Borsec-Romaqua Group Borsec
le manoir, vinuri franțuzești, arta gastronomiei
București, 14 mai 2025 Joi, 15 mai, Le Manoir propune publicului o dublă incursiune în universul vinurilor de prestigiu prin două evenimente speciale găzduite la Le Bistrot Français, în cadrul Club Epicurian – conceptul de club privat dedicat experiențelor gastronomice memorabile. De la un prânz cu aer provensal, în compania ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Prolectus
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
Havana Club Romania
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
elada, eterna and fascinanta, ammouliani, grecia
EUROSEJUR/GRECIA/Ammouliani: SUNRISE VILLAS La noutățile sezonului, trecem aceste vile! Noutățile sezonului! SUNRISE VILLAS! Ele sunt niște vile de pe înălțimi, scăldate în soare de pe promontoriu. Din insula grecească Ammouliani. Le vizitaserăm cu ani în urmă, dar PE ATUNCI atunci erau în construcție! La această oră, ele sunt zâmbitoare, pe ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
USAMV BUCUREȘTI: Toamna horticolă universitară În campusul USAMV București, s-a deschis, oficial, TOAMNA. Da. Anotimpul. Adică, mai clar: s-a dat drumul la toamnă, nene. Asta a început firește, luni 3 octombrie, acum vreo două-trei săptămâni, o dată cu debutul anului universitar. Dar a început, în egală măsură, și TOAMNA HORTICOLĂ UNIVERSITARĂ, ...
Read More

De ce un vin bun se bea numai cu pahare potrivite!

Ati baut un vin pe care cineva vi l-a recomandat drept o sticla de vin de calitate, si totusi nu ti s-a parut nimic special in legatura cu…el? Nimic mai simplu atunci! Asta pentru ca probabil nu ai baut din paharul potrivit, ori, pentru ca recomandarea nu a fost atat de buna! Dar hai sa mergem pe prima varianta, pentru ca daca da, atunci nu e bine, trebuie sa beti vinul dintr-un pahar potrivit, nu au fost facute degeaba, au si ele sensul lor!  Hai sa va spunem de ce, daca doriti sa ne urmati in acest articol, chiar e important. Unul dintre primele aspecte ale unui pahar de calitate (pentru ca trebuie sa cumperi si unul bun) e sa-i incerci auzul; loveste-l putin cu degetul, da-i un bobarnac si apropie-ti urechea, iar daca se va auzi un sunet, atunci e de calitate! Apropo, ca o chestie asa, stiti de ce se ciocnesc paharele inainte de a se bea licoarea magica din ele? Pentru ca  se spume ca atunci cand degusti un vin toate simturile, adica gustul, mirosul, vazul se deschid pentru a fi multumite. Insa, unde este auzul? E, tocmai pentru asta se ciocnesc paharele, pentru ca acel sunet dat de ele sa aiba loc, iar acel sunet trebuie sa fie unul bun!

Paharele recomandate pentru cel alb provin in general (si original) din zona Rinului, Franta. Problema principala la vinurile albe e ca uneori buchetul lor nu este atat de puternic, iar de aceea, trebuie sa fie pentru ele niste pahare drepte, poate chiar si cu gatul mai stramt (denumita lalea). De asemenea, astfel de pahare de vin alb sunt mai mici ca volum, pentru ca vinul trebuie sa fie rece si drept urmare trebuie baut mai repede. O treime din pahar trebuie sa fie umpluta, drept degustare.

Paharele recomandate pentru cel rosu sunt exact pe dos, ele vor mai mult aer, deci sunt mai adanci si mai largi. Mai pe scurt, totul e facut pentru ca vinul sa stea in pahar. Asta si pentru ca in timpul fermentarii vinului rosu, acesta capata oxigen si, astfel, reuseste sa aiba o aroma mai puternica, mai buna. De aceea sunt acele forme de la inceput spuse, in plus, mai adaugam ca intotdeauna acestea sunt cu picior inalt. Forma sferica pe care o are acest tip de pahar trebuie sa fie umplut tot, deci doar fundul ei.

De aceea, noi recomandam sa cumparati unul daca nu aveti, uitati aici si un site numai bun de pe care sa cumparati! CLICK AICI

Sunt 11 tipuri de pahare in total, din care aveti de ales:

1.Pahar de apa
2. Pahar de vin alb
3. Pahar de vin rosu
4. Pahar de Sherry
5. Pahar de tuica
6. Pahar de lichior
7. Pahar de sampanie (cupa)
8. Pahar de sampanie (flûte)
9. Pahar de bere
10. Pahar de coniac
11. Pahar de whisky (tumbler)

Alte articole pe aceeasi tema:

https://topwines.ro/vinvest-2017-simfonia-paharelor-de-vin-inchinate-de-vizitatori/

https://topwines.ro/4-mari-medalii-de-aur-castigate-la-vinvest/

https://topwines.ro/cum-poti-castiga-usor-cazare-la-cel-mai-cunoscut-hotel-de-wellness-mergand-la-vinvest/

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 9851 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.