Alira.ro | Datini de vinBorsec-Romaqua Group BorsecIubesc Vinul Romanesc
Pentru ca branzeturile frantuzesti merg mana in mana cu vinul, ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi in privinta acestora. Da, stim ca unii dintre voi, poate, nu le suportati mirosul, dar sunt, credeti-ma, super delicioase. Si pe mine ma dezgusta la inceput crusta aia de la suprafata de culoarea ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
ALEXANDRION CENTENAR SEAMĂNĂ CU SKENDERBEU?   Seamănă noul produs al grupului ALEXANDRION, dedicat CENTENARULUI ROMÂNIEI, cu – de altfel - celebra etichetă NEAGRĂ  a produsului SKENDERBEU, care făcea furori, în EPOCA DE AUR, pe la noi? Știut este, sub comunism, au existat câteva băuturi care au făcut vogă în lumea ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
AVINCIS
Turismul viticol in Romania creste din ce in ce mai mult, prinde vlaga, iar asta se poate observa cel mai bine in numarul cramelor careu au fost construite, special pentru turisti ca sa vina si sa incerce noi vinuri, noi experiente si de a lua la pas podogriile acestora. Avem cu ...
Read More
MALTA TRAVEL
Dupa ce RO-Wine / The International Wine Festival of Romania, alaturi de Laboratoarele Giotto Consulting, anuntasera ca urmeaza sa organizeze un concurs, prin care castigatorul va avea o bursa de studiu de 10 mii de euro. In sfarsit, castigatorul a fost anuntat, iar acesta este arădeanul Alexandru Szikler, inginer viticol ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

DEALU DORULUI – SOMELIER

VIN ASORTAT CU BUCATE DE LA DEALU DORULUI

REȚETE MIRACULOASE DINTR-O BUCĂTĂRIE MIRACULOASĂ, CU UN VIN PE MĂSURĂ!

Vinul remarcabil făcut la DEALU DORULUI își caută bucate pe măsură. Deoarece a apărut relativ de curând, el n-a apucat să-și cucerească rețete de bucate faimoase/pe măsură, dar recuperează. Recuperează timpul pierdut.
Își află imaginative însoțiri de pomină & de taină, după cum ar spune răposatul maestru Radu Anton Roman – cum vinurile noastre cele vechi (bunăoară, Cotnariul) și-au găsit, de secole.
Și vinul de la Dealu Dorului are toate șansele să-și facă îmbrățișarea într-un vin pe potrivă: căci are și vinuri de soi și-n Riesling, și în paletă roșie: de bună seamă, pe Burgund Mare, dar și-n registru parfumatic: pe Muscat.

Riesling, Podgoria Dealu Dorului, Riesling Italian, Ciuperci la cuptor, Dealu Dorului, SOMELIER, Radu Anton Roman, Burgund Mare, Muscat, Japonia, SOS DE VIN,

PRIMA REȚETĂ:

PROPUNERE DE SEZON

: Sushi cu Riesling Italian de Dealu Dorului !

În urmă cu ceva vreme, sushi se asocia, cel puțin în patria-mamă, Japonia , cu bere sau sake ! Se pune bine-cuvenita întrebare: de ce nu s-ar asocia și cu vinurile? Iar întrebarea se va dovedi, de-a lugul istoriei postmoderne/recentă, cât se poate de întemeiată… Ajungând în Europa, ei, da, …..a început să fie asociat, la început cu Champagne (asociere REGALĂ/ARISTOCRATĂ/PENTRU PROTIPENDADĂ,….apoi cu vinuri albe bine răcite ! Sfatul unui SOMELIER: nu exagerați cu sosul wasabi, cel cu soia se poate adăuga – fără probleme și restricții.
Indiscutabil, vă dorim poftă bună la o asemenea rețetă-experiment, pe care ați putea-o cataloga drept exotică.
Asteptăm și reacțiile voastre !:)
Noi am încercat asocierea, de aceea v-o recomandam cu…TOATĂ “caldura “! Deși încă este cam vară plină de fierbințeli…
Puetm spune că, totuși, nouă ne-a ieșit.
Și încă, da, cu un Riesling de la DD. DD, firește, înseamnă Dealu Dorului.
Bine-bine, o să mă întrebați și care-i rolul Rieslingului? Să rimeze, într-un mod royal, cu peștele. Și cu algele, care învelesc orezul. Și, de altfel, și cu gustul gingaș al orezului.

A DOUA REȚETĂ:

CIUPERCI LA CUPTOR CU SOS DE VIN

: Adăugați și un Rieling Italian. Dar, de preferat, Dealu Dorului

Încercati. Încercați, totuși!

Ciuperci la cuptor cu sos de vin( Riesling ) și cu un Riesling Italian, bine racit !
Asta cae cum nu se poate mai bine acasă la Podgoria Dealu Dorului. Sau – de ce nu? – chiar la dumneavoastră acasă.
Ciupercile bine coapte, mari sau medii ca mărime, untoase și aducând un ușor parfum de pământ. Părând, după aspect/look, albe și virginale, ca pielea unei copile pure.
Sosul de vin este înmiresmat, de parcă ar turna rășini/și smirnă în bucate (ciuperci).
Cuptorul, obișnuit.
Ciupercuțele se comportă ca șiște autentice cupe, în care se toarnă prinosul minunat al vinului, yummy-yummi!

Începe, deja, să ne plouă în gură.

Și, în cupele promițătoare, ale ciupercilor, zarzavaturi-crudități-verzituri, care dau/sau întăresc senzația de verde-proaspăt care ne intră în gură. Închipuiți-vă că peste toate acestea inundă efluviul unui Riesling. Neapărat de la Dealu Dorului. Prospețime la pătrat, ehei!
Dar, în același timp, și mineralitate la pătrat. Gust verde emanând, din plin, și din Rieslingul nostru împărătesc.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.