Borsec-Romaqua Group Borsec
google ads safety report
În 2024, Google a eliminat peste 5,1 miliarde de reclame înşelătoare și a blocat difuzarea sau a restricționat difuzarea de reclame pe mai mult de 1,3 miliarde de pagini. Google face public Google Ads Safety Report 2024, raportul său anual privind siguranța în publicitatea online, care evidențiază progresele realizate de ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Prolectus
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
Havana Club Romania
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
USAMV BUCUREȘTI: Toamna horticolă universitară În campusul USAMV București, s-a deschis, oficial, TOAMNA. Da. Anotimpul. Adică, mai clar: s-a dat drumul la toamnă, nene. Asta a început firește, luni 3 octombrie, acum vreo două-trei săptămâni, o dată cu debutul anului universitar. Dar a început, în egală măsură, și TOAMNA HORTICOLĂ UNIVERSITARĂ, ...
Read More

4 cești de cafea pe zi reduc riscul de diabet

Dacă bei 4 cești de cafea în fiecare zi, ai șanse mai puține de a face diabet zaharat! Diabetul de tip 2 este unul dintre cele mai des întâlnite boli astăzi, peste 20 de ani se aproximează că mai mult de jumătate din populația româniei va avea diabet. 

Totodată, această obișnuință ar putea scădea hipertensiune arterială, după cum arată rezultatele unui studiu organizat de oamenii de știință spanioli și italieni.

O echipă de oameni de cercetători din cadrul universităţilor din Navarra, Spania, şi Catania, Italia, a concluzionat că există o ”asociere între consumul de cafea şi o reducere a riscului de diabet de tip doi”.

În același timp, s-a constat următorul fapt:”consumul de cafea pe termen lung este asociat cu un risc redus de hipertensiune arterială”.

Cu toate acestea, este foarte important de precizat că tot ceea ce este peste 4 căni de cafea nu mai este benefic.

Deci, raportul vorbește strict despre un consum moderat de cafea, atât în cazul cofeinei cât şi în cazul decofeinizatei, lucru care ar putea avea ca rezultat un redus un risc scăzut de sindrom metabolic.

Sindromul metabolic se referă la mai multe boli care se manifestă (de cele mai multe ori) împreună şi cresc șansele de a dezvolta diabet, accident vascular cerebral şi afecțiuni de inimă. Potrivit statisticilor, în medie, un adult din patru suferă de această boală, datele fiind emise de Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) ca fiind ”deosebit de periculos”.

Din sindromul metabolic fac parte obezitatea, hipertensiunea arterială, nivelul ridicat de trigliceride, nivelurile scăzut de colesterol HDL şi rezistenţă la insulină.

Raportul mai arată și existența unei legături dintre consumul de cafea şi un risc redus de obezitate, legătură care este ”mai puţin clară”.

Un profesor asistent de la Universitatea din Catania, Giuseppe Grosso, care este autor al studiului, sugerează că polifenolii din cafea ar putea fi responsabili de numeroasele beneficii oferite de acest aliment, mai ales în privința acizilor fenolici şi flavonoidelor.

Deși independent, studiul a fost organizat la inițiativa Institutului pentru Informaţii Ştiinţifice despre Cafea, din care fac parte 6 mari firme producătoare de cafea ale europei: Illycaffe, Jacobs Douwe Egberts, Lavazza, Nestle, Paulig şi Tchibo.

Filed in: Analiză, lifestyle, studii Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2025 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.