Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
Fulminantul turneu “This House Is Not For Sale” (un adevarat succes de casa) isi deschide portile pentru Europa incepand cu 31 mai, show-ul din Romania de pe data de 22 iulie, din Piata Constitutiei, fiind cel care inchide, in mod spectaculos, lista concertelor de pe continentul european! “In 2011, Jon ...
Citește mai mult
corteva Prolectus FGCR
GoodWine sarbatoreste 10 ani de existenta, asa ca fii si tu prezent in intervalul 5 - 7 aprile 2019! In 2019 cunoscutul targ de vinuri GoodWine aniverseaza 10 de ani de la primul sau eveniment! 10 ani de GoodWine inseamna mai multe: inseamna construirea unei reputatii in industria viti-vinicolă, precum ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
Sărbători de Paști in Grecia: Ziua 1 – 26.04 BUCUREȘTI – SALONIC Întâlnire la ora 21.00 în parcarea de la Piața Victoriei, plecare spre Grecia pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata. Ziua 2 – 27.04 SALONIC – AMMOULIANI Sosim dimineața la Salonic, tur pietonal in cel de-al ...
Read More
MALTA TRAVEL
Fulminantul turneu “This House Is Not For Sale” (un adevarat succes de casa) isi deschide portile pentru Europa incepand cu 31 mai, show-ul din Romania de pe data de 22 iulie, din Piata Constitutiei, fiind cel care inchide, in mod spectaculos, lista concertelor de pe continentul european! “In 2011, Jon ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti expodrink.ro

Evoluția pieței vinurilor în 2018. În retail, vânzările cresc!

Cramele de vin au avut majorari semnificative la capitolul venituri in anul 2018, unele au atins chiar si frumosul double digit, in raport cu anul anterior. Cele mai mari vanzari le inregistreaza producatorii de vin in perioada sarbatorilor, de ajun sau inaintea ajunului, motiv pentru care acestea reprezinta 60% din vânzările anuale pe unele domenii din piață, anul acesta nefiind o exceptie, mai ales in urma cresterilor salariilor, precum și a evolutiei companiilor in a crea o oferta cat mai mare si diversa pentru consumatori.

“Finalul anului se anunță a fi în concordanță cu așteptările de creștere de peste 20% față de ultimul trimestru din 2017, iar în acest moment avem în portofoliu branduri care-și consolidează poziția în piață. Spre exemplu, Beciul Domnesc este în focus pentru noi, aflându-se acum într-o campanie integrată de comunicare”, declara Gianina-Virginia Rusu, directorul financiar al Vincon România, una dintre cele mai importante crame din domeniu.
Totodata, si Ciprian Roșca, directorul comercial al producătorului Cramele Recaș, si-a exprimat punctul de vedere, declarand ca firma si-a indeplinit scopul pe anul acesta, la sfarsitul lui 2017 inregistrand un avans de aproximativ 15% și prognozează pentru ultimul semestru chiar o crestere si mai mare in vanzari, pe segmentul de retail, de până la 18%. In ciuda faptului ca retailul a scazut in acest domeniu, compania inregistreaza majorari de la an la an, am putea spune un fel de raport invers proportional, avand cresteri de 11% în 2018, in raport cu anul precedent.
Domeniile Samburesti au anuntat ca si ei au inregistrat cresteri importante pe acelasi segment, de 16% in cel de-al 3 lea trimestru, in ciuda faptului ca firma nu a mai introdus si un alt produs in aceasta perioada. In medie, pe tot anul, rata de creștere se situeaza undeva intre 12 si 14%, conform declaratiilor lui Dan Ghejan, directorul comercial al firmei.
Alexandrion Group, cel mai proaspat concurent de pe piața vinului si cu o putere de finantare mare, a anuntat ca isi doreste atingerea unui target important in aceste ultime luni din 2018: +25% la vânzări raportat la aceeasi perioada din 2017.
“Creșterea vânzărilor în retail este de 10% în primele trei trimestre ale anului curent, față de aceeași perioadă a lui 2017. Această evoluție a fost influențată major de procesul de preluare și integrare a businessului de vinuri în structura și portofoliul Alexandrion Grup”, evidentiaza Răzvan Vasile, CEO Alexandrion Trading.
Gramma wines a inregistrat o crestere semnificativa de 15% in cel de-al 3 lea trimestru, marele “tractor” al vanzarilor fiind brandurile, marcile care si-au creat o anumita individualitate.
“Ultimul trimestru din an are toate premisele să fie un vârf de vânzări mai bun pentru compania noastră: piața mai educată, creșterea prețului mediu plătit pe o sticlă de vin și faptul că suntem prezenți în aproape toate rețelele”, mai adauga Marian Olteanu, fondatorul companiei.
De asemenea, spumantele au avut vanzari foarte mari in 2018 si-au cunoscut o relansare puternica pe piata de anul acesta, mai ales in ultimul semestru al anului acesta.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Alcool, Analiză, Vinuri Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2019 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.