Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc
vinuri, 1000 de chipuri, zona fintesti, dealumare
Procesul de vinificatie este dedicat revelarii personalitatii varietale a fiecarui soi, in conditiile oferite de zona Fintesti din DealuMare. Vinurile albe sunt obtinute prin fermentarea la rece a musturilor, limpezite in prealabil prin decantare gravitationala, tocmai pentru a retine prospetimea si aromele caracteristice soiului. Toate aceste procese sunt efectuate in ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Una dintre cele mai cunoscute firme din lume, Coca-Cola Hellenic Bottling Company a incheiat un contract strategic de distribuție cu Purcari Wineries pentru 3 branduri din portofoliul producătorului de vinuri (sucursala din Moldova mai exact). Contractul a fost incheiat in asa fel incat sa-si aplice prevederile din prima zi a ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
Evenimentul “Degusta Italia” de pe 20 noiembrie (azi), organizat de către Agenția Italiană de Comerț Exterior sub patronajul Ambasadei Italiei în cadrul programului celei de-a Treia Săptămâni a Bucătăriei Italiene în Lume, vrea sa promoveze în tara noastra produsele italienești de calitate superioara din categoria food&wine. F.A.P.I., Frantoi Artigiani e ...
Read More
MALTA TRAVEL
VINVEST, impreuna cu Asociația de Cultură și Promovarea Vinului VINVEST, va organiza in ziua de marți, pe data de 4 decembrie 2018, la ora 11.00, o conferința de presă ce pregateste evenimentul „Vintest 2018- VIN LA EXPO! Iubesc vinul românesc”. Salonul este dedicat promovării soiurilor românești de vin, cu ocazia Centenarului Marii ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti expodrink.ro

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție

sda

 

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție dă startul celei de-a patra serii de burse și alocă 150.000 lei pentru cercetare

 

 

Bucureşti, 5 noiembrie 2013: Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție ajunge la cea de-a patra serie de burse alocate cercetării din România și anunță începerea perioadei de depunere a proiectelor pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sănătății. Perioada de depunere a lucrărilor este 1 noiembrie 2014 – 31 ianuarie 2015, iar bugetul maxim pus la dispoziția cercetătorilor români este de 150.000 lei.

 

Cea de-a patra serie de burse acordate de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție urmează succesului internațional obținut de cel mai recent studiu realizat sub egida Centrului. Astfel, studiul care a demonstrat că un consum moderat de bere nu influențează cei mai relevanți indicatori somatici pentru statusul ponderal (indicele de masă corporală, circumferința abdominală sau raportul talie/șold), și care a fost coordonat de către Dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a obținut aprecierea cercetătorilor internaționali și a presei de profil din întreaga lume, în urma prezentării în cadrul Simpozionului Beer&Health care a avut loc pe 30 septembrie, la Bruxelles.

 

La fel ca la edițiile precedente, demersul Centrului de Studii se adresează cercetătorilor din întreaga țară. Astfel, caravana Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie va poposi în această toamnă în trei centre universitare de anvergură – Târgu Mureș, Timișoara și Iași -, pentru a discuta direct cu tinerii cercetători.

 

“Ma bucur că am ajuns la cea de-a patra ediție a burselor acordate de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutritie. Este un proiect în care atât eu, cât și colegii mei credem foarte mult. Dacă anul trecut am reușit să facem publice rezultatele primului studiu de profil, realizat de către o tânără cercetătoare din Iași, iată că acum am mers și mai departe, către foruri internaționale, cu cel de-al doilea studiu original al Centrului. Interesul acordat muncii noastre nu poate decât să ne onoreze și să ne dea o încredere și mai mare să continuăm”, a declarat Dr. Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

 

Perioada de depunere a aplicaţiilor pentru obţinerea burselor este: 1 noiembrie 2014 – 31 ianuarie 2015, evaluarea proiectelor urmând să aibă loc până la finalul lunii februarie 2015. Mai multe detalii legate de criteriile de eligibilitate, dar și de modalitățile de înscriere pot fi găsite pe site-ul Centrului de Bere, Sănătate și Nutriție – http://www.beresanatatenutritie.ro/. Proiectele trebuie depuse în variantă electronică, pe e-mail, la adresa: centru@beresanatatenutritie.ro. Comitetul de evaluare va fi alcătuit din specialiști care aparțin domeniilor: tehnologie alimentară, nutriție, medicină, cercetare.

 

Până în prezent, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutritie au fost finalizate două proiecte de cercetare: Rolul consumului moderat de bere asupra memoriei autobiografice investigat cu ajutorul neuroimagisticii (coordonat de către Monica Diana Bercea, doctorand în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași – 2013) și Parametrii somatici caracteristici statusului ponderal și consumul de bere în România (coordonat de către Dr. Corina Zugravu, medic primar în Nutriție și Igiena Alimentelor – 2014).

