Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
Mormantul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu
erbicidarea de toamna, corteva, erbicidul bizon™
Soluția Corteva – erbicidul Bizon™! Buruienile sunt plante fără valoare economică atunci când sunt întâlnite în culturi și reduc producția. Buruienile consumă apa și nutrienții din sol în detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spațiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determină scăderea temperaturii la suprafața solului. Într-un lan ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Prolectus
rafinament, eleganta frantuzeasca, nou aperitiv: LILLET, cupaj de vinuri fine, lichioruri din citrice
Tradiția artizanilor francezi este chiar păstrată vie LILLET. Poate, la început, a părut un nume exotic. Mai târziu, lumea s-a învățat cu eticheta însorită pe rafturile supermarketurilor. Și putem spune că s-a învățat chiar repede. La prima vedere, el degajă, cu siguranță, ceva din eleganța cu care ne-au obișnuit francezii ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More
MALTA TRAVEL
În una dintre cele mai mari regiuni vitivinicole din țară va exista un muzeu care va transmite vizitatorilor săi istoria vinului din  România și nu numai. Consiliul Județean Vrancea  a anunțat că are aceste proiect pe lista de realizări până îm 2022. Clădirea unde exista înainte Tribunalul Vrancea, din Focșani, ...
Read More

Seceta a afectat grav cramele românești

Arșița a făcut pagube colosale podgoriilor românești, dovadă că în cazul unora dintre crame producția va scădea și cu 30%, în comparație cu cea de anul trecut. 

  • Ce se întâmplă în acest caz?

În Dealu Mare, unde există cea mai mare producție de vin din țară, culesul a debutat abia acum 2 săptămâni. Anul trecut – grindină, anul acesta –  ssecetă.

„Producția de anul acesta este mai mică decât producțiile medii din Dealu Mare. Estimăm undeva în jur de 25-30 la sută mai puțin decât o producție normală”, a spus Aurelia Vișinescu, proprietar cramă.

Aceleași cazuri există și în Dobrogea, dar și în Moldova, unde se vorbește de producții de struguri mai mici și cu 30%, față de 2019.

„Anul ăsta o problemă foarte mare a fost lipsa precipitațiilor, multe parcele au suferit de lipsa ploii. Se impune, poate, începerea unor proiecte de înființare de sisteme de irigații în plantațiile viticole, inclusiv pe deal, pentru că seceta se acutizează de la an la an”, a spus Mihai Baniță, vinificator cramă.

  • Ceva bun din asta?

Există, însă, și o parte bună: fără atâta apă și cu prea mult soare strugurii devin mai dulci și mai aromați, adică mai mult zahăr și o concentrație de alcool mai ridicată. Vinul roșu va ieși bine – deci.

„Vinurile ar trebui să fie mai concentrate, mai expresive, mai profunde, am putea spune, cu mai multă amplitudine. Clar un an care va fi, acolo, în calendarul enologic, un an particular”, a spus Bogdan Costăchescu, vinificator cramă.

  • Seceta a distrus viile din nordul țării

Seceta a distrus în jur de 1/3 din ogoarele din Botoșani. 100 de mii de hectare de culturi de porumb, floarea soarelui și lucernă au fost afectate grav.

11.000 de fermieri din județul Botoșani au cerut despăgubiri de la guvern, dar situația actuală cam complică situația. Pentru culturile de primăvară calamitate, agricultorii vor avea cam 700 și 1.000 de lei/ hectar. Pentru cele de toamnă nu s-a făcut încă un calcul exact.

Filed in: Cultura, Vinuri Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2021 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.