Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
Mormantul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu
corteva agriscience, corteva
Cultivatorii de cereale britanici au acum fungicidul Univoq™ pe bază de Inatreq™, o moleculă activă de ultimă generație Corteva Agriscience a anunțat astăzi că Marea Britanie a aprobat omologarea unui produs pe bază de Inatreq™ active. Univoq™ pe bază de Inatreq™ activ, aprobat acum pentru comercializare și utilizare în Marea ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
produse romanesti, cadouri gourmet
Produse exclusiv românești pentru acasă sau cadouri gourmet 🥩 🧀 🍷 ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI 2021: O PRIVIRE DE ANSAMBLU Pentru că anul 2020 nu a fost cel mai fericit an cu putință, cauzele sunt știute/în primul rând, așa-numita criză sanitară, ne pregătim, cu entuziasm/și toate forțele, pentru anul viitor. Am putea, credem să ne luăm revanșa în 2021. O REVANȘĂ care nu numai să ...
Read More
MALTA TRAVEL
În una dintre cele mai mari regiuni vitivinicole din țară va exista un muzeu care va transmite vizitatorilor săi istoria vinului din  România și nu numai. Consiliul Județean Vrancea  a anunțat că are aceste proiect pe lista de realizări până îm 2022. Clădirea unde exista înainte Tribunalul Vrancea, din Focșani, ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Muzeul Vinului din Vrancea finanțat cu 4.5 milioane de euro

În una dintre cele mai mari regiuni vitivinicole din țară va exista un muzeu care va transmite vizitatorilor săi istoria vinului din  România și nu numai. Consiliul Județean Vrancea  a anunțat că are aceste proiect pe lista de realizări până îm 2022. Clădirea unde exista înainte Tribunalul Vrancea, din Focșani, va găzdui muzeul și tot aici se dorește să se organizeze cât mai multe degustări de vinuri.

Fosta clădire a Tribunalului Vrancea, trecută din proprietatea publică a statului în cea a Consiliului Judeţean, este reabilitată în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Amenajarea muzeului va cheltui 4,5 milioane de euro și s-ar putea termina până în 2022.

Vrancea are cea mai mare suprafață cultivată cu viță de vie din țară, precum și cei mai mulți angajați în acest sector. Suprafaţa viticolă a României ajunge undeva la 180.000 de hectare, iar doar în Vrancea există 22.000 de hectare cu viţă-de-vie nobilă, adică undeva peste 13% din suprafaţa viticolă a ţării. Aproximativ 80.000 de vrânceni sunt angajați în domeniul vitivinicol.

Clădirea fostului Tribunal  este deocamdată la capitolul renovare, întrucât ultima oară primise gradul I seismic, cu probleme de structură serioase. Se dresc importante lucrări de reparaţii structurale, lucrări de consolidare și intervenţii la şarpantă prin modificarea elementelor structurale nerezistente cu unele noi, de ultimă generație.

Tot cu această ocazie, se dorește refacea elementelor decorative ale faţadelor prin operaţiuni de curăţire, reîntregire, consolidare şi aplicarea de tratamente de protecţie şi conservare. Vor fi scoase elementele structurale ridicate neprofesionist şi se vor asigura echipamentele tehnologice/dotările necesare pentru funcţionarea clădirii.

Valoarea proiectului ajunge la 21,4 milioane de lei (aproximativ 4,5 milioane de euro), iar cofinanţarea eligibilă a beneficiarului trece ușor de 400.000 de lei.

Toate aceste lucrări vor fi realizate de diverse companii, care în 30 de luni trebuie să termine lucrarea la final. Acestea sunt: Asocierea PIF&LMS Company SRL, SC NS Consart’ 96 SRL, SC Dedal Bahamat SRL, SC SPA Inovations SRL.

Se dorește organizarea de activităţi culturale locale, regionale şi internaţionale şi va iniţializa şi desfăşura proiecte şi programe culturale în sectorul educaţiei permanente şi a culturii tradiţionale, conform declarațiilor oferite de oficialii din Consiliul Judeţean Vrancea.

“Stadiul lucrărilor a ajuns la 30%, prin urmare ne încadrăm în timp. Avem o problemă pe care o vom rezolva printr-o şedinţă a Consiliului Judeţean, în sensul că atunci când s-a făcut predarea-primirea între Ministerul Justiţiei, care a deţinut clădirea şi Consiliul Judeţean s-a uitat să se transfere şi garajele. În aceste garaje va fi amplasă centrala termică a clădirii”, a spus Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Filed in: Evenimente, Vinuri Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2021 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.