Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
Mormantul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu
chardonnay, jacob’s creek, lillet
CHARDONNAY DE LA JACOB’S CREEK Deși acreditat ca un soi cu noblețe franțuzească, CHARDONNAY și-a găsit în Lumea Nouă – ne gândim acum la continentul numit Australia, un loc minunat pentru finețea și vigoarea sa, la JACOS-S CREEK. LILLET LILLET denumește o casă fondată în 1872, deci – ca vechime  ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Prolectus
produse romanesti, cadouri gourmet
Produse exclusiv românești pentru acasă sau cadouri gourmet 🥩 🧀 🍷 ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
cazare in ammouliani, cazare ammouliani
CUM sunt cazările în insula Ammouliani, aproape de locul sfânt al Muntelui Athos? Minunate, la fel ca în toată Grecia. Vă prezentăm, acum, câteva, care să le țineți minte pentru sezonul care apropie cu o viteză uimitoare spre vertiginoasă. STUDIOURILE PHILIPS Cazare beneficiind de acreditare EOT). Proprietara are trei fete, ...
Read More
MALTA TRAVEL
În una dintre cele mai mari regiuni vitivinicole din țară va exista un muzeu care va transmite vizitatorilor săi istoria vinului din  România și nu numai. Consiliul Județean Vrancea  a anunțat că are aceste proiect pe lista de realizări până îm 2022. Clădirea unde exista înainte Tribunalul Vrancea, din Focșani, ...
Read More

Beneficiile vinului roșu. Cât ai voie să bei și de ce

Sunt multe discuții cu privire la beneficiile vinului roșu, iar dacă această licoare este băută cu măsură atunci sănătatea noastră are de câștigat. La polul opus, abuzul, nu doar în cazul vinului ci de orice băutură alcoolică, aduce cu sine multe probleme de sănătate. Oricum, cercetătorii sugerează că 1-2 pahare de vin roșu pe zi ne oferă beneficii nebănuite.

După cum se știe, vinul roșu este una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice de pe planetă. Iar dacă este băut cu moderație, ne poate furniza ceva mai mult decât o mică relaxare. Însă e bine de reținut că niciun fel de băutură nu poate înlocui avantajele exercițiilor fizice zilnice sau cele ale unei diete bine echilibrate.

Care sunt beneficiile vinului roșu
În primul rând, consumată cu moderație, licoarea bahică reduce riscul mortalității. Cercetătorii sunt de părere că un aport zilnic moderat de vin roșu (22-32 g de alcool) are un efect protector împotriva tuturor cauzelor de deces. Mai mult, această băutură reduce efectul negativ al fumatului asupra endoteliului (stratul de celule care alcătuiesc o veritabilă căptușeală pentru vasele limfatice, de sânge și inimă).

De asemenea, vinul roșu conține melatonină, iar aceasta ajută la reglarea ceasului biologic. Așadar, consumul unui pahar de vin roșu înainte de culcare poate fi benefic pentru somn. Melatonina este de asemenea, un antioxidant, ceea ce înseamnă că are proprietăți anti-îmbătrânire și anticangerigene.

Nu în ultimul rând, resveratrolul este dovedit a fi un protector eficient împotriva bolii Alzheimer și a demenței. Iar consumul moderat de vin reduce riscul anumitor tipuri de cancer, dar poate preveni debutul și progresia aterosclerozei (rigidizarea arterelor). Totodată, resveratrolul are proprietăți antiinflamatorii, ceea ce ajută la menținerea sănătății fizice generale.

Un pahar de vin roșu pe zi – mit sau adevar?
S-au făcut multe studii în acest sens iar beneficiile consumului de vin roșu sunt reale. Conține antioxidanți benefici pentru sănătatea tenului, cu efect real anti-îmbătrânire. Ba chiar contribuie la creșterea colesterolului bun (HDL) și are proprietăți antiinflamatorii. De asemenea, persoanele care consumă un pahar pe zi cu vin roșu manifestă cu 44% mai puține răceli decât cei care nu consumă vin.

Totodată, un pahar cu vin roșu servit în timpul mesei scad presiunea arterială la persoanele afectate de hipertensiune. Consumul moderat și regulat de vin roșu reduce cu 30% riscul de boli de inimă. Potasiul din vin ajută la reglarea ritmului cardiac și are un rol important în reglarea nivelului de zahăr în sânge și în producerea de energie. Însă cele mai importante motive pentru consumul vinului rămân îmbunătățirea digestiei, stimularea apetitului și reducerea anxietății.

Beneficiile și efectele vinului roșu pentru bărbați
Unele studii arată că vinul de culoarea roșie este cel mai vechi afrodisiac. Însă adevărul este că vinul nu este neapărat un afrodisiac ci mai mult te ajută să scapi de inhibiții. Bărbații care consumă vin roșu moderat au un metabolism mai bun, iar corpul lor prezintă semne de îmbătrânire mai târziu decât în cazul celor care nu beau deloc vin.

Totodată, demența senilă apare mai rar în rândul celor care consumă cu moderație vin roșu zilnic, doză recomandată fiind aproximativ 300 ml. Acesta trebuie consumat de obicei după masă pentru că alcoolul să nu fie absorbit cu totul în sânge.

Vinul roșu și tensiunea
Probabil cel mai răspândit mit fals este cel care spune că vinul roşu creşte tensiunea. Însă lucrurile stau chiar invers. Specialiştii spun că vinul roşu nu creşte tensiunea dacă este băut cu măsură. Resveratrolul din vin previne întărirea şi îngroşarea vaselor de sânge, reglează fluxul sanguin şi previne agregarea parchetară.

De asemenea, previne moartea celulelor neuronale şi reduce astfel riscul unor afecţiuni neurodegenerative precum Alzheimer, Hungtington și Parkinson. Mai mult, resveratrolul este un protector cardiovascular eficient, care reduce fibrozarea miocardului și a valvelor cardiace.

Așadar, beneficiile vinului roșu pentru organism sunt multiple dacă este consumat regulat și cu moderație.

Filed in: Vinuri Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 4992 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.