Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc
A DOUA PARTE A ARTICOLULUI DE AICI Ar trebui, poate, să mai adăugăm, și la HOBBY-uri, lecturile (un viciu solitar mai rar, care nu scapă nepedepsit!:), variate, de la SF (fan, pare-se, NEMIRA!) la THRILLER și HORROR – și SPORTUL, cu mare accent/înclinație spre TENISUL DE CÂMP. Consumul oficial de ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
GUVERNUL PARALEL ÎN STATUL PERPENDICULAR 🙂 Un candidat neobișnuit: vine din industria de consum Recent, cu doar câțiva ani în urmă, una dintre cele mai importante publicații economice din România găsea de cuviință să facă un GUVERN PARALEL. Ca o instituție posibilă/potențială, alternativă la guvernare. Am deschis ziarul la PAGINILE REGALE ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
MALTA TRAVEL
Cea de-a treia ediție a festivalului "Vin la munte" a venit! Este o ocazie foarte mare, acum, la Brasov, caci anul acesta este anul Centenarului. Targul de vinuri va avea loc in intervalul 20 – 21 octombrie 2018 la Hotel Kronwell Brașov. În cele 2 zile cat va dura expozitie ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti expodrink.ro

DEALU DORULUI – SOMELIER

VIN ASORTAT CU BUCATE DE LA DEALU DORULUI

REȚETE MIRACULOASE DINTR-O BUCĂTĂRIE MIRACULOASĂ, CU UN VIN PE MĂSURĂ!

Vinul remarcabil făcut la DEALU DORULUI își caută bucate pe măsură. Deoarece a apărut relativ de curând, el n-a apucat să-și cucerească rețete de bucate faimoase/pe măsură, dar recuperează. Recuperează timpul pierdut.
Își află imaginative însoțiri de pomină & de taină, după cum ar spune răposatul maestru Radu Anton Roman – cum vinurile noastre cele vechi (bunăoară, Cotnariul) și-au găsit, de secole.
Și vinul de la Dealu Dorului are toate șansele să-și facă îmbrățișarea într-un vin pe potrivă: căci are și vinuri de soi și-n Riesling, și în paletă roșie: de bună seamă, pe Burgund Mare, dar și-n registru parfumatic: pe Muscat.

Riesling, Podgoria Dealu Dorului, Riesling Italian, Ciuperci la cuptor, Dealu Dorului, SOMELIER, Radu Anton Roman, Burgund Mare, Muscat, Japonia, SOS DE VIN,

PRIMA REȚETĂ:

PROPUNERE DE SEZON

: Sushi cu Riesling Italian de Dealu Dorului !

În urmă cu ceva vreme, sushi se asocia, cel puțin în patria-mamă, Japonia , cu bere sau sake ! Se pune bine-cuvenita întrebare: de ce nu s-ar asocia și cu vinurile? Iar întrebarea se va dovedi, de-a lugul istoriei postmoderne/recentă, cât se poate de întemeiată… Ajungând în Europa, ei, da, …..a început să fie asociat, la început cu Champagne (asociere REGALĂ/ARISTOCRATĂ/PENTRU PROTIPENDADĂ,….apoi cu vinuri albe bine răcite ! Sfatul unui SOMELIER: nu exagerați cu sosul wasabi, cel cu soia se poate adăuga – fără probleme și restricții.
Indiscutabil, vă dorim poftă bună la o asemenea rețetă-experiment, pe care ați putea-o cataloga drept exotică.
Asteptăm și reacțiile voastre !:)
Noi am încercat asocierea, de aceea v-o recomandam cu…TOATĂ “caldura “! Deși încă este cam vară plină de fierbințeli…
Puetm spune că, totuși, nouă ne-a ieșit.
Și încă, da, cu un Riesling de la DD. DD, firește, înseamnă Dealu Dorului.
Bine-bine, o să mă întrebați și care-i rolul Rieslingului? Să rimeze, într-un mod royal, cu peștele. Și cu algele, care învelesc orezul. Și, de altfel, și cu gustul gingaș al orezului.

A DOUA REȚETĂ:

CIUPERCI LA CUPTOR CU SOS DE VIN

: Adăugați și un Rieling Italian. Dar, de preferat, Dealu Dorului

Încercati. Încercați, totuși!

Ciuperci la cuptor cu sos de vin( Riesling ) și cu un Riesling Italian, bine racit !
Asta cae cum nu se poate mai bine acasă la Podgoria Dealu Dorului. Sau – de ce nu? – chiar la dumneavoastră acasă.
Ciupercile bine coapte, mari sau medii ca mărime, untoase și aducând un ușor parfum de pământ. Părând, după aspect/look, albe și virginale, ca pielea unei copile pure.
Sosul de vin este înmiresmat, de parcă ar turna rășini/și smirnă în bucate (ciuperci).
Cuptorul, obișnuit.
Ciupercuțele se comportă ca șiște autentice cupe, în care se toarnă prinosul minunat al vinului, yummy-yummi!

Începe, deja, să ne plouă în gură.

Și, în cupele promițătoare, ale ciupercilor, zarzavaturi-crudități-verzituri, care dau/sau întăresc senzația de verde-proaspăt care ne intră în gură. Închipuiți-vă că peste toate acestea inundă efluviul unui Riesling. Neapărat de la Dealu Dorului. Prospețime la pătrat, ehei!
Dar, în același timp, și mineralitate la pătrat. Gust verde emanând, din plin, și din Rieslingul nostru împărătesc.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.