Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
Dacă vă plac evenimentele mai fancy și doriți să vă impresionații prietenii (sau partenerii de afaceri/viitori), atunci aveți posibilitatea de a organiza în București/Ilfov un astfel de eveniment. Aici vă puteți alege brânzeturi, mezeluri și vinuri rafinate. Bufetul și platourile au incluse: brânzeturi românești, internaționale sau mixte, proaspete sau maturate, acompaniate ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
jacob‘s, creek, lillet, jacobs
În plină vară, să ne răcorim cu un vin. Și, apropo de MARILE RELAXĂRI, SĂ NE RELAXĂM cu un vin. Nu oricare, ci unul de calitate. Iar aici aveți de ales între: ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
corteva
et in elada ego, grecia, ammouliani
CEL MAI APROPIAT REFUGIU: GRECIA Ammouliani ne așteaptă, chiar și pe timp de pandemie Cel mai apropiat refugiu, pentru români, de lungul timpului, s-a dovedit Grecia; chiar și pe vremurile când se numea Elada. Așa că ar părea simplu/și firesc, să ne refugiem pe vremurile de vipie și pandemie, la ...
Read More
MALTA TRAVEL
Dacă vă plac evenimentele mai fancy și doriți să vă impresionații prietenii (sau partenerii de afaceri/viitori), atunci aveți posibilitatea de a organiza în București/Ilfov un astfel de eveniment. Aici vă puteți alege brânzeturi, mezeluri și vinuri rafinate. Bufetul și platourile au incluse: brânzeturi românești, internaționale sau mixte, proaspete sau maturate, acompaniate ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Brânzeturi franțuzești fine și vinuri

Pentru ca branzeturile frantuzesti merg mana in mana cu vinul, ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi in privinta acestora. Da, stim ca unii dintre voi, poate, nu le suportati mirosul, dar sunt, credeti-ma, super delicioase. Si pe mine ma dezgusta la inceput crusta aia de la suprafata de culoarea putregaiului, dar cand am mancat din ea mi-am zis imediat ca trebuie sa mai tai inca 2 bucati. Nu cred ca este nevoie sa mai mentionez ca Franta este natiunea cu cea mai mare varietate de branzeturi din toata lumea (cam 250 de sortimente). 

 

SFAT: cand achizitionati branzeuturile din retail acestea trebuie sa aiba pe ambalaj scris sigla AOC, care confirma, de fapt, ca aceasta a fost realizata din lapte provenit din zona specifica acelui sortiment.  Va recomandam Monoprix deoarece au niste preturi mult mai avantajoase.

  • Branzeturile proaspete

Probabil cele mai ok ca miros si gust sunt cele proaspete, nefermentate, care au in mare parte apa si au mai putine grasimi. Mirosul este, de altfel, foarte fin si se mananca tartinate sau cu lingurita, ca iaurtul. Daca vrei ceva ce deja am incercat noi poti incerca Brousse pe un biscuite sarat, alaturi de café au lait.

  • Branzeturile cremoase in crusta naturala

Acestea se consuma in general la sfarsitul unei mese, – ca un fel de desert -, indiferent de ce tip de mancare ai consumat inainte. Cele in crusta naturala sunt produse din lapte de vaca si lasate la maturat pentru 1 luna, de aceea ele par ca ar avea mucegai. Cu toate acestea, cand incepi sa mananci din ele observi ca pe dinauntru sunt albe, cremoase si foarte bune.

  • Branzeturile cremoase fara crusta

Oribil miros, dar absolut oribil – va spun sincer. Totusi, tot aceasta ii confera o personalitate aparte. Francezii il realizeaza sub numele de Chaumes, produsa din lapte crud (cea mai buna). Crusta care se formeaza este eliminata si se lasa la maturat o perioada destul de mare, lucru care-i atribuie un miros “placut” (?!). Epoisses este un alt tip de branza, dar pentru care varecomand sa va pregatiti narile. Consuma-le alaturi de niste biscuiti sarati.

  • Branzeturile presate

Daca ati ajuns pana aici fara sa va tineti de nari cand mancati sus-mentionatele branzeturi, inseaman ca sunteti oficiali trecuti de perioada de training (pregatire). Sunteti gata sa vedeti cum sunt si sortimentele mai putin mirositoare, care, in general, se consuma alaturi de un pahar de vin. Da, este vorba si despre Cheddar , in ciuda faptului ca de-a lungul timpului sortimentul a suferit mai multe transformari/variante, insa cea frantuzeasca, ca sa retineti, nu este prea iute. Un alt exemplu este si Cantal, pe care va sfatuiesc sa o incercati cu un Pinot Noir.

Filed in: lifestyle, Vinuri Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 3774 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.