Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc
vinuri, 1000 de chipuri, zona fintesti, dealumare
Procesul de vinificatie este dedicat revelarii personalitatii varietale a fiecarui soi, in conditiile oferite de zona Fintesti din DealuMare. Vinurile albe sunt obtinute prin fermentarea la rece a musturilor, limpezite in prealabil prin decantare gravitationala, tocmai pentru a retine prospetimea si aromele caracteristice soiului. Toate aceste procese sunt efectuate in ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Una dintre cele mai cunoscute firme din lume, Coca-Cola Hellenic Bottling Company a incheiat un contract strategic de distribuție cu Purcari Wineries pentru 3 branduri din portofoliul producătorului de vinuri (sucursala din Moldova mai exact). Contractul a fost incheiat in asa fel incat sa-si aplice prevederile din prima zi a ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
Evenimentul “Degusta Italia” de pe 20 noiembrie (azi), organizat de către Agenția Italiană de Comerț Exterior sub patronajul Ambasadei Italiei în cadrul programului celei de-a Treia Săptămâni a Bucătăriei Italiene în Lume, vrea sa promoveze în tara noastra produsele italienești de calitate superioara din categoria food&wine. F.A.P.I., Frantoi Artigiani e ...
Read More
MALTA TRAVEL
VINVEST, impreuna cu Asociația de Cultură și Promovarea Vinului VINVEST, va organiza in ziua de marți, pe data de 4 decembrie 2018, la ora 11.00, o conferința de presă ce pregateste evenimentul „Vintest 2018- VIN LA EXPO! Iubesc vinul românesc”. Salonul este dedicat promovării soiurilor românești de vin, cu ocazia Centenarului Marii ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti expodrink.ro

Vinul nu trebuie să lipsească din regimul diabeticilor

Oamenii de stiinta de la o universitate cu renume din lume au descoperit ca un simplu pahar de vin rosu poate ajuta la o mai buna circulatie cardiovasculară, in cazul oamenilor care se confrunta cu diabetul zaharat. Autorii studiului sunt cei de la Universitatea Ben Gurion din Neghev (Israel).

Printre alte beneficii ale acestei obisnuinte se numara si: colesterolul, precum si inima acelora care sufera de acelasi tip de diabet, dar au avut si un somn mai linistitor.

Cei de la Universitatea din Israel urmareau sa afle mai multe despre consecintele pe care consumul moderat de alcool le are asupra diabeticilor. Astfel, au decis sa le ofere mai multe soiuri din care sa guste cei 224 de pacienți cu diabet de tip 2, cu vârste între 45 și 75 de ani, ca sa le poata masura. Aproape toti cei sub observatie obisnuiau sa consume alcool, la acel moment. Au fost organizati si in 3 serii: unii au băut seară de seara 150 de mililitri de apă minerală la cină, apoi, urmatorii au consumat 150 de mililitri de vin alb si, in sfarsit, altii exact aceeași cantitate ca si persoanele din seriile precedente, dar de vin roșu. Alimentele consumate de toti au fost la fel, fara deosebiri, cu un regim mediteranean, insa cu mentiunea ca erau fara limite.

Studiul a avut o perioada de 2 ani si, la sfarsit, au aflat ca “un consum moderat de vin, mai ales roșu, în cadrul unui regim alimentar sănătos, nu este periculos și scade ușor riscul cardiovascular”. “Vinul roșu este cel mai benefic pentru metabolism, în principal fiindcă ameliorează sensibil profilul lipidic, mărind colesterolul bun (HDL) și reducând raportul dintre colesterolul total și cel HDL”, spun cei de la Universitatea Ben Gurion din Neghev.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: lifestyle, Vinuri Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.