Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest
Mormantul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu
erbicidarea de toamna, corteva, erbicidul bizon™
Soluția Corteva – erbicidul Bizon™! Buruienile sunt plante fără valoare economică atunci când sunt întâlnite în culturi și reduc producția. Buruienile consumă apa și nutrienții din sol în detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spațiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determină scăderea temperaturii la suprafața solului. Într-un lan ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Prolectus
rafinament, eleganta frantuzeasca, nou aperitiv: LILLET, cupaj de vinuri fine, lichioruri din citrice
Tradiția artizanilor francezi este chiar păstrată vie LILLET. Poate, la început, a părut un nume exotic. Mai târziu, lumea s-a învățat cu eticheta însorită pe rafturile supermarketurilor. Și putem spune că s-a învățat chiar repede. La prima vedere, el degajă, cu siguranță, ceva din eleganța cu care ne-au obișnuit francezii ...
Read More
Havana Club Romania
berea, apa minerală. mare preț
De la apă pornesc toate. De la apa cea mai pură. Pentru că tocmai de aia vor ieși bune berele, de la apa de izvor. Apa de munte este cea mai bună băutură sau ingredient principal. Orice ar zice unii, alții, tot apa rămâne băutura băuturilor ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More
MALTA TRAVEL
În una dintre cele mai mari regiuni vitivinicole din țară va exista un muzeu care va transmite vizitatorilor săi istoria vinului din  România și nu numai. Consiliul Județean Vrancea  a anunțat că are aceste proiect pe lista de realizări până îm 2022. Clădirea unde exista înainte Tribunalul Vrancea, din Focșani, ...
Read More

Primul teasc fenician a fost descoperit! Ce utilizări avea?

Arheologii de la Universitatea din Tübingen au dezgropat în premieră presa manuală de vin feniciană în Tell el-Burak, în Liban.

În primul mileniu î.Hr., comerțul fenician a fost principalul mod de popularizare a vinului în bazinul Mării Mediterane. Cu toate acestea, singurele dovezi pe care le aveai arheologii cu privire la acest fapt originau din obiectele de consum găsite, cum sunt seturi de băut, diferite tipuri de vase și amfore pentru transport. Acum este prima dată când se descoperă rămășițe, parte din producția de vin a fenicienilor. Este important, deoarece teascul era folosit pentru stoarcerea boabelor de struguri și reprezintă una dintre etapele incipente ale producției de vin.

  • Situl arheologic este înconjurat de podgorii

Așezarea din Tell el-Burak este la numai 10 km sud de Sidon, pe coasta mediteraneană. Cum se obișnuia și atunci, cetățile purtau numele fondatorilor (tradiție care a fost explicată pe larg și în mitul Romulus și Remus), iar Sidon n-a fost o excepție, fiind înființat în sec. al VIII-lea î.Hr. și a fost ocupat cam 3 secole.

Una dintre casele din interiorul cetății aveau o curte cu un bazin tencuit sub podea. Acesta este bazinul de pășit din presa manuală pentru vin. Împrejurul și în interiorul orașului existau foarte multe terenuri agricole, în total terenul era în proporție de 41,7%, podgorie.

  • O adevărată industrie a antichității

Echipamentele de producție a vinului au fost realizat cam în jurul sec. al VIII-lea î.Hr. și a fost utilizată până în secolul al IX-lea î.Hr. Alte două structuri cu tencuială ar fi folosit cumva la producția de vin, dar deocamdată există doar speculații.

Filed in: Vinuri Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

OXYGEN
© 2021 topwines.ro. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Webdesign by Mihail Galatanu.