Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc
vinuri, 1000 de chipuri, zona fintesti, dealumare
Procesul de vinificatie este dedicat revelarii personalitatii varietale a fiecarui soi, in conditiile oferite de zona Fintesti din DealuMare. Vinurile albe sunt obtinute prin fermentarea la rece a musturilor, limpezite in prealabil prin decantare gravitationala, tocmai pentru a retine prospetimea si aromele caracteristice soiului. Toate aceste procese sunt efectuate in ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Una dintre cele mai cunoscute firme din lume, Coca-Cola Hellenic Bottling Company a incheiat un contract strategic de distribuție cu Purcari Wineries pentru 3 branduri din portofoliul producătorului de vinuri (sucursala din Moldova mai exact). Contractul a fost incheiat in asa fel incat sa-si aplice prevederile din prima zi a ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
Evenimentul “Degusta Italia” de pe 20 noiembrie (azi), organizat de către Agenția Italiană de Comerț Exterior sub patronajul Ambasadei Italiei în cadrul programului celei de-a Treia Săptămâni a Bucătăriei Italiene în Lume, vrea sa promoveze în tara noastra produsele italienești de calitate superioara din categoria food&wine. F.A.P.I., Frantoi Artigiani e ...
Read More
MALTA TRAVEL
VINVEST, impreuna cu Asociația de Cultură și Promovarea Vinului VINVEST, va organiza in ziua de marți, pe data de 4 decembrie 2018, la ora 11.00, o conferința de presă ce pregateste evenimentul „Vintest 2018- VIN LA EXPO! Iubesc vinul românesc”. Salonul este dedicat promovării soiurilor românești de vin, cu ocazia Centenarului Marii ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti expodrink.ro

Brânzeturi franțuzești fine și vinuri

Pentru ca branzeturile frantuzesti merg mana in mana cu vinul, ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi in privinta acestora. Da, stim ca unii dintre voi, poate, nu le suportati mirosul, dar sunt, credeti-ma, super delicioase. Si pe mine ma dezgusta la inceput crusta aia de la suprafata de culoarea putregaiului, dar cand am mancat din ea mi-am zis imediat ca trebuie sa mai tai inca 2 bucati. Nu cred ca este nevoie sa mai mentionez ca Franta este natiunea cu cea mai mare varietate de branzeturi din toata lumea (cam 250 de sortimente). 

 

SFAT: cand achizitionati branzeuturile din retail acestea trebuie sa aiba pe ambalaj scris sigla AOC, care confirma, de fapt, ca aceasta a fost realizata din lapte provenit din zona specifica acelui sortiment.  Va recomandam Monoprix deoarece au niste preturi mult mai avantajoase.

  • Branzeturile proaspete

Probabil cele mai ok ca miros si gust sunt cele proaspete, nefermentate, care au in mare parte apa si au mai putine grasimi. Mirosul este, de altfel, foarte fin si se mananca tartinate sau cu lingurita, ca iaurtul. Daca vrei ceva ce deja am incercat noi poti incerca Brousse pe un biscuite sarat, alaturi de café au lait.

  • Branzeturile cremoase in crusta naturala

Acestea se consuma in general la sfarsitul unei mese, – ca un fel de desert -, indiferent de ce tip de mancare ai consumat inainte. Cele in crusta naturala sunt produse din lapte de vaca si lasate la maturat pentru 1 luna, de aceea ele par ca ar avea mucegai. Cu toate acestea, cand incepi sa mananci din ele observi ca pe dinauntru sunt albe, cremoase si foarte bune.

  • Branzeturile cremoase fara crusta

Oribil miros, dar absolut oribil – va spun sincer. Totusi, tot aceasta ii confera o personalitate aparte. Francezii il realizeaza sub numele de Chaumes, produsa din lapte crud (cea mai buna). Crusta care se formeaza este eliminata si se lasa la maturat o perioada destul de mare, lucru care-i atribuie un miros “placut” (?!). Epoisses este un alt tip de branza, dar pentru care varecomand sa va pregatiti narile. Consuma-le alaturi de niste biscuiti sarati.

  • Branzeturile presate

Daca ati ajuns pana aici fara sa va tineti de nari cand mancati sus-mentionatele branzeturi, inseaman ca sunteti oficiali trecuti de perioada de training (pregatire). Sunteti gata sa vedeti cum sunt si sortimentele mai putin mirositoare, care, in general, se consuma alaturi de un pahar de vin. Da, este vorba si despre Cheddar , in ciuda faptului ca de-a lungul timpului sortimentul a suferit mai multe transformari/variante, insa cea frantuzeasca, ca sa retineti, nu este prea iute. Un alt exemplu este si Cantal, pe care va sfatuiesc sa o incercati cu un Pinot Noir.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: lifestyle, Vinuri Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.