Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc
apa aquatique, bere albacher, apa minerala borsec
AQUATIQUE: ATÂT DE PURĂ ÎNCÂT E PENTRU BEBELUȘI! Se poate spune, prntr-o butadă, că, dacă bebelușii ar putea vorbi, ei ar cere, neîndoios, apă AQUATIQUE. dE CE? pENTRU CĂ O APĂ PURĂ, OLIGOMINERALĂ, atât de bună, încât le este indicată/dedicată chiar și lor. ALBACHER, LA RECE Despre bere se spune ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Diageo, care este numarul 1 global pe piaţa de băuturi alcoolice premium, a realizat o tranzactie prin care si-a cedat 19 branduri din fondul său de comert firmei americane Sazerac, contra 550 de milioane de dolari. Obiectul vizat sunt brandurile Diageo, respectiv: Seagram’s VO, Seagram’s 83, Seagram’s Five Star, Myers’s, ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
Evenimentul “Degusta Italia” de pe 20 noiembrie (azi), organizat de către Agenția Italiană de Comerț Exterior sub patronajul Ambasadei Italiei în cadrul programului celei de-a Treia Săptămâni a Bucătăriei Italiene în Lume, vrea sa promoveze în tara noastra produsele italienești de calitate superioara din categoria food&wine. F.A.P.I., Frantoi Artigiani e ...
Read More
MALTA TRAVEL
VINVEST, impreuna cu Asociația de Cultură și Promovarea Vinului VINVEST, va organiza in ziua de marți, pe data de 4 decembrie 2018, la ora 11.00, o conferința de presă ce pregateste evenimentul „Vintest 2018- VIN LA EXPO! Iubesc vinul românesc”. Salonul este dedicat promovării soiurilor românești de vin, cu ocazia Centenarului Marii ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti expodrink.ro

APETIT DE DRĂGĂȘANI!

 

DRAGĂ ȘANIJ

Îți scriu prima epistolă din Oltenia (eterna Terra Nova, cum dzice poetul).

Am fost la Drăgășani într-un tur de orizont asupra localităților apropiate. Ne-au plăcut autenticitatea oamenilor și spiritul veșnic viu, optimist, cât și simțirea curat și definitiv românească a locului. Asta ca și concluzii preliminare. Ce nu ne-a plăcut nu o să spunem.:)

Sau numai vom aminti…

 

Am văzut MUZEUL VINULUI, iar un oraș ca Drăgășaniul trebuie musai să-l aibă. Deocamdată cam auster, dar pe viitor exponatele se vor înmulți și vor atesta (tot mai mult) documentar localitatea, căci vinul stă stâlp de foc și mărturie vie, mai mult ca orice, aici.

  • FIERĂRIȚA CU FUIORUL, PARDON, NICOVALA EI

Am văzut o fierăriță pe viu și casa ei, între meșteșuguri, meșteșug de supraviețuireJ. La CASA FIERARULUI șezum și ne mirarăm, cu cea mai oltenească dintre mirări.

Apoi am fost și la KILOMETRUL ZERO (owner Eugeniu Diaconescu, inginer de profesie, om stilat și spirit preocupat de internet, vânătoare și proprietar de prăjiturele minunate & delicioase, ku kare ne-am delectat).

 

  • CINCI TENORI, UN AVOCAT ȘI-UN PROF DE BIO(LOGIE)!

 

Am fost și la o conferință cu CINCI PRIMARI CÂNTÂND CA ȘI TENORII (și un avocat, în pielea distinsului domn Veronel Rădulescu din Padina).Constantin Drăghici, Carmen Lixandru, care din Amărăști, care din Glăvile, care din Pesceana/Valea Pesceanei, care din Șutești (localitate cu nume șugubăț-predestinat. Care din Râpa Cărămizii/Roiești, care din BURIDAVA sau LUSIDAVA(LUXIDAVA?), CARE DIN Valea Nimoiului (unde oamenii nu-s moi). Purtător de cuvânt, Corneliu-Victor Drăghici.

Cel mai autentic a fost don-profesor de Biologie, care , la 82 de ani, ne-a ținut, uscățiv, piept la beutură, la mâncare și la sporovăială.

Un high-light, alături de KILOMETRUL ZERO, s-a dovedit AVINCIS WINERY. Dar aici poate sunt subiectiv, pentru că iubesc vinurile AVINCIS.

Am văzut și domeniile Cramei ISĂRESCU, dar , din motive misterioase, nu am reușit să intrăm. Ne-am mulțumit să punem reperul pe hartă și să contemplăm domeniul. Mi-am promis să revin. Rămâne un obiectiv pentru altădată/la anul viitor.Dar vinurile isăresciene promit, cu siguranță – și am văzut, în supermarket, că nu sunt chiar ieftine: ceea ce, deja, constituie o poziționare pe piațăJ.

  • AVINCIS, SAU GUSTUL ÎNVINGĂTORILOR

Dar să revenim la AVINCIS. Ca de obicei, printre fruntașe. Acolo, da, am avut ce vedea. DOMNUL DE ROUĂ (în alb) ne-a așteptat. Am gustat din cultura lui Ghislain (domnița sa de rouă era în Columbia, împreună cu kids), am trecut prin focul ROZEURILOR obținute din roșii și ne-am hodinit întru trainic-taninos(&tainic) NEGRU DE DRĂGĂȘANI.

Stalker credincios, dar mai distrat decât PROFESORUL DISTRAT, ne-a fost Forin Albu, cu codiță, fermecător de zăpăcit, ca întotdeaunaJ.

 

Mihail Gălățanu

Alte articole pe aceeasi tema:

 http://www.drinkfood.ro/2016/12/27/breaking-news-iohannis-nu-o-vrea-pe-shhaideh-in-stat/

http://www.drinkfood.ro/2016/12/24/in-sfarsit-e-oficial-ion-iliescu-sub-acuzatie/

http://www.drinkfood.ro/2016/12/23/subventii-solicitarile-pentru-exploatatiile-agricole-sunt-terminate/

http://agricult.ro/2016/12/19/subventii-fermierii-vor-avea-marite-mai-mult-ca-niciodata-subventiile/

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.