Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
corteva agriscience, corteva
În 2020, România deține poziția 22 în Indexul Global al Securității Alimentare (GFSI) elaborat de EIU[i] (Divizia de Cercetare si Analiza a Grupului The Economist) și sponsorizat de Corteva Agriscience EIU a publicat cel de-al nouălea Index Global de Securitate Alimentară (GFSI), sponsorizat de Corteva Agriscience. GFSI 2020 are în ...
Citește mai mult
Prolectus FGCR
produse romanesti, cadouri gourmet
Produse exclusiv românești pentru acasă sau cadouri gourmet 🥩 🧀 🍷 ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI 2021: O PRIVIRE DE ANSAMBLU Pentru că anul 2020 nu a fost cel mai fericit an cu putință, cauzele sunt știute/în primul rând, așa-numita criză sanitară, ne pregătim, cu entuziasm/și toate forțele, pentru anul viitor. Am putea, credem să ne luăm revanșa în 2021. O REVANȘĂ care nu numai să ...
Read More
MALTA TRAVEL
Intre 16-29 septembrie 2020, marele lanț alimentar Auchan ajută la organizarea celei de-a XII-a editie a Targului de Vinuri. În 2020, a reușit să atragă mai mult de 300 de sortimente de vinuri, selecționate cu grijă în prealabil, iar 70 dintre ele apar pentru prima oară în retail. Cramele romanesti ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Seceta a afectat grav cramele românești

Arșița a făcut pagube colosale podgoriilor românești, dovadă că în cazul unora dintre crame producția va scădea și cu 30%, în comparație cu cea de anul trecut. 

  • Ce se întâmplă în acest caz?

În Dealu Mare, unde există cea mai mare producție de vin din țară, culesul a debutat abia acum 2 săptămâni. Anul trecut – grindină, anul acesta –  ssecetă.

„Producția de anul acesta este mai mică decât producțiile medii din Dealu Mare. Estimăm undeva în jur de 25-30 la sută mai puțin decât o producție normală”, a spus Aurelia Vișinescu, proprietar cramă.

Aceleași cazuri există și în Dobrogea, dar și în Moldova, unde se vorbește de producții de struguri mai mici și cu 30%, față de 2019.

„Anul ăsta o problemă foarte mare a fost lipsa precipitațiilor, multe parcele au suferit de lipsa ploii. Se impune, poate, începerea unor proiecte de înființare de sisteme de irigații în plantațiile viticole, inclusiv pe deal, pentru că seceta se acutizează de la an la an”, a spus Mihai Baniță, vinificator cramă.

  • Ceva bun din asta?

Există, însă, și o parte bună: fără atâta apă și cu prea mult soare strugurii devin mai dulci și mai aromați, adică mai mult zahăr și o concentrație de alcool mai ridicată. Vinul roșu va ieși bine – deci.

„Vinurile ar trebui să fie mai concentrate, mai expresive, mai profunde, am putea spune, cu mai multă amplitudine. Clar un an care va fi, acolo, în calendarul enologic, un an particular”, a spus Bogdan Costăchescu, vinificator cramă.

  • Seceta a distrus viile din nordul țării

Seceta a distrus în jur de 1/3 din ogoarele din Botoșani. 100 de mii de hectare de culturi de porumb, floarea soarelui și lucernă au fost afectate grav.

11.000 de fermieri din județul Botoșani au cerut despăgubiri de la guvern, dar situația actuală cam complică situația. Pentru culturile de primăvară calamitate, agricultorii vor avea cam 700 și 1.000 de lei/ hectar. Pentru cele de toamnă nu s-a făcut încă un calcul exact.

Filed in: Cultura, Vinuri Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 6597 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.