Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc
Istoria cultivării viţei-de-vie exista încă din antichitate, primele date pe care le avem despre aceasta practica datand din 8-10.000 ani î.e.n, cunoscand acest lucru printr-o proba: un vas neolitic, cu o vechime de prin 5400 î.HR. Vasul a fost găsit în Munţii Zagros (Iran) şi exista mari sanse ca tot ...
Citește mai mult
corteva Prolectus FGCR
Antreprenorul care a infiintat compania si fabrica de produse distilate, Silviu Zetea, a anuntat, de curand, ca bauturile lui pot fi cumparate numai la comandă. Mare parte din cumparatori sunt romani, lucru de care ar trebui sa fim mandri, caci ce poate fi mai frumos decat romanii care sustin productia romaneasca de ...
Read More
Pernod Ricard, conviviality creators
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
AVINCIS
Istoria cultivării viţei-de-vie exista încă din antichitate, primele date pe care le avem despre aceasta practica datand din 8-10.000 ani î.e.n, cunoscand acest lucru printr-o proba: un vas neolitic, cu o vechime de prin 5400 î.HR. Vasul a fost găsit în Munţii Zagros (Iran) şi exista mari sanse ca tot ...
Read More
MALTA TRAVEL
Timișoara, în curând Capitală Europeană a Culturii, va găzdui în acest an o ediție specială a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST. Ajuns la cea de-a XVI-a ediție, VINVEST 2019 aduce laolaltă- pentru prima dată în țara noastră- vinuri provenind din trei orașe desemnate  Capitale Europene ale Culturii în 2021: Timișoara ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti expodrink.ro

Hai să vorbim despre învechirea distilatelor!

Modificările componentelor culorii sunt, de asemenea, relevante pentru capacitatea chipsurilor de a realiza învechirea rapida a distilatelor. (PRIMUL ARTICOL CLICK AICI)

       Dintre componentele culorii măsurate, mai importante sunt valorile modificarilor parametrilor a si b. Luminozitatea <<L>>, deşi importantă pentru caracterizarea distilatelor, poate fi totuşi modificată sau mai bine zis îmbunataţită – prin diferite tratamente de limpezire.

       Componenta <<a>>  roşu-verde (fig. 4) a culorii variază de la valori pozitive (+0,2) la proba martor, la valori negative cuprinse între 1 la Md+ şi 2,3 la Lj. Comparativ cu aceste valori, distilatele învechite în mod tradiţional în butoaie de steajar au prezentat valori cuprinse între 1 la distilatul de 2 ani şi 4,7 la distilatul invechit timp de 7 ani.

       Componenta <<b>> galben-albastru a culorii (fig. 5) variază de la 13,3 pentru proba Nt la 23,2 pentru proba Ft, comparativ cu martorul (D) care are o componentă galben de numai 0,4. Distilatele învechite tradiţional la butoaie de stejar au prezentat valori ale parametrului <<b>> cuprinse între 1,4 la distilatul de 2 ani şi 30,9 la distilatul de 7 ani.

 

 

 

 

 

 

 

Luminozitatea probelor a prezentat valori cuprinse între 91,7 la proba Ft şi 96,1 la proba Nt, comparativ cu martorul care a avut luminozitatea de 99,4.

Probele de distilat învechite traditional au prezentat valori cuprinse între 99,8 (B2) şi 94,1 (B7).

Deşi valorile obţinute pentru probele menţinute pe chips-uri sunt mai mici decât ale probei martor, se aminteşte ca valorile luminozitaţii, respectiv limpidităţii probei pot fi crescute prin tehnici de limpezire.

Tehnologia prezentată – ne referim la chipsuri – are loc/este administrată la cantități (mai) mari adică la/în butoaie cu capacități situate între două sute și cinci sute de litri, în medie.

Interesant rămâne de știu că legislația actuală este cea care impune durata de învechire (prin procedeul chipsare), în sensul că ea trebuie să fie de minimum un an (douăsprezece luni).

 

Echipa Rabbit

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2019 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.