stațiunea de Cercetare Științifică și Practică Studențească „Vasile Băcăuanu”, din Ștefănești, județul Botoșani.

Sute de mii de euro vor ajuta la modernizarea unui conac istoric, pentru amenajarea unei livezi și a unei mici podgorii.

Totodată, în acest loc se va amenaja și un iaz care va avea un scop specific, într-o zonă naturală superbă.

În cel mult  ani, instituția va avea una dintre cele mai frumoase și moderne construcții din România și un loc special amenajat, având ca destinație un Institut de Cercetare Științifică la cele mai înalte standarde.

”Am început plantarea a 2.5 hectare cu viță-de-vie, toată zona este reamenajată. Am împrejmuit totul”, ne spune prof. univ. dr. Tudorel Toader.

  • Conacul și Vinul lui Cuza

Cu toate că este un monument istoric și face parte din patrimoniul românesc, având o arhitectură aparte, conacul a fost complet nefolosit după Revoluție.

Construit în mijlocul unui peisaj superb, conacul de la Ștefănești n-a mai fost modernizat după 1989. În doar un an, actualul șef al instituției care deține întreaga proprietate a decis modernizarea sa. Se pun bazele unei livezi, unei culturi de vițe de vie, ce va avea la început o producție modestă, dar și reabilitarea unui conac superb.

„Am făcut pași importanți în această perioadă la Stațiunea de la Ștefănești. Astfel, deja a fost intabulată proprietatea, s-a plantat un rând de tuia și s-a amenajat un iaz. Am plantat 500 de pomi fructiferi pentru livadă. Aici va fi o mică podgorie și vom avea «Vinul lui Cuza».

Vom demara și procedurile de restaurare ale conacului de la Ștefănești. O vom face ca la carte. Va fi ceva superb și cu respectarea arhitecturii inițiale. Destinația acestui loc va fi pentru viitorul sediu al Institutului de Cercetare Științifică. Va fi unul dintre cele mai moderne din țară și Europa de Est”, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Întreaga investiție se va ridica la câteva sute de mii de euro.

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 3014 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.