Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
REVINO Bucharest Wine Show ne-a transmit tuturor iubitorilor de vin un mesaj! Un anunț care, de altfel, este firesc, venind în contextul pandemiei care a cuprins cu repeziciune România și, mai ales, Bucureștiul. Cum multe activități economice și nu numai au fost suspendate, din nefericire, și REVINO și-a amânat evenimentul! ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Karathane™ Gold 350 EC- protecție sigură împotriva făinării la vița de vie și castraveți Fainarea vitei de vie produsa de agentul patogen Uncinula necator a fost observata prima data in tara noastra in anul 1851 iar de atunci s-a extins continuu ajungand astazi sa fie prezenta in orice plantatie de ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
corteva
malta, capitala valletta, satul marsaxlokk, insula gozo, orasul mdina
Sunt locuri de care doar îți amintești și locuri de care te îndrăgostești în călătoriile tale, iar Malta, frumoasa Insulă de miere din Mediterana face parte dintre cele care îți cuceresc inima pentru totdeauna și te face să-ți dorești să mai revii o dată și încă o dată. Vinovate pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
REVINO Bucharest Wine Show ne-a transmit tuturor iubitorilor de vin un mesaj! Un anunț care, de altfel, este firesc, venind în contextul pandemiei care a cuprins cu repeziciune România și, mai ales, Bucureștiul. Cum multe activități economice și nu numai au fost suspendate, din nefericire, și REVINO și-a amânat evenimentul! ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

4 cești de cafea pe zi reduc riscul de diabet

Dacă bei 4 cești de cafea în fiecare zi, ai șanse mai puține de a face diabet zaharat! Diabetul de tip 2 este unul dintre cele mai des întâlnite boli astăzi, peste 20 de ani se aproximează că mai mult de jumătate din populația româniei va avea diabet. 

Totodată, această obișnuință ar putea scădea hipertensiune arterială, după cum arată rezultatele unui studiu organizat de oamenii de știință spanioli și italieni.

O echipă de oameni de cercetători din cadrul universităţilor din Navarra, Spania, şi Catania, Italia, a concluzionat că există o ”asociere între consumul de cafea şi o reducere a riscului de diabet de tip doi”.

În același timp, s-a constat următorul fapt:”consumul de cafea pe termen lung este asociat cu un risc redus de hipertensiune arterială”.

Cu toate acestea, este foarte important de precizat că tot ceea ce este peste 4 căni de cafea nu mai este benefic.

Deci, raportul vorbește strict despre un consum moderat de cafea, atât în cazul cofeinei cât şi în cazul decofeinizatei, lucru care ar putea avea ca rezultat un redus un risc scăzut de sindrom metabolic.

Sindromul metabolic se referă la mai multe boli care se manifestă (de cele mai multe ori) împreună şi cresc șansele de a dezvolta diabet, accident vascular cerebral şi afecțiuni de inimă. Potrivit statisticilor, în medie, un adult din patru suferă de această boală, datele fiind emise de Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) ca fiind ”deosebit de periculos”.

Din sindromul metabolic fac parte obezitatea, hipertensiunea arterială, nivelul ridicat de trigliceride, nivelurile scăzut de colesterol HDL şi rezistenţă la insulină.

Raportul mai arată și existența unei legături dintre consumul de cafea şi un risc redus de obezitate, legătură care este ”mai puţin clară”.

Un profesor asistent de la Universitatea din Catania, Giuseppe Grosso, care este autor al studiului, sugerează că polifenolii din cafea ar putea fi responsabili de numeroasele beneficii oferite de acest aliment, mai ales în privința acizilor fenolici şi flavonoidelor.

Deși independent, studiul a fost organizat la inițiativa Institutului pentru Informaţii Ştiinţifice despre Cafea, din care fac parte 6 mari firme producătoare de cafea ale europei: Illycaffe, Jacobs Douwe Egberts, Lavazza, Nestle, Paulig şi Tchibo.

Filed in: Analiză, lifestyle, studii Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2020 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.