Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
jacob‘s, creek, lillet, jacobs
În plină vară, să ne răcorim cu un vin. Și, apropo de MARILE RELAXĂRI, SĂ NE RELAXĂM cu un vin. Nu oricare, ci unul de calitate. Iar aici aveți de ales între: ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
jacob‘s, creek, lillet, jacobs
În plină vară, să ne răcorim cu un vin. Și, apropo de MARILE RELAXĂRI, SĂ NE RELAXĂM cu un vin. Nu oricare, ci unul de calitate. Iar aici aveți de ales între: ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
corteva
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
MALTA TRAVEL
Astfel cum am promis, dragi pasionați de vinuri, revenim cu noi informații despre salonul de vinuri REVINO, care, în urmă cu ceva timp, anunțasem că fusese amânat din cauza contextului actual privind pandemie cu COVID - 19. Din fericire pentru noi toți, organizatorii au reușit să se pună de acordu ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

OENOBIO 2019, evenimentul anului dedicat vinificației

OENOBIO

Vinului  îi acordăm toată atenția. Adică toată pe care o merită. Mai ales la evenimentul dedicat vinificației, OENOBIO 2019, cu tema: „Progrese și provocări ale viticulturii și vinificației ecologice”.

Au participat reprezentanți din țară și străinătate ai companiilor din domeniu, ai cramelor și pivnițelor/producători de vin/tenuta, din sectorul interprofesional, factori de decizie, cercetători, precum și consumatori interesați de metodele de producție durabile în beneficiul sănătății personale și al protecției mediului.

  • 🍷 Alte Info:

http://usamv.ro/…/eventdetail/13/-/conference-oenobio-usamv…

  • 📜 Agenda evenimentului:

http://usamv.ro/…/2_Provisional_conference_program_OENOBIO_…

  • 🍇 Despre program:

http://usamv.ro/…/Eveni…/Oenobio/3_About_project_OENOBIO.pdf

Peste optzeci de specialiști au participat la conferinţa internaţională „Progrese şi provocări ale viticulturii şi vinificaţiei ecologice –OENOBIO”, organizată la USAMV București.
Aflată sub autoritatea Consorțiului Internaţional ”Oenoviti”, conferința a adus în prim plan subiecte interesante legate de viticultura și vinificația organică și biodinamică.

  • UN REGAL DE INFORMAȚII APLICATE, ÎN DOMENIUL BIO

Informațiile din cadrul ei vor fi diseminate și pe mai departe beneficiarilor/adică, în primul rând, studenților/masteranzilor și celor înscriși la doctorate de la #Hoticultură #oenologie#protecțiaconsumatoruluișiamediului, dar și celor care sunt interesați de legislația specifică produselor organice.

Dintre cei prezenți ca auditoriu studios s-au remarcat, în primul rând, producători și cultivatori de viță-de-vie (nu însă în numărul în care am sperat că vor fi, în România existând peste patru sute cincizeci de crame), dar și oameni de presă, ingineri din industria utilajelor și importurilor de utilaje etc. Ioan Nămoloșanu, profesor emerit, sublinia că se anunțaseră aproape două sute de doritori să participe la eveniment, adică dublu.

  • O ÎNALTĂ ȚINUTĂ UNIVERSITARĂ

Dar ceea ce e caviar rămâne caviar: evenimentul s-a bucurat de o înaltă ținută universitară. Dovedind că există o piață a evenimentelor științifice, nu doar a celor bulevardiere, nu doar degustări, străzi ale vinului etc.

Piață cam mică, în România, poate o sută-două, mergând chiar până la trei-patru sute – de amatori de dezbateri cerebrale despre vin. Organizate, cum e și cazul, în mediul universitar, și aici e meritul incotestabil al USAMV București, care s-a oferit să le găzduiască.

A fost prima ediție. Și a fost, fără dubiu, un succes. Sperăm ca exemplul să fie urmat.

CASETĂ:

  • Producători la standul de prezentare

Proiectul OENOBIO – clasa ținută despre vinurile organice în Hochschule Geisenheim University, urmată de vinuri organice românești. Mulțumiri speciale producătorilor de vin care ne-au ajutat cu vinurile pentru prezentare: Domeniul BogdanThe Iconic EstateDomeniile Franco RomaneVasile FrancuDomeniile PanciuLechburg,

*

CONSEMNAREA EVENIMENTULUI, ÎN CHIP ABREVIAT

La eveniment, au fost prezenți masiv cei din echipa USAMV București. Acum, să luăm la bani mărunți materialul aflat în discuție la eveniment. A fost foarte interesant, prin pragmatismul său (oarecum surprinzător la un francez, unde renumele îl face arta), materialul documentar prezentat de doamna ANNE HUBERT, pe temă: PRODUCȚIA, CONSUMUL și PIAȚA VINURILOR ORGANICE. Ocupă locul unu, ca rază de interes. Este obligatoriu pentru orice producător și comercializator de vinuri organice.

Iarăși, unul dintre cele mai bazate discursuri a fost cel al lui STEPHANE BECQUET și ARINA OANA ANTOCE, pe subiectul: GHID AL PRODUCȚIEI DE VIN ORGANIC.

Incredibil de riguros, clădit nemțește – și foarte bine articulat pe real, materialul semnat de un colectiv mai amplu,  dintre care se remarcă JOHANNA DORRING. Se intiulează:VITICULTURA INTEGRATĂ INTEGRATĂ, ECOLOGICĂ ȘI BIODINAMICĂ/STUDIU COMPARATIV PE OE PERIOADĂ DE 13 ANI. Relatări mai pe larg și, sperăm, comentarii copioase de la dumneavoastră, așteptăm în numerele următoare.

 

RABBIT NEWS

Filed in: business, Evenimente, Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2020 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.