Borsec-Romaqua Group Borsec
google ads safety report
În 2024, Google a eliminat peste 5,1 miliarde de reclame înşelătoare și a blocat difuzarea sau a restricționat difuzarea de reclame pe mai mult de 1,3 miliarde de pagini. Google face public Google Ads Safety Report 2024, raportul său anual privind siguranța în publicitatea online, care evidențiază progresele realizate de ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Prolectus
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
Havana Club Romania
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
USAMV BUCUREȘTI: Toamna horticolă universitară În campusul USAMV București, s-a deschis, oficial, TOAMNA. Da. Anotimpul. Adică, mai clar: s-a dat drumul la toamnă, nene. Asta a început firește, luni 3 octombrie, acum vreo două-trei săptămâni, o dată cu debutul anului universitar. Dar a început, în egală măsură, și TOAMNA HORTICOLĂ UNIVERSITARĂ, ...
Read More

OENOBIO 2019, evenimentul anului dedicat vinificației

OENOBIO

Vinului  îi acordăm toată atenția. Adică toată pe care o merită. Mai ales la evenimentul dedicat vinificației, OENOBIO 2019, cu tema: „Progrese și provocări ale viticulturii și vinificației ecologice”.

Au participat reprezentanți din țară și străinătate ai companiilor din domeniu, ai cramelor și pivnițelor/producători de vin/tenuta, din sectorul interprofesional, factori de decizie, cercetători, precum și consumatori interesați de metodele de producție durabile în beneficiul sănătății personale și al protecției mediului.

  • 🍷 Alte Info:

http://usamv.ro/…/eventdetail/13/-/conference-oenobio-usamv…

  • 📜 Agenda evenimentului:

http://usamv.ro/…/2_Provisional_conference_program_OENOBIO_…

  • 🍇 Despre program:

http://usamv.ro/…/Eveni…/Oenobio/3_About_project_OENOBIO.pdf

Peste optzeci de specialiști au participat la conferinţa internaţională „Progrese şi provocări ale viticulturii şi vinificaţiei ecologice –OENOBIO”, organizată la USAMV București.
Aflată sub autoritatea Consorțiului Internaţional ”Oenoviti”, conferința a adus în prim plan subiecte interesante legate de viticultura și vinificația organică și biodinamică.

  • UN REGAL DE INFORMAȚII APLICATE, ÎN DOMENIUL BIO

Informațiile din cadrul ei vor fi diseminate și pe mai departe beneficiarilor/adică, în primul rând, studenților/masteranzilor și celor înscriși la doctorate de la #Hoticultură #oenologie#protecțiaconsumatoruluișiamediului, dar și celor care sunt interesați de legislația specifică produselor organice.

Dintre cei prezenți ca auditoriu studios s-au remarcat, în primul rând, producători și cultivatori de viță-de-vie (nu însă în numărul în care am sperat că vor fi, în România existând peste patru sute cincizeci de crame), dar și oameni de presă, ingineri din industria utilajelor și importurilor de utilaje etc. Ioan Nămoloșanu, profesor emerit, sublinia că se anunțaseră aproape două sute de doritori să participe la eveniment, adică dublu.

  • O ÎNALTĂ ȚINUTĂ UNIVERSITARĂ

Dar ceea ce e caviar rămâne caviar: evenimentul s-a bucurat de o înaltă ținută universitară. Dovedind că există o piață a evenimentelor științifice, nu doar a celor bulevardiere, nu doar degustări, străzi ale vinului etc.

Piață cam mică, în România, poate o sută-două, mergând chiar până la trei-patru sute – de amatori de dezbateri cerebrale despre vin. Organizate, cum e și cazul, în mediul universitar, și aici e meritul incotestabil al USAMV București, care s-a oferit să le găzduiască.

A fost prima ediție. Și a fost, fără dubiu, un succes. Sperăm ca exemplul să fie urmat.

CASETĂ:

  • Producători la standul de prezentare

Proiectul OENOBIO – clasa ținută despre vinurile organice în Hochschule Geisenheim University, urmată de vinuri organice românești. Mulțumiri speciale producătorilor de vin care ne-au ajutat cu vinurile pentru prezentare: Domeniul BogdanThe Iconic EstateDomeniile Franco RomaneVasile FrancuDomeniile PanciuLechburg,

*

CONSEMNAREA EVENIMENTULUI, ÎN CHIP ABREVIAT

La eveniment, au fost prezenți masiv cei din echipa USAMV București. Acum, să luăm la bani mărunți materialul aflat în discuție la eveniment. A fost foarte interesant, prin pragmatismul său (oarecum surprinzător la un francez, unde renumele îl face arta), materialul documentar prezentat de doamna ANNE HUBERT, pe temă: PRODUCȚIA, CONSUMUL și PIAȚA VINURILOR ORGANICE. Ocupă locul unu, ca rază de interes. Este obligatoriu pentru orice producător și comercializator de vinuri organice.

Iarăși, unul dintre cele mai bazate discursuri a fost cel al lui STEPHANE BECQUET și ARINA OANA ANTOCE, pe subiectul: GHID AL PRODUCȚIEI DE VIN ORGANIC.

Incredibil de riguros, clădit nemțește – și foarte bine articulat pe real, materialul semnat de un colectiv mai amplu,  dintre care se remarcă JOHANNA DORRING. Se intiulează:VITICULTURA INTEGRATĂ INTEGRATĂ, ECOLOGICĂ ȘI BIODINAMICĂ/STUDIU COMPARATIV PE OE PERIOADĂ DE 13 ANI. Relatări mai pe larg și, sperăm, comentarii copioase de la dumneavoastră, așteptăm în numerele următoare.

 

RABBIT NEWS

Filed in: business, Evenimente, Vinuri Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2025 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.