 

Bursele de cercetare oferite de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție sunt adresate studenților aflați în an terminal la orice specializare de natură științifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiție fiind ca aceştia să aparțină unor centre de învățamânt superior sau centre de cercetare din România. Studenţii la medicină pot aplica începând cu anul patru. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparţină unei instituţii de învăţământ superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puţin asistent universitar sau cercetător ştiinţific.

 

Inițiativa înființării Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție aparține unor reprezentanți ai mediilor universitare, medicale și de cercetare de la noi din țară. Membrii fondatori fiind: Dr. Corina – Aurelia Zugravu, Lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului, Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar General, şi Dr. Mihaela Begea, Doctor în Știinţe Inginereşti. Proiectul a fost lansat oficial în luna martie 2012 și are drept obiectiv principal investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman, prin derularea de studii științifice şi diseminarea informaţiilor în rândul comunității medicale și a publicului larg.

 

Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

 

Infiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.

 

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul va finanţa anual studii de cercetare în domeniu, sub forma de burse acordate studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă. Toate detaliile privind structura şi componenţa Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie pot fi găsite la adresa: www.beresanatatenutritie.ro.

Membrii fondatori

Corina Aurelia Zugravu, Preşedinte, Doctor în Știinţe Medicale, este lector universitar în cadrul Facultății de Medicină Generală și Farmacie „Dr. Carol Davila” Bucureşti şi medic primar în Nutriţie și Igiena Alimentaţiei. Activitatea sa ştiinţifică şi de cercetare s-a concretizat de-a lungul timpului în cinci volume de specialitate şi în peste 100 de articole şi studii publicate.

 

Alin Popescu, Secretar General, este absolvent al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Dr. Carol Davila” Bucureşti (promoţia 2000) și este în prezent medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie. Este dublu licenţiat în chimie – fizică (1997) şi psiho-sociologie (2003), iar de peste şapte ani colaborează cu F.R. Rugby, fiind şi lector al Academiei Române de Rugby, din 2004 până în prezent.

 

Mihaela Begea este Doctor în Știinţe Inginereşti, asbolventă a Universităţii din Galaţi, Facultatea de Industrii Alimentare şi Tehnică Piscicolă, în prezent fiind cercetător ştiinţific gradul I în cadrul ICA Research & Development. Este autor şi coautor al unor cărţi de specialitate în domeniul malţului şi berii şi a numeroase articole publicate în reviste de specialitate din industria alimentară sau prezentate în cadrul unor manifestări internaţionale în domeniu, despre tehnologii şi biotehnologii alimentare, calitate şi siguranţă alimentară, standardizare.

 

Comitetul de evaluare:

Având ca principală atribuţie evaluarea proiectelor de cercetare depuse pe adresa Centrului de Studii, Comitetul de evaluare are în componenţa sa şase profesionişti cu competenţe relevante în domeniu. Astfel, celor trei membri fondatori care şi-au asumat şi activităţi de evaluare a proiectelor li s-au alăturat: :

 

Anca Nicolau, inginer  în tehnologii alimentare, este absolventă a Facultăţii de Tehnologia şi Chimia Produselor Alimentare din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” Galaţi şi deţine titlul de Doctor în Biotehnologie. În prezent, este Profesor în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, în cadrul Universităţii “Dunărea de Jos”, Galaţi.

 

Ileana Prejbeanu, absolventă a Facultăţii de Medicină, Universitatea din Craiova, este Profesor universitar în cadrul aceleiaşi Facultăţi. Deţine titlul de “Doctor în medicină” conferit de către UMF din Craiova în anul 2001 şi este medic primar Igienă (Igiena alimentaţiei şi nutriţiei).

 

Cristina Predescu, absolventă a Institutului de Medicină Timişoara, Facultatea de Medicină Generală, şi a Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, are titlul de Doctor în Știinţe Medicale. În prezent, este Conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara.

 

Comitetul ştiinţific:

Având rolul de a  completa şi valida competenţele Centrului de Studii, Comitetul ştiinţific este un organism în continuă formare, reprezentanţi ai comunităţii medicale şi universitare fiind invitaţi să susţină acest demers. În prezent, componenţa Comitetului ştiinţific este următoarea:

 

Prof. univ. Dr. Sebastian Dumitrache, specializat în Igiena Alimentaţiei şi Nutriţiei

Academician Constantin Bălăceanu-Stolnici, medic neurolog

Prof. Univ. Dr. Ion Bruckner, medic cardiolog

 

 

Pentru mai multe informatii:

Lidia Pitulea, The Public Advisors                                                                                                           

Telefon: 0733 300 777

E-mail: lidia.pitulea@publicadvisors.ro

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: BERE, Sanatate Tags: , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2018 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.