Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc
Foarte usor! Conteaza, in primul rand, daca doriti sa cumparati un vin PENTRU consum sau PENTRU delectare! Sa stiti ca e o mare diferenta, atat de pret, cat si de calitate (logic). Apoi, depinde si IN CE MOMEMENT dorim sa-l deschidem, precum şi de CU CINE esti la masa. „Producătorii ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
Diageo, care este numarul 1 global pe piaţa de băuturi alcoolice premium, a realizat o tranzactie prin care si-a cedat 19 branduri din fondul său de comert firmei americane Sazerac, contra 550 de milioane de dolari. Obiectul vizat sunt brandurile Diageo, respectiv: Seagram’s VO, Seagram’s 83, Seagram’s Five Star, Myers’s, ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
Evenimentul “Degusta Italia” de pe 20 noiembrie (azi), organizat de către Agenția Italiană de Comerț Exterior sub patronajul Ambasadei Italiei în cadrul programului celei de-a Treia Săptămâni a Bucătăriei Italiene în Lume, vrea sa promoveze în tara noastra produsele italienești de calitate superioara din categoria food&wine. F.A.P.I., Frantoi Artigiani e ...
Read More
MALTA TRAVEL
VINVEST, impreuna cu Asociația de Cultură și Promovarea Vinului VINVEST, va organiza in ziua de marți, pe data de 4 decembrie 2018, la ora 11.00, o conferința de presă ce pregateste evenimentul „Vintest 2018- VIN LA EXPO! Iubesc vinul românesc”. Salonul este dedicat promovării soiurilor românești de vin, cu ocazia Centenarului Marii ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti expodrink.ro

Cum să nu mai cumperi vinuri proaste!

Am mai prezentat si in alte randuri metode prin care puteti verifica daca un vin este bun sau nu, respectiv daca este de calitate, ori nu este. Iata, deci, ca topwines.ro revine cu alte idei, mai usoare si mai eficiente in detectarea “falselor” printre vinuri.

Desigur ca toti vrem sa avem ceva de calitate, bun si sa fie recunoscut astfel de catre consumatori, de aceea, sint multi producatori care se folosesc de tot felul de smecherii pentru a crea aceasta aparenta a calitatii.  Exemplu: vinurile preparate din pulbere, vinurile uleioase (au mai multa glicerina, uitati-va pe eticheta), vinurile alcalinizate (cu aditivi alcalini), amestecurile vinicole cu adaos de coloranti.

Uitati-va intotdeauna pe contraeticheta pentru a fi sigur de ce cumparati.

  • Sticla

Desi nu este o conditie obligatoriu pentru ceva de calitate, totusi am sa-l trec aici, dat fiind ca, in majoritatea cazurilor, un vin bun trebuie sa fie la sticla, nu bag in box sau altceva (exceptie face cel preparat din pulbere).

  • Eticheta

Sa fie fara defecte, asta e conditia principala, fara margini dezlipite, inscriptii incerte si urme de lipici.

Data producerii trebuie sa fie asezata separat de informatiile principale de pe eticheta. Toate caracterele sa se vada clar, nu blurat. Faceti si corespondenta dintre aceasta si dop, cele doua trebuind sa aiba aceleasi caractere.

  • Dopul

In general vinurile bune nu au dopuri de plastic, desi exista si unii producatori care combina: cele de platisc cu cele de pluta, iarasi nu e prea bine. Intotdeauna trebuie sa fie un dop de pluta, este primul semn al unui vin bun. E adevarat ca de asta nu va puteti da in seama in magazin cand luati vinul, dar dupa, cand il deschideti, stiti daca data viitoare sa mai cumparati unul de acest gen sau nu.

De aseemnea, dopul nu trebuie sa se sfarame sub presiunea tirbusonului.

  • Glicerina va ajuta sa stiti daca vinul e facut sau nu din pulbere. Tot ce trebuie sa faceti e sa mai puneti 2 picaturi de glicerina. Daca e natural glicerina se va duce direct la fund (vinul) si isi va pastra culoarea. Daca glicerina se schimba in galben sau rosu, atunci vinul e facut din pulbere clar.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 9269 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.